intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 21 mei 2023

vragen

Nog een keer Boedapest en omstreken en daarna is het klaar, hoor. 

De afgelopen week kregen wij heel vaak de vraag of we Hongaars gegeten hadden en wat nou typisch Hongaars was. Manlief had van tevoren gelezen dat in de Hongaarse keuken heel veel mat paprika gewerkt werd en die besloot daarom gelijk al dat hij niet Hongaars wilde eten. Ik zou het wel gelust hebben, maar omdat ik een chronische darmziekte heb kan ik niet overal tegen en zeker met gegrild eten moet ik heel erg oppassen. Eigenlijk weet ik van tevoren al dat ik ziek ga worden als ik naar een land als Hongarije ga, want ook al pas ik op, ik zie toch kans om ziek te worden. Echt typisch Hongaars hebben we niet gegeten, maar er zijn genoeg andere soorten restaurants waar we terecht konden. Twee keer werd ik ziek en dan vallen we even terug op fastfoodeten van McDonalds en niet omdat we het daar nou zo lekker vinden, maar om mijn darmen even tot rust te laten komen.

Met de rode wijn waren ze overal behoorlijk gul:

Bij ieder restaurant kreeg ik zo'n groot wijnglas. Ik moest er wel opletten dat ik om droge wijn vroeg, want ze hebben ook zoete rode wijn en dat vind ik niet lekker. Manlief vond de Hongaarse pils lekker.


Overal kregen we heerlijke koffie.


En een taartje op zijn tijd ging er ook goed in.


Er werd mij ook gevraagd of ik stoffenwinkels en kringloopwinkels tegengekomen was. Ik denk dat we iets van vier handwerkwinkeltjes tegengekomen zijn. Ik ben een keer wezen kijken naar de patroonbladen, maar daar hadden ze gewoon de Burda en de DianaMode (wel onder een andere naam, mar met dezelfde patronen) en die hebben we hier ook. 

Winkels met tweedehandsspullen waren er wel.


Het werd antiek genoemd, maar het was meer een combinatie van antiek en kringloopspul.


Het enige wat ik op vakantie gekocht heb waren een pet en een tasje, maar die waren nieuw en kwamen niet van een kringloopwinkel. 


En soms is het gewoon leuk om ideeën te fotograferen, zoals op bovenstaande foto. Zoiets dergelijks wil ik zelf ook wel maken.

En verder hebben we een heleboel mooie herinneringen mee naar huis genomen.

11 opmerkingen:

  1. En die herinneringen kan je nog heel lang weer ophalen en koesteren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker weten. En ik ga nog een fotoboek maken, dan kunnen we makkelijk eens terugkijken.

      Verwijderen
  2. Jammer dat je een paar keer ziek geweest bent maar gelukkig dat jullie toch een fijne vakantie hebt gehad.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor de rest was het uitstekend. We kunnen terugkijken op een mooie week.

      Verwijderen
  3. Ik heb toen wij er waren geen kringloopwinkels gezien. Maar er was een giga rommelmarkt. Echt de grootste die ik ooit zag. Wij waren er in 2013

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je zegt "en daarna is het klaar, hoor"
    Nou ìk heb er echt van genoten.,
    Jammer dat je toch nog even zie werd, maar de Mac (ssst niet verder vertellen, maar die is één van mijn favorieten) ga ik gebruiken als ik weer eens last van mijn maag/darm heb, als "tot rust komen". mooie tip voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Ik weet gewoon dat ik tegen dat eten kan, dus moeten we er af en toe gewoon naartoe. Eerlijk gezegd vind ik er weinig smaak aanzitten, maar het is wel makkelijk om daar iets te gaan eten.

      Verwijderen
  5. Wat een leuke vakantie hadden jullie. Ik vond het erg leuk om mee te reizen. En dat fotoboek : dat wordt één en al herinnering aan deze mooie reis.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat ziet dat er lekker uit allemaal! Ik ben onder de indruk van dat hoge glas met koffie!

    BeantwoordenVerwijderen