intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 7 februari 2023

vorst

Als ik een foto van onze hond Zoya wil maken, peert ze hem altijd gelijk. Geen idee wat ze tegen een camera heeft, maar voor haar is het blijkbaar een teken dat ze zo snel mogelijk weg moet gaan. Behalve vanmorgen dan, want toen bleef ze steeds in beeld lopen, toen ik foto's ging maken.



Eigenlijk had ik niet de goede lens op mijn camera zitten om de foto's te maken die ik wilde maken. De volgende keer zal ik mijn macrolens er dus maar opzetten, dat zal beter zijn.




Het had best wel gevroren en nu (overdag) is het echt prachtig weer. Zo vind ik de winter helemaal niet zo erg. 

23 opmerkingen:

  1. De dag begon heel zonnig maar rond 10 kwam dikke mist opzetten. Moest pakjes bij het DHL punt afleveren en in principe doe ik wat in het dorp is met de fiets. Maar viel me knap tegen rond 11, was precies 0 graden. Ondanks handschoenen hele koude vingertjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik reed vanmiddag naar Terneuzen toe en voor de Sluiskiltunnel was het zonnig en aan de andere kant was het mistig. Dat was wel vreemd op zo'n klein stukje.

      Verwijderen
  2. Prachtige foto's. Met de macro lens zal het ongetwijfeld nog mooier worden. Men zegt niet voor niets; de morgenstond heeft goud in de mond.
    Ik ben benieuwd naar je foto's morgen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je gaat nog even moeten wachten, morgen ben ik op mijn werk :)

      Verwijderen
  3. Oh ja ik denk dat alle normale luchtjes anders ruiken en langer besnoven moeten worden bij vorst dat valt me bij Hera ook altijd op en Zoya was dan daar zo mee bezig dat ze niet op de camera lette.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind ze anders wel schoon, je foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij hadden ook een hond die niet op de foto wilde. Zij liep niet weg, maar ging superzielig zitten kijken! Het is werkelijk nooit gelukt om een foto te maken waarbij ze in de camera keek en ze geen trieste snuit trok! Alleen op onverwachte momenten kregen we haar vrolijk op de foto, maar dan van opzij.
    Ik vind je foto's erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Onze andere hond heeft een klein beetje droopy ogen en kijkt daardoor ook zielig.

      Verwijderen
  6. Heb je je hond weleens met flits gefotografeerd ? Dat vinden ze dus meestal wel eng en gaan ze er vandoor als je de camera pakt. En wij hebben een kleinkind die niet op de foto wil dan kijkt ze ook heel stug.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik maak eigenlijk nooit foto's met flits, maar het kan zijn dat haar vorige baasjes dat weleens gedaan hebben. Het zou wel een verklaring kunnen zijn.

      Verwijderen
  7. Mooie foto's heb je gemaakt. Het was ook prachtig weer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Hopelijk is het morgen ook zo, want na mijn werk wil ik een eindje gaan wandelen.

      Verwijderen
  8. Met dit weer kan je mooie foto's maken en dat deed je. Heerlijk die zon.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit weer is zoveel beter dan dat grauwe grijze weer dat we eerst hadden. Hier worden de mensen tenminste wat vrolijker van.

      Verwijderen
  9. Ik bekijk je foto’s, die weer prachtig zijn, vanuit mijn ligstoel, koffie bij de hand, in korte broek en hemdje. Het wordt vandaag 24 graden dus we genieten weer volop alhoewel ik ook veel van de winter houd. Mijn man die de laatste maanden vrijwel pijnloos is, maak het gemis aan winter goed!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is voor je man te hopen dat we een warm voorjaar krijgen, zodat hij ook hier beter uit de voeten kan. Ik kan me zo voorstellen dat het voor hem een verademing is om geen pijn te hebben.

      Verwijderen
    2. Wat heb je weer een mooie foto’s gemaakt. Genieten. Rita

      Verwijderen
  10. Ik vind dit prachtige foto's! Hier met de katten ook altijd raak, of liever gezegd mis... Ze hebben het altijd door als je een foto van ze wil maken..

    BeantwoordenVerwijderen