intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 28 oktober 2022

zielig pietje

Als er een vogeltje tegen het raam vliegt, ga ik altijd even kijken. Soms heeft het beestje de klap niet overleefd, soms vliegt het vogeltje gelukkig snel weer weg en soms blijft er één verdwaasd op de grond zitten. 

Zo plukte ik gisteren dit zielenpietje van de straat:


Na het nemen van deze foto heb ik hem op een veilig plekje gezet en het heeft ongeveer een kwartier geduurd voordat hij weer fit genoeg was om weg te vliegen. Gelukkig heeft hij het gered. 

Mijn eerste werkweek na de vakantie zit er alweer op. Hierbij wil ik je een fijn weekend wensen!

9 opmerkingen:

  1. Dat heb ik nu ook... zo zielig vind ik dit. Ik ren meteen naar buiten, voordat onze katten er lucht van krijgen. Er was een keer een vogeltje dat een nacht in de garage moest blijven om bij te komen en aan te sterken; vogelvoer en water neer gezet...
    Jij ook een fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben dat met een kauw gehad. Die was niet tegen het raam gevlogen maar zat ik de schoorsteen. Omdat het al avond was voordat we hem konden bevrijden, heeft hij in het poezenreismandje in de garage overnacht. De volgende morgen, toen het licht was, heb ik hem losgelaten.

      Verwijderen
    2. En dan ben je zò blij dat het weer goed gaat met het beestje hè...

      Verwijderen
  2. Ja ik ga ook altijd even kijken of ze het overleefd hebben. Vaak wel. Soms duurt get even voor ze bijgekomen zijn. Buurtkatten zitten hier alleen s nachts in de achtertuin dus dat scheelt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Onze poes is oud en ligt meestal te slapen en is daarnaast geen jager. Maar onze hond Bee zou een vogel wel durven te pakken en daarna doodbijten.

      Verwijderen
  3. Ik kan me niet herinneren wanneer dit bij ons voor het laatst gebeurde. Erg lang geleden in ieder geval. Ik hou niet graag vogels vast, ook een kleintje niet, maar ik zou het wel doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik pas soms op iemands huis en daar is een volière. Om die vogels eten of drinken te geven moet je daarin en dat gefladder om mijn hoofd vind ik dan weer niks.
      Eigenlijk zou ik de ramen bij ons moeten afplakken of van die roofvogelstickers moeten opplakken.

      Verwijderen
  4. Ik vond er helaas vorige week eentje dat het niet haalde. Maar het lag nogal ver van het raam, ik weet niet of dat de oorzaak was van het overlijden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zonde hoor. Ik was vandaag in de tuin bezig en toen zat er regelmatig een roodborstje in de buurt, maar of het dezelfde was, weet ik natuurlijk niet. Ze zijn nooit zo heel erg schuw.

      Verwijderen