intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 25 oktober 2023

bollen

In de tuin wil ik nog meer bloemen en daarvoor ga ik bestaande borders uitbreiden. Toen het gistermiddag mooi weer was, ben ik gelijk maar aan een kleine border begonnen. Gras afsteken, zoveel mogelijk grond van de plaggen afschudden, onkruid en de soms lange wortels verwijderen. En daarna kon ik een paar vaste planten, die in bloempotten gestaan hadden deze zomer, in mijn nieuwe stukje border planten. En de lege plekken vulde ik met bloembollen op. 

De bloembollen die dit voorjaar in bloempotten bloeiden, heb ik over gehouden. Nadat ze uitgebloeid waren en het loof afgestorven was, heb ik ze te drogen gelegd en daarna koel en droog bewaard. Het waren er een paar honderd en dit jaar hoef ik dan ook echt geen bloembollen te kopen. Ik had er onlangs alweer terug in bloempotten geplant en nu dus een stuk of dertig in de grond. 


Het komende voorjaar moet weer net zo fleurig worden als voorgaande jaren.

14 opmerkingen:

  1. Daar kan je je dan echt op verheugen hè.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, wat ben jij al lekker bezig. Daar zou ik zo'n zin in hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je was lekker bezig in de tuin. En nu maar hopen dat alles goed opkomt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat zal het mooi worden, volgend voorjaar!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar ga ik wel van uit. Die voorjaarsbloeiers na de lange winter, doen me altijd goed.

      Verwijderen
  5. Dat wordt weer een fleurig feest in je tuin. Bij mij gaan vandaag ook de bloembollen de grond in. Groet Rita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het een zwaar werk, maar je krijgt er veel voor terug.

      Verwijderen
  6. Ik zet ook altijd veel bollen. Maar ik laat ze wel zitten. Een deel komt dan terug op maar veel ook niet meer. Mijn bollen voor komend voorjaar gingen afgelopen weekend in de grond. Dit jaar zette ik een pak minder tulpen want ik had afgelopen lente wat last van een schimmel op de tulpen en blijkbaar kan je dan beter een paar jaar geen tulpen zetten op die plek. Dus heb ik wat meer andere dingen gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De bollen in de tuin laat ik ook gewoon zitten. Het zijn de bollen in bloempotten die ik er uithaal. Vorig jaar had ik de dahlia's wel uit de tuin gehaald, maar die begonnen toch te schimmelen en die heb ik weggegooid.

      Verwijderen
  7. Wat een grote en prachtige tuin hebben jullie!
    En zo te lezen beleef je er veel plezier aan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is veel werk, maar ik tuinier wel erg graag. Het is aan paar jaar een stuk minder geweest, maar sinds een jaar of drie heb ik het tuinieren weer helemaal opgepakt en met nog veel meer enthousiasme dan voorheen.

      Verwijderen