intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 8 oktober 2023

de brug en de tunnel

Onze wandeling dit weekend was tussen Terneuzen en Sluiskil.

(Bron: Google Maps)


Door de polder en langs het Kanaal van Gent naar Terneuzen.


Het kanaal verbindt de haven van Gent met de Westerschelde en vervolgens met de Noordzee. 


Terwijl we langs het water liepen passeerde deze boot uit Noorwegen. Een paar bemannigsleden aan dek zwaaiden naar ons en wij zwaaiden natuurlijk terug.


En even later voer onderstaande autoboot uit Denemarken langs. 




En dit is de o zo gewraakte brug van Sluiskil.


Vroeger hebben we wat voor die brug staan wachten! We moesten die brug over om naar het ziekenhuis in Terneuzen te gaan, of om richting Antwerpen en Gent te rijden. Omdat het kanaal een druk bevaren route is kon je er eigenlijk wel van uitgaan dat je voor die brug moest wachten. En soms stond je daar wel twintig tot dertig minuten. We calculeerden die tijd ook in als we van huis vertrokken, zodat we ergens niet te laat aankwamen. 

Sinds 2015 ligt er gelukkig een tunnel en hoeven we niet meer over de brug.
Tijdens onze wandeling liepen we over de ingang van deze tunnel (het blauwe stipje op de kaart).


En zo ziet het er boven op de tunnelingang uit:



Op het bordje hieronder stond dat er schapen in de wei liepen.


En die stonden ons braaf op te wachten:


Zij waren net zo nieuwsgierig naar ons als wij naar hun.

We hadden hierna een watertje met een trekvlot over moeten steken:


Alleen was er met geen mogelijkheid beweging in het vlot te krijgen en dus moesten we weer terug langs de schaapjes. En daardoor was onze wandeling gelijk ook drie kilometer korter dan gepland. 


We hadden nog wel een extra rondje kunnen maken, maar we hadden het er allebei wel een beetje mee gehad en daarom besloten we om gewoon maar naar de auto terug te keren. 

๐Ÿš— ๐Ÿš— ๐Ÿš— ๐Ÿš— ๐Ÿš— ๐Ÿš—

Om nog even op de brug terug te komen: ik heb daar eens met een kapotte auto gestaan. Ik stond ver van voor in de rij, voor de slagbomen en toen we mochten gaan rijden, wilde mijn auto niet meer starten. En daar stond ik dan... Iemand was zo vriendelijk om de auto voor me aan de kant te duwen en later hebben ze me van de garage weggesleept. Ik vond het al bij al een vreselijke ervaring!

10 opmerkingen:

  1. Ik heb twee weken geleden nog voor die brug staan wachten. Maar we hadden de tijd en dan is het wel mooi om te zien wat er langs komt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is nog maar zelden dat ik over de brug rijd. Soms waag ik het erop als ik uit Terneuzen kom, maar als ik zie dat de brug open staat keer ik om en rijd ik alsnog door de tunnel.
      Die langsvarende boten zijn mooi om te zien. Dat vonden wij nu ook weer.

      Verwijderen
  2. De bruggen is Terneuzen zijn ook wel een uitdaging, gelukkig staat het tegenwoordig wel goed aangegeven en begrijp ik de route ook. De eerst paar x stond ik verkeerd en dan kan je geen kant meer op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan rijd je over de sluizen, zoals wij zeggen. We zien het regelmatig dat iemand voor een open brug staat te wachten, terwijl je langs een andere brug gewoon door kan rijden. Maar dat moet je dan wel weten. En het is inderdaad niet echt duidelijk.

      Verwijderen
  3. Wij hebben een keer met auto en caravan met pech in de tunnel in Antwerpen gestaan.Ikkan je verzekeren dat het geen pretje was met al dat langs razende verkeer. Het was toen nog bloedheet ook en wij maar wachten op de Wegenwacht! Zo'n ervaring vergeet je nooit meer.
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met de caravan hebben wij een keer langs de snelweg (ergens in Nederland) met een lekke band gestaan. De kinderen en ik achter de vangrail en manlief verving de band. En hoeveel auto's er toen toeterden naar ons... net alsof ze ons zo wilden uitlachen!

      Verwijderen
  4. Wat een mooie wandeling langs het water. Daar kan ik nou echt van genoten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat moet een verschrikking zijn geweest om op dat moment en op die plek met pech te komen staan.

    BeantwoordenVerwijderen