intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 4 februari 2023

verder

Zomaar een paar foto's van mijn krokusjes. 



Fijn die kleurtjes in de nog kale wintertuin. 



Vanmorgen ging ik naar mijn moeder toe en vanmiddag zijn manlief en ik wezen wandelen ➞ foto's volgen! Zoon ging met een paar vrienden op de motor weg en later zijn ze hier in de schuur nog aan het sleutelen geweest. Ik las dat het bedrijf waar hij werkt en waar gisteren een ernstig ongeluk gebeurde, slachtofferhulp ingeschakeld heeft. Goed dat ze dit doen. Zoonlief zal er waarschijnlijk geen gebruik van maken, maar voor wie daar behoefte aan heeft is het fijn om met iemand te kunnen praten. 

Ik wil je alvast een fijne zondag wensen!

12 opmerkingen:

  1. Mooi de kleuren van de beginnende lente

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is zo fijn dat er steeds meer bloemetjes beginnen te bloeien. Komende week gaat het wel kouder worden, maar het voorjaar zit er toch aan te komen.

      Verwijderen
  2. De keer dat ik met slachtofferhulp te maken had was na een inbraak in mijn huis, ik heb hem door naar beneden te gaan afgeschrikt waarschijnlijk. Maar vond het heel prettig twee gesprekken te hebben, een na een dag als de adrenaline is gezakt en een na 2 weken als het allemaal weer "normaal" is. Weten dat er aandacht voor je is en dat eventueel meer hulp ingeschakeld kan worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben ook slachtofferhulp gehad en vooral het eerste gesprek heeft ons enorm geholpen. Zoonlief is bij dat eerste gesprek geweest omdat ik dat wilde, maar daarna wilde hij niet meer. Hij wil niet over zijn gevoelens praten.

      Een inbreker... dat is schrikken! Zoiets lijkt me echt doodeng.

      Verwijderen
  3. Vandaag heerlijk in de tuin aan het werk geweest, maar hier komen de voorjaarsbloeiers nog niet eens boven de grond, laat staan dat ze bloeien.
    Goed dat er slachtofferhulp geboden wordt, maar als iemand niet wil praten, moeten we dat ook respecteren. Iedereen verwerkt ervaringen op zijn/haar eigen manier, zowel positieve als negatieve.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het altijd wel grappig dat hier alles veel eerder bloeit. De invloed van de zee, waardoor het hier minder koud is dan bij jou, is dan goed merkbaar. En we wonen ook zuidelijker, dat heeft er vast ook wel mee te maken.

      Verwijderen
  4. Wat zullen jullie inderdaad geschrokken zijn niet voor te stellen. Wat een verhaal. Hield mij steeds bezig. Wat de bloemetjes betreft lopen wij wat achter volgens mij maar ik heb al wel baby eendjes gezien, 4 stuks maar gisteren was het er nog maar 1. Ga zo wandelen in de buurt en zal goed kijken naar wat al uit de grond gekomen is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo lief die babyeendjes! Die heb ik hier nog niet gezien dit jaar.
      Ik moet ook steeds aan de nabestaanden denken. Zo erg! En er gebeuren iedere dag wel ongelukken, maar zo komt het opeens weer heel dichtbij.

      Verwijderen
  5. Ook hier nog geen voorjaars krokussen hoor... Maar leuk is het wel om wat kleur in je tuin te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er bloeien ook al viooltjes en de schoenlappersplanten bloeien ook.

      Verwijderen
  6. Mooi, de bloeiende krokussen! Wij vliegen 10 maart terug naar Nederland om toch nog een beetje lente te pakken. Hier bloeien veel rozen die heerlijk ruiken en heel veel planten die ik niet van naam ken. Prettige zondag!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Het zal daar ook wel erg mooi zijn, denk ik. Alhoewel het er misschien ook wel aan ligt waar je bent.

      Verwijderen