intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 14 februari 2023

wat een weertje!

De beste manier om van onkruid af te komen, is om het steeds maar te blijven verwijderen. Die wijsheid las ik ooit in een tijdschrift en dat vond ik een goede om te onthouden. Want het is waar: je kunt het beter maar bijhouden dan slechts af en toe wat doen. En daarom was ik vanmiddag in de tuin bezig en niet voor het eerst dit jaar. We hebben veel tuin en er is altijd wel een hoekje waar ik iets kan doen. 

Maar eerst deed ik een rondje met mijn camera. Achteraf zag ik bij deze foto pas dat onze herdershond er ook weer opstaat.



Deze dwergirissen kocht ik zondag bij de kwekerij:


En afgelopen najaar bestelde ik bollen van deze krokussen:


Ik vind de zachtgele kleur mooi.


Het cyclaampje hieronder kocht ik ook zondag en de rest van wat er staat heb ik allemaal zelf gestekt.


Over een tijdje kan ik alles verder uitplanten. 


Deze sneeuwklokjes had ik al.


En dit is een nieuwe aanwinst:



Bovenstaande helleborus heb ik al heel lang. Hij groeit traag, maar toch is de plant ieder jaar weer een stukje breder dan het voorgaande jaar.

De hele middag heeft de keukendeur opengestaan. Kachel laag en lekker de frisse lucht naar binnen. Na mijn tuinwerk, heb ik mijn kweekbakjes gevuld met zaadjes van zomerbloeiers. Ik heb nu allemaal zaadjes gezaaid die ik zelf gewonnen heb. Ik ben benieuwd of het wat gaat worden.

23 opmerkingen:

  1. Mooie foto's van prachtige lentebloemetjes! Hier in het noorden van het land was het ook een lentedag, zo fijn!
    groetjes, Alice K.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier in het noorden hadden we ook zulk heerlijk weer, maar helaas had ik een lange werkdag, dus niet in de tuin geweest. Afgelopen weekend was er nog niets bloeiends te zien in onze tuin, morgen toch eens zoeken, er zal toch wel iets boven de grond zijn gekomen inmiddels? Heerlijk zoals het bij jullie al uitloopt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier zie je al overal bloemetjes. Het is alweer een tijdje droog en misschien dat het morgen wat gaat regenen. Maar eerst vandaag gelukkig nog een mooie dag.

      Verwijderen
  3. Oh, wat heb je al veel bloemetjes staan. Leuk zo'n rondje met je camera.
    Er is idd altijd wel wat te doen in de tuin. Het valt me op dat er al veel onkruid is, gevolg van een zachte winter, denk ik...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zou goed kunnen. Afgelopen week hadden we twee volle gft-kliko's.

      Verwijderen
  4. Het was hier(Amsterdam) vandaag ook heerlijk weer. In mijn tuin bloeien ook crocussen, helleborusen volop. En ook een paar sneeuwklokjes. In het park aan het eind van de straat staan hele velden met sneeuwklokjes. Je hebt ook weer mooie foto’s gemaakt. Gr. Rita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zondag waren we even bij een neef om zijn nieuwe huis te bewonderen. In de tuin stonden ook grote bossen met sneeuwklokjes. Echt mooi!

      Verwijderen
  5. Wat leuk, al die bloeiende planten in februari!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk zo n dag mensen vlogen hier naar buiten om stoepen te doen ramen wassen auto wassen of de tuin in te gaan. Ik denk dat we er aan toe zijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb gisteren ook ramen gezeemd. Het was echt heerlijk buiten.

      Verwijderen
  7. Hier ook zo genoten met deur wagenwijd open en hele middag in de tuin gewerkt. Nog niet aan de viooltjes kopen toegekomen maar het was TE lekker om in de tuin te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo fijn dit weer! Beter dan al die donkere wolken en mist.

      Verwijderen
  8. Heerlijk dat lentegevoel wat we nu voelen. Wij hebben zelfs buiten gezeten in het zonnetje.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat veel bloemetjes heb je al!
    Heerlijk hè, dat gescharrel in de tuin met dit mooie weer>

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was echt heel erg goed te doen. Van die buitenlucht knap je echt op.

      Verwijderen
  10. Mijn naam is Eva Berkhout. Ik heb moeilijke tijden meegemaakt met verschillende mannen die ware liefde en oprechte acceptatie vonden, totdat ik mijn man ontmoette die in mijn leven kwam en van me hield zonder dat woorden het kunnen uitleggen. We hebben twee jaar samengewoond en we waren gelukkig totdat er te veel ruzie ontstond en onze wegen uit elkaar gingen. Ik dacht dat ik verder kon, maar ik besefte dat ik erg verliefd op hem was en voor altijd bij hem nodig had. Ik had geen andere keuze dan hulp te zoeken, wat ertoe leidde dat ik contact opnam met dr. Isikolo, wetende hoe hij anderen heeft kunnen helpen. Hij schonk mij zijn aandacht en deed zijn best om ons weer met elkaar te verzoenen en binnen 48 uur manifesteerde het resultaat zich en kwam hij bij mij terug en we verzonnen de zaken weer. Nu zijn de liefde en het geluk teruggekeerd en het enige dat ik kan zeggen is dat ik dokter Isikolo echt waardeer omdat hij onbaatzuchtig is in het helpen van mij en anderen. Zijn e-mailcontact: isikolosolutionhome@gmail.com Je kunt hem ook WhatsAppen op +2348133261196

    BeantwoordenVerwijderen