intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 12 november 2022

soep

De nachten worden kouder en daarom heb ik de dahliaknollen uit de grond gehaald. Ze waren flink gegroeid en liggen nu in de schuur op kranten te drogen. Ik heb eenjarige planten die in stenen potten stonden opgeruimd. De potten zijn opgeborgen zodat ze van de winter niet kapot kunnen vriezen. De oleanders gaan tijdens koude dagen en nachten naar binnen. Verder heb ik planten die ik uit stekken opgekweekt had in grotere potten of in de tuin gezet. 

Een paar weken terug vertelde ik dat ik de laatste bloembollen geplant had. Door een winkelactie van 1+1 gratis op bloembollen, kocht ik daarna toch nog een paar zakjes. Die heb ik inmiddels ook geplant en nu is het dus echt klaar met de bloembollen voor dit jaar. "Ja ja," zei manlief "volgens mij heb ik je dat al eerder horen zeggen." Die gelooft me dus niet meer πŸ˜‚ 

Gisteren ging ik om boodschappen en omdat het in BelgiΓ« een feestdag was, was het druk in de winkels. Auto's reden rond op het parkeerterrein, chauffeurs op zoek naar een parkeerplaats. Voor de winkeliers was het vast een goede dag. Ik deed mijn boodschappen en zocht nog naar een cadeautje voor iemand en ik kwam toch nog zakjes met bloembollen tegen in de winkels... en nee, ik heb er geen gekocht!

Zie je wel dat ik het kan!

🌷 🌻 🌷 🌻 🌷 🌻 🌷

Voor de pompoentjes, die ik weken terug van een hobbytuinder kocht, vond ik het ook tijd dat ze uit de tuin gehaald werden voordat ze slecht zouden worden.



Ze zijn de soep ingegaan samen met ui, courgette, wortelen, aardappel en linzen. Ik vind het altijd wel een heel karwei om pompoenen door te snijden en moet daar ook echt even mijn tijd voor nemen. Van de ruim twee liter soep die ik kookte zitten er nu heel wat porties in de vriezer. Ik ben de enige in huis die graag soep eet en ik kan hier wel even mee voort. Eerder had ik ook al tomatensoep en courgettesoep ingevroren.

πŸŽƒ πŸŽƒ πŸŽƒ πŸŽƒ πŸŽƒ πŸŽƒ πŸŽƒ πŸŽƒ

17 opmerkingen:

  1. Alles winterklaar maken de dahlias moet ik er nog uithalen ze bloeien nog heel laat ze zijn eerst opgevreten door de slakken. Een ander plekje gegeven en nu bloeien ze

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier waren de dahlia's ver uitgebloeid. Er was er nog één waar een paar bloemen in zaten, maar die heb ik er ook uitgehaald.

      Verwijderen
  2. Ze zijn nog echt mooi die pompoenen, stond heel gezellig. En nu lekker in de soep. Twee keer genieten:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja heerlijk! Met mijn eigen pompoenen in de tuin werd het niks, wel bloemen maar geen pompoenen. Maar gelukkig lukten ze bij andere mensen wel.

      Verwijderen
  3. Vorig jaar zijn de oleanders buiten gebleven. Nu is het eerste deel vd achtertuin tussen onze en de buren's schuur, dus een beetje en hofje en staan ze redelijk beschut.
    De diplidenias gaan komende week waarschijnlijk wel naar binnen.
    In het voorjaar kocht ik bij de lidl paarse spaanse margrieten voor een grote lange bak aan de zijkant vd voortuin en die staan nog steeds uitbundig te bloeien in enorm grote planten. We zijn benieuwd wat daarmee gebeurt als we er niks aan doen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er staan hier nog verschillende planten in bloei, veel eenjarige planten ook.
      Volgend jaar zal er wel wat van terugkomen en ik ga bijzaaien, want ik vond het dit jaar wel heel erg leuk met al die verschillende bloemen. Lekker fleurig was het. Ik zaaide vooral voor de vlinders, insecten en vogels, maar ik haalde er zelf ook heel veel plezier uit.

      Verwijderen
  4. ik moet nog op een plek bollen planten, maar de eenjarigen staan nog zo volop in de bloei....De dahlia's ook, ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om ze al weg te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier waren de dahlia's zo goed als uitgebloeid, dus die mochten eruit. Maar alle eenjarigen die nog bloeien blijven ook gewoon staan.

      Verwijderen
  5. Ik heb net de lentebollen de grond in gestoken, maar ik kan het nog niet over mijn hart krijgen om de dahlia's al uit te doen. Die geven namelijk nog altijd bloemen! Ik wacht dus toch nog een heel klein beetje ... (of ik laat ze zitten, dat gaat bij een aantal soorten best goed heb ik al ondervonden. Al is de grond bij mij wel altijd wat vochtig, wat niet zo goed is ... )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, vocht is niet goed, maar blijkbaar kunnen de bollen en knollen in je tuin er toch redelijk goed tegen. Hier heb ik meer last van vraat. Ik denk dat muizen de bollen uitgraven en dat heb ik eigenlijk nog niet eerder gehad.

      Verwijderen
  6. Pompoenen leg ik eerst even in de oven tot ze zacht zijn. Daarna kun je ze heel makkelijk snijden en eventueel schillen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de tip! Die ga ik de volgende keer gelijk toepassen.

      Verwijderen
  7. Lekker, pompoensoep...! Maar ik heb ook altijd grote moeite met doorsnijden en schillen.
    De bloembollentic is je man bepaald niet ontgaan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Schillen doe ik de pompoenen niet. Ik boen ze goed schoon en voor de soep kook ik ze met schil en al, maar dat kun je natuurlijk niet met alle gerechten die je ervan wil maken doen.

      Verwijderen
  8. Ja ,dat doorsnijden van pompoenen is voor mij ook pittig met mijn reumahanden, Gelukkig heeft mijn man hele sterke handen, als fietsenmaker altijd met gereedschap gewerkt, dus hij doet het voor me. Ik heb nog wat butternuts liggen, kan ook wel wat soep gaan maken voor in de vriezer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat je man dit werkje voor je kan doen. Die van mij zou dat ook wel voor me doen, maar ik bedacht nu ineens dat ik pompoensoep ging maken en toen was hij niet thuis. Maar de volgende keer ga ik de tip van Lena (hierboven) uitproberen.

      Verwijderen
  9. Ik eet elke dag soep (2 keer zelfs) en laat nu pompoensoep vrijwel de enige soep zijn die ik niet zo lekker vind. Mijn zoon heeft altijd pompoenen in zijn moestuin ... hij vraagt al niet meer of ik er wil.

    BeantwoordenVerwijderen