intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 22 oktober 2023

doggybag

Onze vrije week zit er bijna op en het was fijn om gewoon lekker thuis te zijn. We gaan heel graag weg, maar nu was de rust van het thuisblijven ook weleens lekker. Om de week af te sluiten zijn we gisteravond uit eten geweest, een idee van manlief waar zoon en ik geen nee tegen konden zeggen.

In het restaurant kozen de heren voor een tournedos en ik voor huisgemaakte stoverij. Op ieder bord lag een toefjes aardappelpuree en een klein beetje groente. We aten er verder frietjes bij en op tafel werd een schaaltje rauwkost gezet. 


Ik ben de enige die van de rauwkost gegeten zou hebben, maar omdat ik genoeg had aan alles wat op mijn bord lag, bleef de rauwkost onaangeroerd. Toen de tafel afgeruimd werd vroeg ik of het voor me ingepakt kon worden. Dat kon, alleen moest er tegenwoordig wel voor de verpakking betaald worden, werd me verteld. 


En zo kreeg ik de rauwkost netjes verpakt voor twee euro mee. En je kan dat misschien veel vinden (voor de raukost was tenslotte al betaald), maar ik kan dat schaaltje hierna nog wel voor iets anders gebruiken. En er hoeft geen eten weggegooid te worden, want dat eet ik tussen de middag bij mijn boterham op. 
 
We hadden een gezellige avond en we verlieten voldaan het restaurant. Zoonlief ging daarna nog met zijn vrienden uit, manlief plofte achter de pc neer en ik ben na een uurtje bankhangen mijn bed ingedoken. 

Morgen mogen we weer gaan werken. 
Hierbij wil ik je een fijne zondag en alvast een goede week wensen!

29 opmerkingen:

  1. Een lekkere afsluiting van een fijne week. Goed dat je de rauwkost meenam. Fijne zondag nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk, zo’n etentje als weekafsluiting.
    Jaren geleden (minstens 35) vroeg ik in een restaurant om een doggybag. Ze hadden er nog nooit van gehoord maar waren erg enthousiast en ik kreeg hetbkeurig ingepakt mee.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik neem vaker het overschot mee en vroeger werd dat inderdaad vreemd gevonden en mijn kinderen vonden het best wel gênant toen ze klein waren.

      Verwijderen
  3. Dat vind ik best wel veel 2 euro voor een bakje dat je niet echt nodig hebt, wel lekker om de rauwkost thuis nog op te kunnen eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Voor 2 euro hadden ze 't voor mij mogen houden. Bij de Italiaan waar wij vaak pizza eten wordt er door de bediening zelf voorgesteld om de overschot mee naar huis te nemen. Zelfs als er maar een kwart over is wordt het in een pizzadoos gedaan. En nee, het is geen afhaalpizzeria maar een zeer mooi Italiaans restaurant.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In Nederland betaal je sinds een tijd belasting op plastic verpakkingen en dat is dus wat hier aan de hand is. Het bakje is namelijk geplastificeerd en heeft een plastic deksel. Een pizzadoos is alleen van karton en dat valt daar dan weer niet onder.

      Verwijderen
    2. Ik weet niet of in andere landen ook extra betaald moet worden voor plastic verpakkingen, maar ik vind wel dat ze hier een beetje doordraven. Dat vind ik ook van statiegeld op blikjes.

      Verwijderen
  5. Gezellig met elkaar uit eten. Groot gelijk dat je het meenam. Zo zonde om eten weg te gooien. En inderdaad, dat bakje komt nog wel van pas. (Je kan moeilijk alvast een plastic bakje in je handtas meenemen, voor het geval dat...).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vond het ook zonde om weg te laten gooien. Ik heb het vanmiddag lekker opgegeten. Het was nog een behoorlijk grote portie.

      Verwijderen
  6. Ik heb het ook al eens meegekregen van een high tea. Hoefde er niet eens om te vragen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Waar hebben jullie gegeten?
    Evelien

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Als de betaalde heffing er voor zou zorgen dat er minder plastic gebruikt gaat worden zou ik er geen prolemen mee hebben.Maar net als statiegeld op blik wat ook weinig effect lijkt te hebben is het een loze maatregel .Ans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik ook. Op straat kom je nog net zoveel troep tegen als eerst.

      Verwijderen
  9. Groot gelijk.
    Ik persoonlijk zal al een doosje in mijn handtas mee hebben.
    Want tegen woord moet je alles extra bij betalen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wist dat niet, maar het is inderdaad handig om een doosje van thuis mee te nemen.

      Verwijderen
  10. Twee euro vind ik wel erg veel. Voor een bakje friet betaal ik 10 cent extra bij de snackbar en in de supermarkt 1 cent voor fruit zoals druiven of meloen in stukjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk wel dat dit bakjes zijn die in bulk ingekocht worden en goedkoop geproduceerd worden. Wat ik me nu wel afvraag is hoeveel een bakje bij de chinees kost. Waarschijnlijk ook goedkoper omdat die in veel grotere partijen ingekocht worden, maar het zijn niet van die wegwerpbakjes zoals in de snackbar of in de supermarkt.

      Verwijderen
  11. Vroeger kreeg je dat bakje gratis mee. Maar alles wordt duurder en elk extraatje moet betaald worden. Volgende keer zelf met een doosje op stap als je gaat eten? Je brengt me hier op een idee. Ook voor mezelf :-)
    Ondertussen zit je eerste werkdag er terug op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben net weer thuis van de eerste dag werken. Het is hier herfstvakantie en ik had de hele dag twee meisjes van vijftien jaar mee die vakantiewerk doen en vanmiddag nog een meisje van achttien jaar erbij, Leuk hoor, die meisjes.

      Verwijderen
  12. Komt nooit in me op om overgebleven eten mee te nemen. Maar nu ik erover nadenk, bij ons gaat altijd alles op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha bij ons meestal ook. Vroeger toen de kinderen klein waren nam ik vaker restjes mee naar huis.

      Verwijderen
  13. Wat een mooie afsluiting van je vakantie. En ik herken het gevoel van rust dat thuisblijven geeft. Superfijn dat je de rauwkost mee mocht nemen naar huis. Hij ziet er lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het heeft me nog goed gesmaakt en het was ook nog eens een behoorlijk grote portie.

      Verwijderen