intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 15 februari 2023

natuur en zo

 's Morgens sta je het ijs van de autoruiten te krabben en 's middags zou je haast zonder jas kunnen wandelen. 


Die witte dingetjes op de foto hieronder zijn zwanen en die zie je hier nooit zo vaak.


Mooi om ze tegen te komen. 


Was de lucht nou echt zo blauw of komt het door de camera van mijn smartphone dat alles blauwer lijkt? Dat idee heb ik namelijk wel.

Deze keer liep ik eens niet langs mijn geliefde strand, maar ik was er wel vlakbij:


Af en toe moet ik eens een andere route lopen om het een beetje 'spannend' te houden. Nu het tuinwerk weer begonnen is heb ik ook weer vaker last van mijn rug en in beweging blijven is iets wat daar goed tegen helpt. En dus loop ik de nodige kilometers, wat bovendien niet alleen goed voor mijn rug is. 

Vandaag luisterde ik tijdens een deel van de wandeling naar een luisterboek, alleen in het natuurgebied (waar de zwanen waren) heb ik mijn oordopjes uitgedaan. Zo kon ik de vogels beter horen. En mijn kleine verrekijker had ik bij de hand, zodat ik de vogels ook nog eens beter kon zien. 

Onlangs ben ik lid geworden van de Vogelbescherming. Ik vind alle beestjes leuk, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de vogels en daar wil ik graag meer over weten. Daarnaast ben ik al jarenlang lid van een regionale en een provinciale natuurvereniging. In de natuur was ik altijd al geïnteresseerd, maar door alle wandelingen die ik maak is de interesse alleen maar gegroeid. 

Voor morgen is regen afgegeven, maar ik verwacht daar eigenlijk niet al te veel van. Ik was trouwens toch niet van plan om morgen te tuinieren of te wandelen, dus voor mij is het niet erg.

13 opmerkingen:

  1. Toevallig heb ik net de Vogelbescherming opgezegd na 5 jaar, ga een ander abonnement nemen of doel steunen maar weet nog niet wat. Leuk dat jij het stokje overneemt. Het blad was altijd fijn om te lezen en vooral kijken en ging daarna naar kleinkinderen die altijd wel foto's voor werkstukken nodig hebben, op hun school moet nog veel op papier

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eerder was ik lid van Staatsbosbeheer en Greenpeace. Het tijdschrift van Staatsbosbeheer was altijd mooi en interessant, maar door de te hoge kosten zijn ze daar helaas mee gestopt.

      Verwijderen
  2. Inderdaad, 's morgens met wanten en een sjaal naar school, en 's middags uit school buiten thee drinken! Het zonnetje warmt alles al zo lekker op. Echt een cadeautje!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We gaan toch weer de goede kant op en dat is echt genieten.

      Verwijderen
  3. De camera van mijn telefoon maakt de lucht op mijn foto's ook veel te blauw. Kan er niks aan veranderen. ☹️ Je hebt in ieder geval weer mooie foto's gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Ik zou ook even niet weten wat ik eraan zou kunnen doen. Meestal heb ik mijn gewone camera mee en daar ben ik toch een stuk handiger mee.

      Verwijderen
  4. Mooie foro’s, echt lekker februari weer!
    Hier is het momenteel nog hoog zomer (hoewel de herfst over 2 weken begin) tussen de 25 en 30 graden. Hoewel ik in Nederland niet goed tegen zulke temperaturen kan, valt het hier reuze mee, gelukkig! Waarschijnlijk een drogere lucht.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik ook als ik in Zuid-Europa ben. De warmte is daar anders.

      Verwijderen
  5. Ik ben ook heel blij met het zonnige weer. Goed voor mijn stemming. Maar zonder jas? Hier niet hoor. Nog niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dinsdag heb ik de hele middag in de tuin gewerkt. Zonder jas. Het was 12 graden en er stond geen wind. Echt heerlijk was het!

      Verwijderen
  6. Steeds als ik jouw foto's zie, krijg ik toch wel zin om eens terug te gaan naar waar ik het grootste deel van mijn jeugd heb doorgebracht (van m'n 9e tot m'n 17e).
    Dat is wel Zuid-Beveland, maar da's wel dezelfde omgeving, totaal anders als hier in de bossen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben nog niet overal in Zeeland geweest, maar ik zeg wel altijd dat ik Zuid-Beveland één van de mooiste stukjes Zeeland vind. Het landschap en de dorpjes daar, de dijken en de huisjes... ik vind het allemaal even mooi.

      Verwijderen
  7. Ja, ik vond het fantastisch weer. Een vleugje lente, soms bijna zomer (uit de wind) en dan 's morgens en 's avonds de kou...
    Wat een mooie luchten op je foto's!

    BeantwoordenVerwijderen