intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 23 juli 2023

lijnen

De knop moest hier even om: ik sjouwde een paar kilo's teveel mee en voelde me daar totaal niet prettig bij. Alle broeken en shirts zaten nogal krap en zo kon het niet langer doorgaan. Dus: thuis niet meer snoepen en verder minder grote porties eten. 

Mijn BMI was te hoog en inmiddels ben ik al afgevallen en volgens het Voedingscentrum is mijn gewicht nu weer gezond. Toch moet er nog iets meer af, terug naar het gewicht dat het beste bij me past. 

Morgenochtend op mijn werk trakteert een jarige collega op gebak en dan eet ik wel gewoon een gebakje mee. De rest van de dag zorg ik dat ik dan weer goed en gezond eet. 

🍉 🍎 🍑 🍏 🍑 🍎 🍉

Achter elkaar las ik twee boeken:

𑇐 De zwemmer van Zsuzsa Bánk.

𑇐 Lief van je van Roanne van Voorst.

Twee boeken die best wel indruk op me maakten, toch zeker de laatste die ik echt in één ruk uitlas. Knap toch als je zo mooi kunt vertellen. 

Dit jaar pakte ik het lezen weer op, na een paar jaar niet echt veel gelezen te hebben. Ik kon mijn lijstje gelezen boeken op Pinterest de afgelopen maanden al uitbreiden met dertien boeken.


Ik heb onlangs zelfs een stoeltje gekocht om lekker naast het raam te kunnen lezen. Als ik op de bank zit is het al snel te donker om te lezen en nu heb ik licht van buiten of van een klein lampje dat op de vensterbank staat. 


19 opmerkingen:

  1. Lekker lezen. Doe ik ook. En een beetje lijnen zóú ik moeten doen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij mij lukt het lezen ook weer beter. Ben toch al aan mijn derde boek op een week tijd. Dat is echt héél lang geleden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind lezen nu ook weer leuk en kan nu tenminste mijn gedachten er weer een beetje bijhouden, dat was jarenlang een probleem.

      Verwijderen
  3. Het lezen gaat hier ook héél goed, heb toch al wat boeken na elkaar gelezen die lekker weglezen. Het lijnen gaat wat minder vlot.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het moeten inderdaad wel boeken zijn die lekker weglezen. Ik las Chocolat van Joanna Harris, een prachtig boek maar het lezen ervan schoot niet echt op.

      Verwijderen
  4. Lezen, ik kan niet stoppen...
    Lijnen doe ik niet, maar 's avonds na het eten neem ik eigenlijk alleen nog water en een appel.
    Behalve met verjaardagen, dan mag ik van mezelf alles.
    Helaas lukt dat alleen het best op overdagvieringen, 's avonds geeft minder fijne nachten.
    'k Ben veel te bang dat alles wat de laatste 6 jaar er af ging er weer bij komt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed opletten dus! Gisteren at ik een gebakje op mijn werk en de rest van de week let ik dan weer gewoon goed op. Ik ben nu een paar weken bezig en het gaat goed.

      Verwijderen
  5. Wat een fijne collectie boeken heb jij gelezen. En leuk om zo te presenteren.
    Sinds een paar jaar luister ik alleen nog maar naar boeken. Het eerste boek dat ik zo "las", was 'Wees onzichtbaar', voorgelezen door Job Cohen en is nog steeds een favoriet boek.
    Verder vind ik van mijzelf dat boeken niet alleen maar leuk mogen zijn, maar ook leerzaam over geschiedenis of iets maatschappelijks ofzo. Laatst bv een boek over de pleegdochter van Napoleon, Hortense, en daar sliep ik dan ook weer heerlijk op in !!
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het boek 'Wees onzichtbaar' heb ik met veel plezier gelezen.
      Ik heb ook een tijdje naar luisterboeken geluisterd, maar nu heb ik mijn abonnement weer even opgezegd. Ik kan me momenteel goed met gewone boeken bezighouden.

      Verwijderen
  6. Ik lees op dit moment ook veel. Heerlijk, ik heb de bibliotheek weer ontdekt.
    En lijnen moet ik zeker doen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet een paar mininbiebs waar ik even ga kijken als ik in de buurt ben. En als we gaan wandelen neem ik een uitgelezen boek mee in mijn rugzak die ik kan ruilen als we een minibieb tegen mochten komen.

      Verwijderen
  7. Ik ben een lezer, altijd al geweest. Alhoewel ik slank ben let ik wel op mijn gewicht. Een weegschaal heb ik niet, ook nooit gehad maar als mijn broeken te strak gaan zitten grijp ik in. Geen koekjes en desserts meer voor een poosje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vroeger heb ik heel veel gelezen, maar na het overlijden van onze zoon kon ik me jarenlang slecht concentreren. Ik heb een e-reader en ik ben een paar keer in een boek begonnen, maar het lukte me steeds niet om verder te lezen. Sinds een paar maanden ben ik weer op de papieren boeken gevallen en heb nu opeens echt de smaak te pakken.

      Verwijderen
  8. Wat een mooi beeld roept dat op: op een stoel met een boek, lekker lezen bij het raam. Dat klinkt heel fijn.

    Wat goed dat je de extra kilo's ervan hebt afgekregen. Het is toch best balen als je minder kunt eten, dan je het liefst zou doen vind ik altijd. Het is 1 van de redenen dat ik dagelijks ga hardlopen: zodat ik geen consequenties hoef te dragen van 's avonds een beetje snoepen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wandel dan wel, maar niet vaak genoeg om de extra kilo's eraf te krijgen. Dus nu moet ik de slechte dingen toch echt even achterwege laten. Het gaat goed hoor, ik ben nu best wel gemotiveerd.

      Verwijderen
  9. Wat fijn dat je weer lezen kunt. Ik heb veel boeken van jouw foto ook gelezen.
    Lijnen, vreselijk 😱 Gelukkig kan ik mijn gewicht redelijk op peil houden hoewel ik sinds mijn 50ste (ben nu 73) wel 5 kg zwaarder geworden ben.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Na de overgang kwam ik ook. En waarschijnlijk zijn de medicijnen die ik gebruik ook een boosdoener. Maar ik ben ook een snoepkont en dat is iets waar ik dan nog wel invloed op heb.

      Verwijderen
  10. Ja soms moet de knop even om dat is hier ook zo. Maar dat voelt ook wel veel beter. Heerlijk een relax plekje om lekker te lezen

    BeantwoordenVerwijderen