intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 3 oktober 2022

vilten

Een aantal jaren geleden zou ik een workshop vilten doen, maar door het overlijden van onze jongste zoon, kwam het daar niet meer van. Ondertussen zijn we alweer een hele tijd verder en de docente was me niet vergeten: in april vroeg ze of ik zin had om nu wel een workshop te volgen. En dat deed ik.

Van tevoren had ik door moeten geven welke kleuren wol ik wilde gebruiken en ik wilde graag roze en olijfgroen. Daarnaast koos ik tijdens de workshop zelf nog wit en lichtroze wol om voor een meer gemêleerd effect te zorgen.  

Het vilten deden we met lontwol, wat in pukken op een ondergrond van een soort dikke fleece gelegd werd:

Met een oplossing van heet water en groene zeep ga je het werk inwrijven zodat de vezels van de wol goed in elkaar haken. Dat is een werkje waar je best wel een tijd mee bezig bent en ik geloof niet dat mijn handen ooit zo schoon geweest zijn als daarna 😉

Ik maakte een tasje wat ik gebruiken wil als ik ga wandelen:


Er kunnen met gemak een flesje water en een telefoon in.

Van dik katoen koord vlochten de docente en ik een schouderband, wat ik aan het tasje naaide. De knoop had ik zelf nog in voorraad. 

Na de workshop volgde een lange warme zomer en ik moest er even niet aan denken om een wollen tasje tijdens mijn wandelingen mee te nemen. Maar nu de herfst begonnen is ga ik het tasje eindelijk in gebruik nemen. 

23 opmerkingen:

  1. Wat leuk! Mooi tasje, knap gedaan.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt een leuk en handig tasje. Mooie kleurkeuze ook.
    Ik begrijp dat je na een dagje tuinwerk, dus het best kunt "vilten"

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is leuk om te doen, maar helaas kunnen mijn handen er niet tegen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is jammer. Ik vond het ook een leuk werkje en het was ook weer een gezellige workshop, alleen voor de gezelligheid zou ik zoiets al doen.

      Verwijderen
  4. Dat is zò leuk om te doen~! En ja, zo'n tasje past niet bij elk jaargetijde...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vaak heb ik in de zomer een rugzak mee waar van alles voor de zomer in zit: zonnebrandcrème, pet of hoedje, anti-insect, anti-jeuk... In de winter is dat allemaal niet zo nodig en kan ik overgaan op dit tasje.

      Verwijderen
  5. Zo n tasje past altijd. Vilten is toch ook zo leuk om te doen. En altijd weer een verrassend resultaat

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Pas toen het werk droog was, kwamen de kleuren mooi uit.

      Verwijderen
  6. Zo'n workshop zou ik gaan doen omdat het zo leuk en gezellig is. Vilten trekt me verder niet omdat de toepassing toch wel specifiek is.
    Tasje is erg leuk georden de kleuren zo gemeleerd

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien dat ik nog wel eens een hoedje ga vilten. Dat lijkt me ook wel leuk.

      Verwijderen
  7. Ik al vaak workshops gedaan, ben helemaal niet creatief maar vind het zo leuk om te doen. Het tasjes is enig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een paar keer per jaar ga ik bloemschikken en dat is ook zo leuk om te doen. Als ik een bloemstuk zelf moet verzinnen, dan vind ik het nooit zo mooi. Als ik er een tijdens een workshop maak, dan vind ik het wel mooi.

      Verwijderen
  8. wat een leuke kleuren zo bij elkaar. Mijn moedertje heeft op de dagbesteding ook vaak aan vilten gedaan. Zij vond het ook erg leuk. Ze heeft nu zelfs een gevilte kip staan en heeft viltkerstballen in haar kerstboom.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat ze dit soort werkjes op de dagbesteding kan doen. Mijn moeder gaat op maandagmiddag naar een creatieve middag in het verpleeghuis. In het begin schilderde ze veel, maar nu is ze al maandenlang wenskaarten aan het maken. Een tijd geleden had ze het alsmaar over diamont painting, want dat leek haar zo leuk om te doen. Bij Kruidvat kwam ik daar toen een doosje van tegen om kaarten te beplakken en dat kocht ik voor haar. Nu zit ze daar mee te prutsen. Ze heeft Parkinson en eigenlijk is het best wel moeilijk voor haar, maar ze heeft er wel plezier in.

      Verwijderen
  9. Wat leuk dat de docente je onthouden had en weer vroeg. Je tasje vind ik prachtig geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. dat ziet er leuk uit de workshop en een mooi tasje als resultaat, veel plezier ermee. Groet Amanda

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooi dat je de stof voor je tasje zelf hebt gemaakt. Dat geeft denk ik extra plezier bij het gebruik ervan. En sowieso het proces van vilten. Wat lief dat die docente dat nog onthouden had.

    BeantwoordenVerwijderen