intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 3 februari 2023

schrikken

Een bericht op een nieuwssite op Facebook deed me schrikken: meerdere gewonden en een dode bij een bedrijfsongeval. Het bedrijf waar zoonlief momenteel werkzaam is! En dan gelijk de gedachte: het zal hem toch niet zijn? Laat het hem alsjeblieft niet zijn. Eigenlijk ben je op zo'n moment best wel egoïstisch. Ik stuurde een appje en kreeg al vrij snel antwoord terug. Hij zou zo naar huis komen. 

Het is vreselijk dat er een dode te betreuren valt en de ware toedracht is nog niet duidelijk. Het was een onwel wording of een ongeluk, dat wordt nu uitgezocht. Maar wat er ook gebeurd is, deze persoon ging vanmorgen naar zijn werk en zal nooit meer thuiskomen. Wie laat hij allemaal achter? 

Het raakt me diep. Eerst de schrik toen ik het bericht las en daarna de verhalen van zoonlief. 

Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden. 


28 opmerkingen:

  1. Wat zal je ontzettend geschrokken zijn. Vanavond rustig relaxen met een warme kop thee/koffie en een dekentje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb ik gedaan: gewoon lekker op de bank naar tv gekeken. Zoonlief ging, net zoals iedere vrijdag, naar vrienden toe. Hij zal er daar ook wel over gepraat hebben.

      Verwijderen
  2. Voor jou is deze reaktie heel voorstelbaar. Belukkig loopt het voor jullie zelf goed af. De slachtoffers en hun nabestaanden hebben groot verdriet, jij mag opgelucht zijn, hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Ik vind het altijd een erg dubbel gevoel: wij zijn opgelucht, terwijl er bij anderen verschrikkelijk veel verdriet zal zijn.

      Verwijderen
  3. Maar natuurlijk schrok je en dacht je meteen 'het zal m'n kind toch niet zijn' ... Dat vind ik volstrekt menselijk hoor.
    Afschuwelijk is zoiets en wat de reden ook mag zijn, feit is wel dat hij dierbaren achterlaat die hem ontzettend zullen missen.
    Sterkte hoor, want ik kan me voorstellen dat er weer van alles aangeroerd wordt...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lijkt me volstrekt normaal en zeker met jullie geschiedenis, dat je zo reageert. Dat doet denk ik vrijwel iedereen. Maar wel mooi dat je daarna ook direct aan de nabestaanden van de overleden collega kan denken. Sterkte met alles, zeker voor je zoon.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet zo ontzettend goed hoe het voelt om iemand zo plots te verliezen. Echt heel erg voor de nabestaanden en de nachtmerrie waarin zij terechtgekomen zijn.

      Verwijderen
  5. Jouw reactie is begrijpelijk en menselijk. Kan mij voorstellen dat jullie allemaal diep onder de indruk zijn van zo,n gebeurtenis. Veel sterkte gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik had het bericht ook gelezen , iedere keer schrik je van zoiets. De gedachte, dat iemand 's morgens gezond en wel vertrekt en nooit meer thuis komt vind ik altijd afschuwelijk.Dat het bij jou nog harder binnenkomt als je eigen zoon daar werkt is heel goed te begrijpen.Ik wens jullie sterkte om het een plekje te geven.
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zulke berichten houden me ook erg bezig: ieder ongeluk waarbij een of meerdere doden te betreuren zijn, blijven wel een tijdje bij me hangen. Ongelukken gebeuren overal, maar zo komt het opeens wel weer heel erg dichtbij.

      Verwijderen
  7. Oh joh wat een schrik juist voor jou natuurlijk. Erg verdrietig. Bertiebo

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat verschrikkelijk, Ik kan me voorstellen dat je enorm schrok. Je rust niet voor je contact hebt gehad met je kind. Erg voor de nabestaanden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelukkig reageerde zoonlief vrij snel. Dat was een grote geruststelling.

      Verwijderen
  9. Ja zo begrijpelijk dat je erg schrok. Toevallig werkt onze buurman er ook. Normaal werkt hij op vrijdag maar een halve dag, maar nu was hij nog niet thuis toen ik om half vier nog weg moest, zijn vrouw ook niet en we wilden niet paniekerig gaan appen. Gelukkig zag ik zijn auto meteen toen ik om half 6 thuis kwam

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zoiets houdt je dan toch wel heel erg bezig. Rond half drie moesten zoonlief en heel veel andere werknemers naar huis. Er zou verder onderzoek plaats vinden en al het werk lag sowieso stil.

      Verwijderen
  10. Och hemel, je zult gedacht hebben "niet weer!". En ja, het is heel begrijpelijk dat je op zo'n moment even alleen aan je eigen zoon denkt, dat zal iedereen in zo'n situatie doen, niet mijn ..... (zoon, partner, vriend enz.). Wat een verdriet zal er heersen. De oorzaak doet er eigenlijk niet toe, er is een dode te betreuren, er zijn mensen die achterblijven. Ik hoop dat je een ontspannen weekend voor de boeg hebt, dit zal toch weer een trigger zijn geweest voor je.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben echt heel erg geschrokken en toen ik contact met zoonlief gehad heb, heb ik manlief gebeld. Die had nog niks over het ongeluk gehoord, maar zo kon ik hem op voorhand al geruststellen.

      Verwijderen
  11. Dat is niet egoïstisch, het is menselijk!
    Vreselijk voor de nabestaanden maar voor jullie ben ik blij❤️
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat is zeker schrikken en je reactie o zo menselijk. Ik denk ook vaak zo met de jongens die elke dag op de weg zitten .sterkte want het laat je niet onberoerd

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En er gebeuren heel wat ongelukken op de weg. Een mens is heel erg kwetsbaar.

      Verwijderen
  13. Dat is zeker schrikken! Wat zal je blij zijn geweest toen je zoon reageerde op je appje. En inderdaad verschrikkelijk voor de nabestaanden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kreeg gelijk de zenuwen... Het is echt vreselijk wat er gebeurd is.

      Verwijderen
  14. Begrijpelijk en menselijk dat je zo reageert. Maar ook lief dat je aan de nabestaanden denkt. Jij weet als geen ander in wat voor nachtmerrie je terecht komt.
    Fijn dat je zoon snel reageerde.
    Ik wens je heel veel sterkte.

    Liefs Joanne 😘🧡

    BeantwoordenVerwijderen