intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 2 maart 2023

oortjes

Poes heeft weer last van zijn oren en vanmorgen zaten hij en ik al vroeg bij de dierenarts.


Een jaar geleden waren zijn oortjes ontstoken en het heeft toen weken geduurd en heel veel geld gekost voordat het over was. Wekenlang hebben we zijn oren moeten spoelen en zalven, daarna werden zijn oren onder narcose schoongemaakt en moesten we weer een paar weken zalven, maar dat hielp allemaal niet. Uiteindelijk bleek een zalf die bestemd is voor honden de oplossing en na drie sessies met die zalf (ingebracht door de dierenarts) was het eindelijk over. 

De laatste week zat de poes weer steeds aan zijn oren te krabben en ik maakte een afspraak bij de dierenarts.

De poes heeft weer oorontsteking en gelukkig was het nog maar beginnend. Ik kon kiezen: of zelf zalven of de hondenzalf die door de dierenarts ingebracht moet worden. Aangezien de hondenzalf vorig jaar pas het gewenste effect gaf, koos ik uiteraard daar voor. Vandaag kreeg poes de eerste behandeling en over een week zal hij de tweede krijgen. Het is te hopen dat hij er daarna weer van af zal zijn.

De dierenarts keek poes verder nog na en ze hoorde een lichte hartruis. Het beestje is al veertien jaar en hartruis komt vaker bij oude katten voor. Er zal daarom verder ook geen actie op ondernomen worden.

18 opmerkingen:

  1. Ach die poezen. Hopelijk is poes er weer snel vanaf. Vroeger had ik 2 poezen. Eentje is 18 jaar geworden en kreeg toen kanker in haar mondje. De andere peos werd 14 jaar en heeft vergif gegeten. Ze was nogal een snoeperd en dat is haar fataal geworden. Een week lang hebben we met haar gedokterd. Het arme beestje zwol steeds helemaal op. Mensen moeten eens nadenken als ze zoiets neerleggen voor die arme diertjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lang geleden, ik woonde toen nog ergens anders, werd er ook een poes van me vergiftigd. In de buurt woonde een duivenmelker en die had dat hoogstwaarschijnlijk op zijn geweten. De dierenarts kon niks meer doen en het beestje stierf dezelfde dag nog.

      Vroeger had ik een hondje, Snuffel, en mijn vader was met hem langs het strand wezen lopen. Toen hij thuiskwam zei hij dat Snuffel onderweg iets gegeten had en mijn vader had het niet kunnen afpakken. Korte tijd later begon de hond een soort tics te krijgen en we zijn gelijk naar de dierenarts gegaan. Snuffel kreeg iets om te spugen en na best wel een lange tijd kwam de boosdoener eruit: brood met een ijzerdraadje eromheen en rattengif ertussen. Waarschijnlijk was het geheel met paté ofzo ingesmeerd geweest maar dat was niet meer te achterhalen. Snuffel had er gelukkig niks aan overgehouden.

      Verwijderen
  2. Och, wat vervelend voor Poes. Zo zielig als een van je dieren iets mankeert!
    Ik hoop dat de ontsteking gauw voorbij is!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat vervelend nou, oorpijn / ontsteking is voor een mens al zo naar, dus zal bij poes net zo zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Toch vervelend dat poezen het ons allemaal niet kunnen vertellen hé. Komt goed met die oortjes denk ik! Mijn kat was op het einde van haar leven zowat doof. Dat merkte ik omdat ze ineens veel rustiger was als ze in de tuin kwam. Normaal schrok ze van elk geluid op, en toen was ze ineens onverstoorbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan heeft doof worden toch nog een voordeel ;)
      Onze oudste hond Bee hoort ook niet goed meer.

      Verwijderen
  5. Fijn dat er toch een goede behandeling is gevonden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was vorig jaar even zoeken en ik hoop dat dit middel deze keer net zo goed zal werken.

      Verwijderen
  6. Brood met ijzerdraad en rattegif en paté.. wie doet zoiets?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja... we zullen nooit weten of het daar tegen ratten, vossen, katten of honden neergelegd werd. Maar dan nog, wat voor last kan iemand van dieren in het duingebied hebben?

      Verwijderen
  7. Hopelijk werkt de zalf nu ook weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja, ook poezen kunnen van alles mankeren. Het is altijd goed opletten en het gedrag observeren.. Ik hoop dat ze er snel vanaf is!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De oren van ons hondje Trixie moeten ook dagelijks behandeld worden. Het helpt gelukkig wel goed.

    BeantwoordenVerwijderen