intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 26 oktober 2023

kwartaal

Was het nou twaalf of dertien weken geleden dat Moppie geboren werd? Ik was even de tel kwijt, maar het is dertien weken. Een kwartaal dus. Ze is nog klein, alhoewel je dat op de foto hieronder niet zou zeggen. Ter verduidelijking: die lange is Moppie.


Terwijl moeder Miep erg vervelend naar onze oude kat Monster doet, is Moppie vooral nieuwsgierig naar hem.


 Ze heeft nog wel steeds heel zacht haar, maar dat echte kittensmoeltje begint te veranderen.


Er zijn periodes dat ze speelt en periodes dat ze slaapt. En als ze slaapt kan ik strijken en met mijn naaiwerk bezigzijn. Anders hangt ze overal in of steelt ze de spelden uit het speldenkussen.

😽 😽 😽 😽 😽 😽

Vanmorgen moest ik voor controle naar de tandarts. Net zoals altijd, was alles goed en kreeg ik complimenten omdat ik mijn gebit zo goed verzorg. Ik poets twee keer per dag en maak mijn gebit ook twee keer per dag met een ragertje schoon en 's avonds flos ik ook nog een keer. Het resultaat is dat ik zelden gaatjes heb en met een gerust hart in de tandartsstoel lig.

Daarna ben ik koffie wezen drinken met een collega die volgende week een hele zware operatie aan haar hoofd moet ondergaan. Ik ga ervanuit dat we elkaar een lange tijd niet zullen zien en dit was even ter afscheid. We hebben gepraat en toch ook wel veel gelachen. Het is te hopen dat alles goed met haar gaat komen, maar het is wel heel erg spannend allemaal. 

20 opmerkingen:

  1. Fijn om dan nog even samen iets te gaan drinken, voor jullie allebei... En dan komt er nu toch een pittige periode aan.
    Wat is Moppie toch een schatje, dat snuitje vind ik zo leuk... En wat ligt ze heerlijk relaxt...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgende week is de operatie, na zeven weken wachten. Eerst werkte de zorgverzekering tegen, daarna de huisarts. Daarnaast moest er een team van specialisten samengesteld worden, die ook nog eens allemaal op dezelfde dag kunnen opereren.

      Verwijderen
  2. Wat fijn zo’n goed gebit. Je zorgt er dan ook erg goed voor!
    Moppie wordt echt al een poes, zo leuk.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het gaat best wel snel. In die dertien weken is ze al heel veel veranderd.

      Verwijderen
  3. Het kitten is niet meer, maar Moppie blijft een mooie poes.
    Fijn voor je collega dat je even tijd voor haar nam.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goed voor je gebit zorgen is belangrijk en fijn. Want zodoende lig je toch ontspannen in de stoel. Fijn dat je met je collega koffie dronk. Hopelijk verloopt alles goed en kunnen jullie over een tijdje weer uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is te hopen! Hopelijk wordt er tijdens de operatie niks geraakt en komt ze er goed van af.

      Verwijderen
  5. Vorig jaar zijn er in totaal 5 kiezen getrokken, dus ik hou steeds minder over om te verzorgen. Met 73 heb ik best nog redelijk wat eigen tanden maar ook kronen en dat hoop ik nog en paar jaar zo te houden. Helaas is de mondhygieniste weggegaan en er is nog geen vervanging.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga 1 keer in het jaar naar de mondhygiëniste, eerst was dat 2 keer, maar ze vond het niet nodig dat ik 2 keer kwam. Vandaag was ik wel bij haar en daarna heeft de tandarts mijn gebit nagekeken.
      Goed dat je nog veel eigen tanden hebt. Dat is toch beter dan een kunstgebit.

      Verwijderen
  6. Je hebt gelijk, het echte kittenkopje is er niet meer, ze groeien ook zo snel, maar het blijft een prachtig poesje. En wat vind Monster zelf van die 2 rooie huisgenoten?
    Onze poes heeft de winterstand aangenomen, ze gaat niet meer naar buiten, zit het liefst zoveel mogelijk op schoot en helpt graag een "pootje" mee als ik zit te breien.
    Wat een spannende tijd voor je collega, hopelijk komt het allemaal goed.
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Monster ligt meestal in zijn mandje of bovenop de kast te slapen. Van Miep is hij bang, maar gelukkig voor hem is Miep heel veel buiten. Moppie houdt hij in de gaten en als Moppie te dichtbij komt bromt hij. Verder is Monster een hele lieve poes.

      Verwijderen
  7. Wat fijn. Dat het zo goed met Moppie gaat. Hoop dat het goed komt met je vriendin. Een fijn uurtje samen geeft een goed gevoel ❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Fijn hoor, zo'n goed gebit! En jouw Moppie is zo cute...!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ach die Moppie, wat is ze mooi. Ik vind het wel een beetje zielig voor Monster.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Fijn dat alles goed ging bij de tandarts. Ik verzorg mijn tanden ook zorgvuldig maar lig helaas toch nooit ontspannen in de stoel.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Van zo'n gebit kan ik alleen maar dromen. En dit ondanks goed onderhoud. Ik vrees dat ik slechte genen heb?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een leuke foto's weer! En heerlijk zo'n sterk gebit.

    BeantwoordenVerwijderen