intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 20 oktober 2022

koopje

Vraagje: zou jij tweedehands schoenen kopen?

Ik had het daar nog niet zo lang geleden met iemand over. Zij kocht wel tweedehands kleding, maar tweedehands schoenen vond ze vies. Ik koop wel tweedehands schoenen en schoenen die ik kan wassen gaan in de wasmachine en anders maak ik ze goed schoon. Ik wil geen afgetrapte of afgedragen schoenen en ben daarom alleen op zoek naar schoenen die weinig of niet gedragen zijn.

In IJmuiden ging ik naar een kringloopwinkel toe. Manlief keek ook even binnen, maar had het al snel gezien. Met een "kijk jij maar op je gemak rond, ik ga naar de auto" vertrok hij naar buiten. In de winkel was niks geprijsd, maar ik ging er van uit dat de prijzen niet echt hoog zouden zijn. Al snel vond ik een paar dingen die in mijn winkelmandje verdwenen.

Toen we nog maar net in de winkel waren, zag ik een paar wandelschoenen, maar die waren maat 38. Ik heb 37, maar paste de schoenen toch en ze zaten werkelijk als gegoten. Verder zagen ze er helemaal nieuw uit en ik besloot ze mee te nemen. Bij de kassa betaalde ik tien euro voor de schoenen, een grote bloempot, een vetbolhouder en een lap stof. 

De schoenen zijn van The North Face en nieuw kosten ze €125,- . Omdat de schoenen kleiner vallen zou het zomaar eens kunnen dat ze daarom weggedaan zijn. Ik haalde er een vochtig doekje door en de dag erna liep ik er gelijk al tien km op. 

Met de andere dingen die ik kocht ben ik blij, maar nog blijer ben ik met de schoenen. Ik weet zeker dat ik ze met heel veel plezier ga dragen en er heel veel kilometers op zal maken. 


35 opmerkingen:

  1. Met mijn afwijkende maten (kledingmaat 38/40 met een lengte van 1.88m en schoenmaat 45/46) valt er weinig tweedehands te kopen bij de kringloopwinkels. Ook op het net niet. Ik probeer mijn gedragen spullen weleens te verkopen of zelfs weg te geven, maar dat lukt ook niet. Er is weinig vraag naar. Ik denk trouwens niet dat ik schoenen tweedehands zou kopen, tenzij nzgan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zijn lastige maten! Zijn schoenen in jouw maat überhaupt wel makkelijk te vinden?

      Verwijderen
    2. Er zijn een aantal speciaalzaken maar die zijn op een hand te tellen. De prijzen bij dit soort winkel zijn ook hoger dan voor een gemiddeld paar schoenen. Wat ik wel leuk vind is dat ze ook schoenen met hakken (zelfs hoge!) verkopen, want ook al ben ik dan lang, ik vind een schoen met hak mooi staan en draag ze ook graag.

      Verwijderen
  2. Als tweedehands schoenen maar niet al gevormd zijn die andere voeten,is het voor mij prima

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik zelf ook. Vandaar dat ik tweedehands schoenen zgan koop.

      Verwijderen
  3. Dat is inderdaad een koopje. Ik wens je veel fijne wandeluurtjes met hen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik gebruik steunzolen, schoenen waar ze in passen zijn erg duur.daarom koop ik regelmatig tweedehands. Bijvoorbeeld bij Vinted kun je aangeven of je nieuw met prijskaart er nog aan wilt. Ook adverteert er een mevrouw uit Middelburg op Marktplaats met schoenen die bijv alleen tijdens een modeshow zijn gedragen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op Vinted heb ik ook al schoenen gekocht en ook verkocht. Sommige merken zijn echt goed maatvast en dan durf ik dat wel.

      Verwijderen
  5. Veel van mijn schoenen zijn van Marktplaats en twee van de kringloop. Geen enkele nieuw gekocht. Allemaal van het merk Durea die zijn gemiddeld 180 euro, ik betaal max 30 op MP en van de 15 die ik kocht was er een minder geslaagd. Een paar mooie enkellaarsjes, lak met pantermotief zat me niet zo lekker en weer op MP gezet en met 20 euro winst verkocht. 😁
    Partner vond het eerst een raar idee maar heeft nu ook al 3 paar gekocht en is heel tevreden.
    Zelfs onze pantoffels komen vd kringloop ook goede merken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 180 of 30 euro... dat scheelt toch behoorlijk veel! Ik koop weleens nieuw schoenen, maar het merendeel is toch tweedehands.

      Verwijderen
  6. Ik was in Breda bij een kringloop. Kijk altijd wel bij de schoenen maar het is meestal niets. Tot vorige week. Prachtig ecru nubuck schoentje, mooie biesjes, open teen en een sleehak. Aan de zool was helemaal niets te zien dus niet gedragen. En het mooiste was de prijs. Alle schoenen € 2,50. Ik ben zo blij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is echt geweldig! Die schoenen ga je vast met heel veel plezier dragen.

      Verwijderen
  7. Heerlijk, zulke koopjes, fijne schoenen voor een spotprijs! Een paar maanden geleden kocht ik bij Deel twee, (een tweedehands kledingzaak) een nieuwe witte broek van Mac waar je normaal zo'n € 100 voor betaald voor € 6,50. Daar kan ik ook erg blij van worden.
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb vorig jaar, toen mijn broer in Brugge in het ziekenhuis lag, best veel kleding bij de kringloopwinkels daar gekocht. Vesten die normaal ook 100 euro kosten voor 7,50. Ik kan daar ook heel erg blij van worden.

      Verwijderen
  8. Ja als het past en ziet er goed uit geen probleem maar maatje 42 van schoen kom je bijna niet tegen. Maar ik hou ervan om door de kringloop te struinen. Want je weet maar nooit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik doe dat ook zo graag! Mijn man niet, maar die blijft dan gewoon buiten of in de auto zitten. Geen probleem voor hem. Met mijn schoonmoeder en twee schoonzussen kan ik ook heel erg goed kringlopen.

      Verwijderen
  9. Zeker koop ik tweedehandsschoenen. Niet vaak want ik heb een kleine maat, maar als ze er goed uitzien en passen... ja waarom dan niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik ook. Als je schoenen in de winkel past, zijn ze misschien toch ook al door heel veel mensen gepast.

      Verwijderen
  10. Tweedehands schoenen vind ik wel wat lastiger dan tweedehands kleding. Het ligt er erg aan hoe ze eruit zien, maar ik sluit het dus niet uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is misschien toch een drempel waar je overheen moet. Maar ik ga ook echt voor schoenen die nog als nieuw zijn.

      Verwijderen
  11. Ik koop nooit online schoenen. En met mijn grote schoenmaat is het, zowel nieuw als tweedehands, soms echt treffen. Maar ooit liep ik in de kringloopwinkel tegen een paar geweldige ecco's aan voor, volgens mij, € 6,50. Die heb ik eindeloos gedragen, en ook eindeloos laten verzolen. Totdat zelfs mijn fantastische schoenmaker er niets meer van kon maken... Ik kocht hetzelfde model vorige winter maar weer nieuw - wel weer dezelfde schoenen, maar ze lopen ZOOOO comfortabel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat merk heeft ook erg fijne schoenen en als je er zo lang mee kan doen, dan zijn ze hun geld dubbel en dwars waard.

      Verwijderen
  12. De overwegingen die je aangeeft, zijn heel herkenbaar. Het ligt er maar net aan in welke staat de schoenen zich bevinden. Ik werk op de kledingbank en daar zie je werkelijk van alles langskomen; van helemaal kapot tot splinternieuw...
    Fijn dat je nu van die goede wandelschoenen hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Soms zie je bij de kringloopwinkel schoenen waar nog een flinke laag modder onder zit. Zo zou ik ze dus echt nooit aanleveren. Ooit hebben we, samen met een paar andere mensen, zoveel moeten lachen om een frituurpan op de rommelmarkt. Dat ding was echt te goor om aan te raken. Brrr, ik snap niet dat ze zoiets te koop aan durven bieden.

      Verwijderen
  13. Fijn dat je de schoenen past en dat je er nog veel mooie wandelingen mee mag maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik ben geen tweedehands koper. Ik heb het wel eens gedaan maar de spullen eigenlijk niet gedragen. Vraag me niet waarom. Ik koop sowieso niet veel.Altijd wel degelijk klassiek spul dat jaren meegaat.
    Moest trouwens weer veel bijlezen want ik krijg je berichten niet meer in mijn reader.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is weer vervelend. Ik heb het soms ook met andere Bloggers, of ik kan niet met mijn telefoon reageren en alleen op de laptop.

      Verwijderen
  15. Ik heb dat nog nooit gedaan geloof ik, 2de handse schoenen. Om de 1 of andere reden voelt dat niet goed aan. Maar misschien zou ik het ook wel doen als ik er tegen kwam zoals jij, als ze er ongedragen uitzien. Andere kleren kocht ik wel vaak tweedehands, maar omdat ik nu veel zwaarder ben dan vroeger vind ik net zoals in de gewone kledingwinkels gewoon niet vaak meer iets dat me past.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jammer dat je nu bijna niks meer tegenkomt dat goed past. Het is jammer dat er toch nog teveel uitgegaan wordt van standaard maten.

      Verwijderen
  16. Dat is gewoon heel veel geluk hebben want goede wandelschoenen zijn duur. Veel plezier er mee.

    BeantwoordenVerwijderen