intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 24 januari 2023

parelen jubileum

Het is dertig jaar geleden dat manlief en ik gingen samenwonen. Ik woonde in een rijtjeshuis in een dorp en hij trok bij me in. Een half jaar later kochten we het huis in de polder, waar we nog steeds wonen. We zijn nooit getrouwd, want trouwen hoefde voor ons beiden niet. 

We vierden ons jubileum zaterdag samen met familieleden in een all you can eat restaurant en na afloop gingen we bowlen. We hadden niet alle neefjes en nichtjes uitgenodigd, want dan kwamen we aan vijfendertig man en dan werd het wel heel erg duur. We hielden het daarom bij een kleiner gezelschap van vijftien personen. 

We hadden een gezellig avond, het eten was goed en uiteraard verloor ik met bowlen... haha ik ben het gewend, hoor! We kregen de nodige flessen wijn, bloemen en geld om samen een weekendje weg te gaan. Mijn schoonmoeder riep de hele avond dat ze het een superfeest vond en een zwager, die dit jaar zestig wordt, zei dat hij misschien op dezelfde locatie en manier zijn verjaardag zou kunnen vieren. 

Na afloop gingen we nog met een paar man een afzakkertje bij mijn schoonmoeder drinken en rond twee uur 's nachts lag ik in bed. De volgende dag zijn we niet wezen wandelen. Ik was 's morgens alweer vroeg wakker en 's middags heb ik nog twee uur geslapen. Dat was even nodig!

Dertig jaar samenwonen... het was leuk om het zo samen te vieren. 


34 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met jullie mijlpaal!
    Wij zijn komende herfst 25 jaar samen maar we wonen pas sinds 6 jaar echt samen. Daarvoor 100 km van elkaar maar dat was op sommige punten ook fijn, door de week je eigen dingen en ik werkte toen nog, en weekenden samen. Toen zijn moeder nog leefde en in stad vlakbij mijn woonplaats woonde kwam H vaak op woensdag haar en mij bezoeken.
    Bowlen heb ik heel lang heel vaak gedaan in teamverband ook elke week en ook bij tournooien geassisteerd op administratief gebied. Was leuke tijd. Nu zouden mijn vingers niet meer blij met de gaatjes vd bowlingbal zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bowlen kan ik gewoon niet. En minigolf ook niet. Maar ik heb altijd heel veel plezier.
      Wij hebben een half jaar verkering gehad en zijn toen gaan samenwonen.

      Verwijderen
  2. Gefeliciteerd met jullie 30 jarig samenzijn. Wij komen dit jaar aan de 22 jaar samen zijn en 20 jaar getrouwd. Tja we hebben toch de stap weer gezet want we waren er deze keer 100% zeker van dat we voor elkaar gemaakt waren ;) Nu op naar de volgende mijlpaal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij waren vanaf het begin ook zeker van onze zaak, maar voor ons heeft een huwelijk geen meerwaarde. En het maakt ook niet uit of je wel of niet trouwt, dat is iets persoonlijks vind ik.

      Verwijderen
  3. Gefeliciteerd, klinkt als een erg gezellige avond hoe jullie het hebben gevierd!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik was je vergeten te feliciteren met je verjaardag, maar deze ben ik op tijd..van harte gefeliciteerd met dit mooie jubileum! Leuk hoor met een grote groep lekker uit eten om het te vieren. Ik ben dit jaar 23 jaar samen met manlief, waarvan bijna 12 getrouwd. En nog steeds blij met elkaar, ook niet onbelangrijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Wij hebben ook nog altijd veel plezier samen en ik kan me een leven zonder hem ook echt niet voorstellen.

      Verwijderen
  5. Leve de liefde ♥. Ik heb laatst ook weer een keer gebowld. Toch leuk om weer een keer te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik bowl misschien 2 of 3 keer in het jaar en ook al kan ik het totaal niet, ik vind het altijd heel erg leuk en gezellig om te gaan bowlen.

      Verwijderen
  6. Gefeliciteerd! Goed dat jullie het gevierd hebben, alle bijzondere dingen vieren zeggen wij altijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Reacties
    1. Ivoor of parelmoer kan ook, maar ik vind parelen een veel leuker woord :)

      Verwijderen
  8. 30 jaar is een hele tijd. gefeliciteerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk, zo’n feestje! Van ❤️E gefeliciteerd en nog vele jarem samen!
    Wij waren in Australië bij onze (klein)-kinderen toen we 50 jaar getrouwd waren (in 2022)
    Ook een gezellige en feestelijke dag van gemaakt!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gefeliciteerd met deze mijlpaal. En heerlijk zo.n feestje fijn dat zulke dingen weer kunnen. De polder dat dacht ik al :))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En gelukkig had er ook niemand van de genodigden corona en was iedereen aanwezig.
      Inderdaad de polder... Een vrijstaand huis, tussen de boerderijen met 2000 vierkante meter grond. Het dichtsbijzijnde dorp is hier 3 km vandaan.

      Verwijderen
  11. Hartelijk gefeliciteerd met deze mijlpaal. Fijn dat jullie het op deze manier konden vieren. Je moet gewoon iets zoeken wat bij je past... Maar zoiets is altijd vermoeiend, dus ik snap je rustige zondag wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gefeliciteerd. Met recht een feestje waard.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. van harte gefeliciteerd met 30 jaar samen!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Nog vele jaren samen, gefeliciteerd. Sim

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Te laat, maar daarom niet minder gemeend, proficiat! En fijn dat jullie zo leuk konden vieren.

    BeantwoordenVerwijderen