intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 16 september 2023

camera

Mijn fotocamera had ik al bijna tien jaar en deze begon zoveel mankementen te vertonen, dat het tijd werd om een nieuwe aan te schaffen. Wel van hetzelfde merk, zodat mijn lenzen erop passen, maar na al die jaren ook met meer mogelijkheden. De nieuwe camera weegt zwaarder en is toch ook weer anders dan de oude. Heel veel foto's zijn al mislukt, maar het gaat goedkomen hoor. Het is echt een kwestie van wennen en oefenen.

Vanmorgen was ik al vroeg in de tuin, om de eerste zonnestralen te vangen.


En ook Miep had al een mooi plekje gevonden.

Dit vind ik altijd zo leuk om te doen:


Ik doe water in een schaal en knip bloemen in de tuin, die ik vervolgens in het water leg,


Ik heb verder op verschillende plaatsen in huis flesjes met afgeknipte bloemen staan en zo haal ik de tuin ook een beetje naar binnen.

🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸

Toen ik van mijn moeder kwam, keek ik even op Meuk is Leuk (klik) en zag dat er vlakbij in een buurtschap garagesale gehouden werd. Er waren een tiental verkopers die met rommelmarktspullen stonden en ik kocht een tijdschrift en een lap stof. 

Vanmiddag wilde ik nog om potgrond en zoonlief ging mee. En niet alleen om te sjouwen, maar hij moest ook nog naar zijn werk toe, even iets wegbrengen. En zo kon hij gelijk laten zien waar hij werkt en van alles uitleggen. Bij een vorige werkgever heeft hij dat ook eens gedaan. Voor mij is het heel makkelijk om te weten wat hij doet en met wat voor machines hij werkt. Anders is het allemaal een beetje abracadabra voor mij. Het was weer leuk om naar mijn trotse zoon te luisteren.

14 opmerkingen:

  1. Je zoon is dus weer aan het werk, dat had ik even niet meegekregen. En blijkbaar heeft hij het naar zijn zin, fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij heeft een half jaar niet gewerkt. Bewust want hij wilde even tijd voor zichzelf. Daarna heeft hij een paar verschillende banen gehad, maar dat was allemaal wat verder weg. Sinds april werkt hij nu weer ergens in de buurt en dat bevalt hem goed.

      Verwijderen
  2. Leuk die bloemen op schaal. Dat heb ik nog nooit gedaan (wel in piepklene flesjes), misschien maar eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het staat wel leuk, vind ik. En het is weer eens iets anders.

      Verwijderen
  3. Leuk om zo bij het werk van je zoon betrokken te zijn. Toen ik mijn eerste baan in Londen had stonden mijn ouders daar ineens voor mijn neus, wat een heel leuke verrassing was! En bij mijn andere banen in het onderwijs is mijn vader altijd op de open dagen van mijn school komen kijken. Kon ik met trots met mijn vader showen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel erg lief van je ouders om je op te komen zoeken en van je vader om naar de open dagen te komen. Ik denk dat ze ook heel erg trots op je waren.

      Verwijderen
  4. Haha, jouw foto's mislukt? Ik kan me dat niet voorstellen... Niet te kritisch zijn hoor.
    De foto's die je hier op je blog laat zien, vind ik altijd geweldig!
    Het staat heel gezellig; die bloemetjes in de schaal. Ik heb er niet veel, dus doe het om die reden maar niet...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je reactie is uit de spambox... het ging eigenlijk al een tijdje goed. Een tijd geleden zaten er opeens ook reacties van mezelf in op berichten van lang geleden. Blogger is af en toe een beetje van het padje af...

      Verwijderen
  5. Leuk te lezen dat je zoon graag wil dat je kijkt waar hij werkt. Dan heeft hij het echt wel naar zijn zin daar, anders doe je dat niet. Je foto's zijn weer fraai!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij heeft altijd veel over zijn werk te vertellen, dat is leuk. En nu weet ik tenminste ook een beetje wáár hij het over heeft.

      Verwijderen
  6. Ik kocht bijna een jaar geleden ook een nieuw fototoestel, eentje met een zeer sterke zoomlens. Maar ik heb ook het oude nog en ik grijp daar altijd naar terug .... Ik vind het lastig om nu ik dat toestel zo goed ken, ineens een nieuw te moeten herontdekken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is allemaal wat anders en ik moet ook aan het gewicht wennen. Het is een systeemcamera, dus niet echt zwaar, maar wel zwaarder dan mijn vorige camera.

      Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik las je reactie aan Elisabeth. Jouw blog komt als enige altijd in mijn spambox terecht. Ik blijf hem keurig terug zetten naar postvak in maar het helt weinig. Kuren!

    BeantwoordenVerwijderen