intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 26 juli 2023

schoen

Manlief vroeg aan mij of ik wist om hoe laat onze zoon 's nachts thuis was gekomen. Nee, ik had niets gehoord. Als de honden niet blaffen dan word ik meestal ook niet wakker. Zoon was naar de bioscoop toe geweest, naar de late voorstelling en meestal is hij dan wel rond één uur thuis en dan is manlief nog wel wakker. Nu was manlief gaan slapen terwijl zoon er nog niet was. 

In de bioscoop had een groep jongens op het balkon gezeten, die een hoop kabaal tijdens de film maakten. Er was veel gepraat en geroep geweest. Vlak voor de pauze gooide één van hen een schoen door de zaal en die kwam tegen het hoofd van een andere bezoeker aan. De film werd gestopt, de politie werd gebeld en tien minuten later kwamen er een paar agenten. En opeens kende niemand van het groepje elkaar en wist zogenaamd ook niemand wie die schoen gegooid had, ook degene van wie de schoen was niet. Ja, ja... Al bij al liep de filmvoorstelling bijna een uur uit en daardoor kwam zoonlief pas om twee uur thuis. 

🌺 🌺 🌺 🌺 🌺 🌺 🌺 🌺

Het is alweer een paar weken geleden dat mijn eerste stokroos begon te bloeien en deze heeft rode bloemen:

De tweede stokroos deed er iets langer over om in bloei te komen, die staat iets meer in de  schaduw, en hiervan zijn de bloemen roze:



Anemoon:


Duizendblad:



Ik zaaide dit jaar geen zonnebloemen in de border in de voortuin. Vorig jaar stonden daar wel zonnebloemen in en daar zal dit dan wel een nakomeling van zijn:


Deze is al behoorlijk hoog, maar er staat er één die nog hoger wordt, maar die bloeit nog niet. En eigenlijk staan ze een beetje ongelukkig in de border, helemaal vooraan, maar ik laat ze gewoon lekker staan. 

22 opmerkingen:

  1. Wat een vreselijke knullen! Je zal maar een schoen tegen je hoofd krijgen.
    Wat bloeit er weer veel in jullie tuin! Stokrozen en duizendblad zijn mijn favoriete bloemen.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Duizendblad is erg leuk met al die verschillende kleuren. Het stekt best wel uit en ik wil een paar stekken er van op andere plaatsen in de tuin zetten.
      Ja, zit je lekker naar de film te kijken en dan krijg je opeens iets tegen je hoofd. Dat is niet echt leuk.

      Verwijderen
  2. Wat een mafkezen!!!! Enfin je bloemen zijn prachtig. Ik hou vooral van de stokrozen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het waren inderdaad echt mafkezen, van die opgefokte jongens die een avondje film behoorlijk wisten te verpesten.

      Verwijderen
  3. Bij het lezen van dit bizarre verhaal over de bioscoop dacht ik hoe fijn het is, dat je tegenwoordig gerust in slaap valt, als je zoon nog niet thuis is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zou een ander verhaal zijn als hij er 's morgens als ik opsta nog niet was. Midden in de nacht maak ik me daar niet zo snel druk om. Hij is 25 en is vaker tot midden in de nacht weg en als wij er niet zijn weet ik ook niet om hoe laat hij er is en of hij thuis slaapt. Maar als we er wel zijn wil ik het wel graag weten als hij ergens blijft slapen.

      Verwijderen
    2. Dat laatste vind ik heel logisch, vrij normaal toch dat je het je huisgenoten laat weten als je niet thuiskomt.

      Verwijderen
  4. Naast mijn gele stokrozen kwam tot mijn verrassing nog een stengel op later en die is net zo rood als de jouwe. De bijna zwarte is al uitgebloeid, en staat nu te wachten tot ik de zaden kan oogsten. Die gooi ik overal in de bermen bij hekjes . Al 1 zien opkomen dit jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk idee, dat ga ik ook doen! Ik deed dat wel al met zaadjes van viooltjes, maar nog maar sinds dit jaar.

      Verwijderen
  5. Wat een rare vertoning. Ik neem toch aan dat al snel bleek wiens schoen gegooid was. Die van die jongen met die ene schoen.
    Je tuin is prachtig. De stokroos is mijn favoriet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was wel bekend van wie de schoen was, maar niemand wilde zeggen wie de schoen gegooid had.

      Verwijderen
  6. He bah, zo wordt een avondje film kijken wel niet zo'n leuk uitje.
    Wat is dat toch met die baldadige jeugd van tegenwoordig? Belgische jongeren worden geweerd bij zwembaden in Nederland ; Brusselse jongeren veroorzaken overlast in Vlaamse recreatieparken ; Franse jeugd misdraagt zich op de Belgische stranden ... Het is tegenwoordig alle dagen wel iets!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En wat dacht je van de Nederlanders? Ik schaam me er soms voor dat ik Nederlander ben! Nu was er weer een verhaal van een Nederlander die in Mallorca op iemands hoofd gepoept had. En volgens mij teisteren de Nederlanders al jarenlang Antwerpen en de laatste jaren ook Knokke. Het wordt er allemaal niet echt gezelliger op.

      Verwijderen
    2. Ja, die Nederlander op Mallorca ... had ik ook gelezen.

      Verwijderen
  7. Jeetje, wat heb jij mooie stokrozen. Terwijk ik tuinier op het Franse land willen bij mij de stokrozen nooit zo erg goed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ze dit jaar voor het eerst en ben er ook erg blij mee.

      Verwijderen
    2. Ik houd heel erg van stokrozen. Had ze vroeger zelfs wel op het balkon staan. Maar hier in de tuin lukken ze niet meer zo....

      Verwijderen
  8. Jammer dat zo'n bioscoopavondje verpest wordt en de politie er aan te pas moet komen.
    Mooi hoor de stokrozen en de andere bloemen natuurlijk ook.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Een bioscoopkaartje kost dertien euro en als je dan allemaal zoveel geld uitgeeft om vervolgens een beetje vervelend te gaan doen... En het dan ook nog eens verpesten voor al die andere mensen die wel graag de film willen zien.

      Verwijderen
  9. Hè bah ze verzieken heb voor de ander. Maar je stokrozen zijn mooi. Mooi kleurtjeook

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Ik heb nu nog vijf zaailingen in potten staan en ik ben benieuwd wat voor kleur die gaan krijgen.

      Verwijderen
  10. Mijn dochter zaaide in een bak op haar balkon ook zonnebloemen, dat deed ze vorig jaar ook maar toen kwamen er maar 2 op. Dus dacht ze ik zaai er wat meer, Nou dat heeft ze geweten inmiddels zijn er zo 20 opgekomen. Dus is ze aan het uitdelen, want 20 zonnebloemen op je balkonnetje is toch wat veel .

    BeantwoordenVerwijderen