intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 7 maart 2023

bollen en zaden

 Twee weken geleden, op de sterfdag van Justus, kreeg ik een bloempot met bloembollen. Vandaag maakte ik een foto om naar de gever te sturen.


Met dank aan medeblogger https://mooisvanme.blogspot.com/ die ooit de tip gaf om mooie foto's van bloemen te maken. Met een rustige achtergrond komt alles zoveel mooier uit. 

Met mijn zaaigoed heb ik het inmiddels alweer druk. Op de vensterbank in de woonkamer staan kweekbakjes waar zaden in ontkiemen. In de keuken staat een rekje met zaailingen die al uit de kweekbakjes overgeplant zijn. 


Als deze plantjes groot genoeg zijn gaan ze over in grotere potten en daarna kan ik ze gaan afharden: eerst in de onverwarmde schuur voor het raam en later overdag buiten. Over ruim twee maanden, na ijsheiligen, kunnen de plantjes de tuin in. 

Vorig jaar heb ik me voor het eerst zo beziggehouden met het zaaien van plantjes. Het is best veel werk, maar omdat ik het toch wel heel erg leuk vind, ben ik er dit jaar weer vol goede moed aan begonnen. Hopelijk wordt het weer net zo'n succes als vorig jaar.

23 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ik kreeg er de tip bij om de bollen vrijwel geen water te geven, zodat ze niet te snel zouden groeien en te slungelig gingen worden. Vanmorgen heb ik ze even buiten in de regen gezet.

      Verwijderen
  2. De tuinkriebels barsten nu echt los. Maar hier natte sneeuw 🤷‍♀️

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die natte sneeuw zit er hier ook aan te komen, maar nu al de hele dag regen.

      Verwijderen
  3. Vandaag is mijn partner een kweekset aan het ophalen via veiling gekocht. Met lamp en warmte erboven ook nog. Ben benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Ik heb onverwarmde bakken. Ze staan wel boven de radiator, maar we wonen in een oud huis en vanaf het raam komt toch best wel wat kou.

      Verwijderen
    2. Nou het is niks! Veel kleiner dan gedacht een rond ding waarin 3 potjes kunnen. Voor de zoveelste keer is hij in een veiling getrapt zonder echt goed na te denken. En elke keer neemt hij zich voor het niet meer te doen!
      Het is maar 10 euro en nu mag ik hem weer proberen te verkopen op de locale FB groep, voor de zoveelste keer maar tot nu toe wel elke keer gelukt omdat de inkoop zo weinig is

      Verwijderen
    3. Dat is jammer! Hopelijk kun je hem weer snel doorverkopen.

      Verwijderen
  4. Wat een prachtige bloemen inderdaad. Wat een goede tip van die achtergrond. En wat fijn dat iemand aan je dacht op deze dag en je dit cadeau deed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is iemand die ieder jaar iets geeft op de geboortedag en op de sterfdag van Justus. En heel vaak is dat een plant of iets anders wat we in de tuin kunnen zetten.

      Verwijderen
  5. Prachtige bloemen. Mooi zo,n attent en meelevend gebaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi gebaar en fijn dat je lieve mensen om je heen hebt. Foto is inderdaad rustig zo. Komen de kleuren er goed uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het geeft de foto's echt iets extra's door dingen weg te laten en door te zorgen voor rust.

      Verwijderen
  7. Heel mooi die foto van de pot met bloembollen. Goede tip.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vond ik ook. Ik ben blij dat mooisvanmie die tip toen gedeeld heeft.

      Verwijderen
  8. Wat een mooie kleurencombinatie in de bloempot.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind de blauwe druifjes een erg mooie kleur hebben. Ik heb er n de tuin, maar die zijn bijna paars, ook mooi maar nu kan ik er een lichtere kleur bij zetten.

      Verwijderen
  9. Heel mooie foto van de bloemen. Zo'n zwarte achtergrond doet ze heel mooi uitkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Een tip om te onthouden. Mooie foto!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtige voorjaarsbloemenpot. Mooi als extra steun van je vriendin.

    BeantwoordenVerwijderen