intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 6 oktober 2022

tien jaar

Hond Zoya is jarig!


Tien jaar is ze geworden.

We hebben haar niet van kleins af aan, maar ze was bijna drie toen ze in ons leven kwam. Op een dag vroeg een kennis of we zijn hond Zoya wilden hebben. Hij deed haar (met heel veel verdriet) weg, omdat de hond teveel alleen thuis was nadat hij en zijn vrouw gescheiden waren. De eerste aan wie hij het vroeg waren wij, want wij hadden veel ruimte voor Zoya en daarnaast wist hij dat ze bij ons in goede handen was. We hadden hond Bee al en we moesten daar toch even over nadenken, want Bee is niet echt de makkelijkste hond.

Op een mooie zomeravond kwam Zoya in ons leven. En in dat van hond Bee, die duidelijk liet weten dat zij de baas was en we moesten de kinderen regelmatig tegenhouden, omdat ze de ruziënde honden uit elkaar wilden halen. De honden moesten het zelf uitvechten. Na een avond en een hele nacht achter elkaar aan rennen, was het de volgende ochtend goed en sindsdien leven de honden met elkaar. 

Zoya is een waker. In huis en in de tuin heeft ze haar vaste plekjes vanwaar ze alles kan overzien. Ze blaft naar iedere auto, fietser, wandelaar, motor... Gelukkig zijn er meer van die blafhonden in de buurt, want als alleen wij zo'n herriehond hadden gehad, zou ik het wel vervelend gevonden hebben. Nu valt het eigenlijk niet op, want er blaft altijd wel ergens een hond. 

En nu is Zoya dus tien jaar. Bee is twaalf en de tijd dat we geen honden meer zullen hebben, komt steeds dichterbij. Na deze twee nemen we (voorlopig) geen hond meer. 

21 opmerkingen:

 1. Herkenbaar. Als Hera er niet meer is gaan we eerst met vakantie. Door Corona kon hegt niet zo goed en nu is ze echt te oud om iets mee te ondernemen.
  Zonder hond zien we niet zitten dus er zal nog wel een oudere hond komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als we nu een paar dagen weggaan past zoonlief op de honden. Hij woont nog thuis, maar op een dag zal hij toch uitvliegen en we willen hem dan niet met onze hond(en) opschepen. Als zoonlief meegaat op vakantie dan gaan de honden naar het pension. Daar is het ook goed, maar dat kost ons 50 euro per dag en dat tikt toch behoorlijk door.

   Verwijderen
 2. Ach gefeliciteerd. Onze Sofie is 8,5 . Na haar komt er weer een hond hoor. Ik kan echt niet zonder maar ik hoop nog heel lang van haar te mogen genieten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hoop ik ook voor jullie. Een hondje geeft heel veel liefde en steun.

   Verwijderen
 3. Toen ons vorige hondje bejaard en ziek werd had ik ook bedacht dat ik voorlopig geen nieuwe hond wilde. Omdat je altijd gebonden bent en door weer en wind altijd de hond uit moet laten... Maar ik miste ons hondje zo en het huis was zo leeg, dat er na drie dagen al een nieuw pupje door ons huis kwam dartelen... Dat hielp toch erg om het gemis te verwerken. Hoewel we het erg druk hebben gehad met ons nieuwe hondje toch geen spijt. Ze brengt zoveel plezier...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben eens zeven jaar geen hond gehad. De kinderen waren nog klein en we hebben toen veel met hun ondernomen. Toen ze ouder werden en we minder vaak samen op stap gingen, haalden we Bee uit het asiel. We hebben veel plezier van onze honden, maar het probleem met deze twee is dat je ze eigenlijk nergens mee naartoe kunt nemen. Met Bee ben ik een tijdlang in training geweest, maar zelfs de trainer kreeg haar moeilijke gedrag niet onder controle. En Zoya blaft teveel om mee op vakantie te nemen, want die wordt overal door getriggerd en dat komt omdat ze als pup teveel alleen geweest is. Zo lang ze thuis zijn gaat alles prima. Als deze honden er op een dag niet meer zullen zijn, gaan we het eerst een tijd zonder proberen en misschien komt er wel weer een dag dat we een hond zullen nemen, maar de bedoeling is dus niet direct.

   Verwijderen
 4. Mooie foto en gefeliciteerd met de jarige!
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie foto, van een mooie jarige hond.
  Gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd met de jarige job! Groet Amanda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige hond! gefeliciteerd met Zoya..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Reacties
  1. En ze is ook erg braaf. Doet nog geen vlieg kwaad, ondanks alle herrie die ze maakt. Blaffende honden bijten niet.

   Verwijderen
 9. Gefeliciteerd! Dat ze nog veel gezonde jaren mag meemaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd ze lijkt op onze Jara die 12 is geworden. Maar nu zijncwe al een jaar hondloos. Het is makkelijk geen oppas als je es weg wilt, maar toch blijft het knagen. Wij hebben ook altijd een hond gehad.
  Jara kon prima een dagje alleen zijn maar toch doe je dat niet zo .komt er tochcweer een hond op ons pad dan zeker een paar maatjes kleiner. Die ook makkelijker mee kan. Jara was net zo n waker als die van jullie en dat mis ik het meest met een herder op pad......geeft toch een stukje veiligheid. Gedrag van jullie herder was gelijk aan de onze grappig hoor. Nu lekker genieten nog van die twee.10 is al oud voor een herder en 12 is ook al op leeftijd. ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben eerder een Mechelse herder gehad, die is ook 12 jaar geworden. Toen die pas dood was, miste ik het geblaf echt heel erg. Zo stond de buurman kort nadat de hond dood was nog eens achter me, toen ik de was aan het ophangen was. De buurman was een schat van een man en kwam even iets vragen of brengen, maar ik schrok me kapot!

   Verwijderen