intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 30 juni 2023

klussen

Allium Hair:


Deze sieruien bloeien voor het tweede jaar en ik heb ze ook in het wit. 

Onze eerste vakantieweek zit er alweer bijna op. Op het wandelen in Retranchement na, zijn we vooral aan het klussen geweest. Manlief buiten, zo af en toe met hulp van zoonlief. Ik buiten en binnen. We reden twee keer met snoeiafval naar de milieustraat omdat ik een paar vlierbessen helemaal teruggesnoeid had. Dat is ook net onkruid, het komt opeens ergens op en groeit hard. Dus hup, de takkenschaar en de zaag erin en we hebben weer een beetje licht en lucht voor de andere bomen en struiken. 

De buffetkast in de keuken had ik een paar jaar geleden geverfd en rond de knoppen zaten inmiddels slijtplekken. Deze week heb ik de deurtjes opnieuw geverfd en die kunnen er nu weer een tijd tegen.  

En verder hield ik me bezig met opruimen, ramen zemen, poetsen en tuinieren. Het was een productieve week.

De laatste naailes van dit schooljaar hebben we ook gehad. Iedereen had het druk met de laatste werkstukken afmaken, of in elk geval zo ver afkrijgen dat het thuis afgemaakt kan worden. Meestal is het een hoop gepraat, maar nu waren we te druk bezig om te kletsen. Na de zomer, in september zien we elkaar weer, want we hebben weer allemaal voor een jaar bijgetekend.

Hierbij wil ik je een fijne dag en alvast een goed weekend wensen!

18 opmerkingen:

  1. Als het beter in de buurt zou zitten en op een fijnere tijd zou ik ook op naailes gaan. Gewoon omdat het leuk is. De enige op het eiland is 18 min rijden, dat zou ik er wel voor over hebben maar in de avond (ik rij niet graag meer in het donker) en je moet je eigen machine meenemen en is op 1 hoog en met een zware Husquarna is dat ook niet fijn.
    Afgelopen maandag had ik laatste beweeguur, we gingen jeu de boules doen, hou ik niet van dus heb lekker in het zonnetje met 2 andere zitten kletsen en daarna een gezellige lunch. Begin september pas weer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben nu bezig een shirt, 2 jurken en 2 broeken allemaal vd kringloop aan het aanpassen aan mijn maat en lengte. Komt in het weekend wel af en dan mag ik weer wat nieuws

      Verwijderen
    2. Ik moet ook een eindje rijden, maar dat gaat gelukkig nog allemaal goed. Op naailes kunnen we een naaimachine gebruiken alleen gebruik ik liever mijn eigen machine. Het is wel iedere keer een hoop gesjouw. Ik gebruik wel de lockmachine van naailes zodat ik niet nog meer mee moet nemen. Ik ben een jasje aan het maken en er ligt nog een hemdje dat ik af moet biezen.

      Verwijderen
  2. Heb je dan wel een vakantiegevoel mevrouw W? Als je steeds aan het klussen bent en zo? Of vind je dat juist fijn?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is al fijn dat we nu eens aan andere dingen toekomen en dat vooral manlief niet steeds met zijn werk bezig is. Hij is eigenlijk altijd bereikbaar.

      Verwijderen
  3. Nou, het was deze week wel perfect weer om aan het klussen te zijn. En wat kan het veel voldoening geven. Heerlijk dat je ook gewoon even door kunt gaan, zonder de verplichting om weer naar je werk te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het weer was prima. Toen het afgelopen weekend zo warm was heb ik in de schaduw staan snoeien en daar was het wel goed te doen.

      Verwijderen
  4. Jullie zijn zo'n actieve mensen! Wat voel ik me toch soms (vaak) een luie doos.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan ook lekker een boek zitten lezen, hoor. Maar ik moet toegeven dat ik wel altijd met van alles bezig ben.

      Verwijderen
  5. Dat geeft zoveel voldoening als je zylje klussen hebt geklaard. Daar kun je goed van genieten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan al heel erg genieten van net gezeemde ramen. En nu de kast er weer netjes uitziet, is dat ook genieten.

      Verwijderen
  6. Wat kan een mens dan een tevreden gevoel hebben hè

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mijn vakantie komt er ook aan en ik plan ook een hoop kluswerk. Ik hoop dat het er ook werkelijk van komt want ik plan al wel eens te veel ;) .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat herken ik wel. Soms blijft er dan toch nog iets liggen.

      Verwijderen
  8. De foto is prachtig. Mooie plant is het hè. Jullie hadden het best druk aan het begin van de vakantie maar klussen af kunnen maken is natuurlijk heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sommige dingen zijn gewoon te lang blijven liggen. Op vakantiegaan is natuurlijk heerlijk, maar dit geeft meer voldoening.

      Verwijderen
  9. Prachtige foto van de uitgebloeide allium. Het is ook wel goed weer om te klussen en als je straks alles gedaan hebt, geeft dat ook een voldaan gevoel.
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen