intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 20 augustus 2023

housewarmingparty en meer

Wilde peen:


Aangevreten wilde peen:


Ahhhh, daar is de boosdoener:

De rups van de koninginnenpage zit er nog steeds en hij is al flink gegroeid. Als ik uit het keukenraam kijk, zie ik hem zo zitten, dat is wel heel erg leuk. Mocht het uiteindelijk toch geen vlinder worden, dan heb ik dit toch gehad. 

πŸ¦‹ πŸ¦‹ πŸ¦‹ πŸ¦‹ πŸ¦‹ πŸ¦‹ πŸ¦‹

Van vaste lezeres Toos, die net als ik graag kleding naait, kreeg ik een leuke link door: klik!

Een tijdje geleden had ze er ook al eens één doorgegeven: klik!

Dank je wel Toos 🧡

🏑 🏑 🏑 🏑 🏑 🏑 🏑

We waren naar een tuinfeest toe. Een neef en zijn vriendin kochten een huis, verbouwden het van binnen helemaal en nu hielden ze een housewarmingparty. Het is een vrijstaande polderwoning, met een grote tuin. Een mooi plekje. Aan de tuin moet nog heel veel gedaan worden en we legden met een paar familieleden geld bij elkaar, waar we een cadeaubon van Intratuin van kochten.

Ik heb tegen de vriendin van mijn neef gezegd dat ze me altijd om bloemzaadjes en stekjes mag vragen. Ik verzamel toch altijd zaad en verder staat er genoeg in onze tuin waar van gestekt kan worden. Ik weet nog wel dat wij ook heel veel stekjes van anderen gehad hebben, toen wij dertig jaar geleden ons huis kochten. Van sommige stekken staan er nog steeds planten, bomen en heesters. 

⛺ ⛺ ⛺ ⛺ ⛺ ⛺ ⛺

Een ander neefje was naar de wereldjamboree van de scouting in Zuid-Korea toe. Donderdag kwam hij terug thuis en ik ben hem in Noord-Brabant op wezen halen. Zijn moeder, mijn schoonzus, was die dag ook van vakantie teruggekomen en ze had een lange vermoeiende reis achter de rug. Het zou niet verantwoord geweest zijn als ze zelf gereden had en daarom reed ik. Op de heenweg vertelde schoonzus honderduit over haar vakantie en op de terugweg was het haar zoon die heel veel te vertellen had. Ik heb mijn mond nauwelijks open hoeven te doen 😁 Ik heb genoten van alle verhalen en komende woensdag gaan we bij hun eten en foto's kijken. 

🌞 🌞 🌞 🌞 🌞 🌞🌞

Hierbij wil je een fijne zondag en een fijne week wensen!


20 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je de rups kunt blijven volgen. Nu maar hopen dat er geen hongerige vogel voorbij komt! Alhoewel, de kleuren van de rups zijn voor vogels afschrikwekkend.
    Gezellig al die reisverhalen.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De rups zit totaal niet beschut, het is dus te hopen dat niemand hem te grazen neemt :)

      Verwijderen
  2. Een mooie boosdoener.
    Goed dat je als chauffeur een rit kon doen, dat is fijn en ook gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gezellig wat het zeker. En het was ook heel erg leuk om neefje en de andere scouts aan te zien komen.

      Verwijderen
  3. Di jamboree was helemaal bijzonder natuurlijk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Doordat er een tyfoon over Zuid-Korea raasde, werd de jamboree helaas te vroeg beΓ«indigd. De scouts werden op andere locaties in Seoul zelf ondergebracht en dat is maar goed ook, want het hele kampterrein heeft onder water gestaan. In Seoul werden bezienswaardigheden bezocht, maar neefje had de Jamboree zelf het leukste gevonden.

      Verwijderen
  4. Leuke links, ik heb ze opgeslagen.
    Over 3 weken ga ik een workshop Patroon en Broek maken volgen. Ik vind het lastig een mooie rechte broek te vinden in de winkel, heb er 2 die ik echt mooi vind zitten en daar wil ik graag het patroon op gebaseerd hebben.
    Ik ga de broek waarschijnlijk zonder zakken maken, dat kan ik wel maar een rits mooi inzetten vind ik lastiger en dan kan ik me daar beter op concentreren.

    Ik moet dus ook een stof uitzoeken, zwart in ieder geval maar ik weet nog niet welke soort. Wat zou jij kopen? Een soepelvallende linnen lijkt me wel mooi, en als ik het patroon eenmaal heb kan ik altijd andere maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Linnen is altijd mooi voor een broek. Hou er dan wel rekening mee dat linnen wel wijder wordt als je het draagt. En verder is katoen ook altijd fijn voor broeken.

      Verwijderen
  5. Ik vind die wilde peen bloemen altijd zo mooi. Die rups vreet ze dan wel op, maar ze is nΓ³g mooier :-)
    Leuke naai-links. Die Emma & Mona dress maakte ik al vaak voor onze twee kleindochters. Voor de grotere maten vond ik iets wat erop lijkt. Ik vind jurkjes met knoopjes achteraan zo schattig :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat die wilde peen toch in een zakje zaadjes gezeten heeft en ik denk van Gardener's World, dat als cadeautje bij een tijdschrift zat. Maar het maakt niet uit, ik vind het ook een mooie plant.
      Emma&Mona heeft leuke patronen. Een paar jaar geleden heb ik de blog van Griet nog wel gevolgd.

      Verwijderen
  6. Ik hoor altijd graag vakantieverhalen en nog leuker als je ook de foto's mag zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn schoonzus stapte in de auto en ik zei: "vertel, want ik ben zo benieuwd naar wat jullie allemaal gedaan hebben." En toen we met neefje terugreden, waren we allebei benieuwd naar zijn verhalen.

      Verwijderen
  7. Ik heb op BudgetStoffen gekeken maar kan er niet zoeken naar stoffen. Lukt het bij jou wel?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. https://www.budgetstoffen.nl/stoffen.html
      Lukt het zo wel?

      Verwijderen
    2. ja ik had het al gevonden, de link ging naar budgetstoffen en dan blog en dan zie je niks
      Ik heb een zwarte stof voor een broek gevonden en maar 6 euro per meter, die ga ik waarschijnlijk bestellen.

      Verwijderen
    3. Leuk dat je iets gevonden hebt. Ik koop ook altijd goedkope stoffen en eigenlijk is dat toch altijd een goede kwaliteit.

      Verwijderen
  8. Wat een mooie foto van de rups. Bijzonder. En zo fijn om te genieten van verhalen van verre reizen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik las dat het bij de jamboree nogal heet geweest was. Hopelijk viel het toch nog mee. Vakantieverhalen aanhoren is leuk, bijna altijd vrolijk en dat maakt ze zo leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mijn neefje was het in het begin heel erg warm, maar ze hadden heel veel maatregelen genomen om zich tegen de hitte en de zon te beschermen. De scouts zelf stoorden zich best wel aan de horrorverhalen die erover verteld werden.

      Verwijderen