intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 19 oktober 2022

burlen

Een tijd geleden waren ze met Vroege Vogels in de Amsterdamse Waterleidingduinen en na het zien van deze aflevering besloten we dat we daar eens heen zouden gaan. We planden daar gelijk een paar dagen vakantie omheen en afgelopen zondag reden we die kant op. Alleen was het toen heel erg druk. Het was te verwachten, want het was mooi weer en in noord was de herfstvakantie begonnen. We reden door en zijn toen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland wezen wandelen. 

Vanmorgen verlieten we na het ontbijt het hotel en reden we richting Bentveld om alsnog de Amsterdamse Waterleidingduinen te bezoeken.

(Bron: Google Maps)

Het gebied voorziet de stad Amsterdam sinds 1853 van drinkwater en is daarnaast een beschermd natuurgebied.


En het is er echt prachtig!



We hebben heel veel herten gezien en vooral ook veel burlende herten gehoord.


Van alle kanten klonk de lokroep van de mannetjes.



Eigenlijk waren we van plan geweest om niet zo'n hele lange wandeling maken, maar we legden uiteindelijk toch weer tien kilometer af. We vonden het er te mooi om maar een kort rondje te lopen.




Dat het herfst is, is ook duidelijk in de duinen te zien. De kleuren zijn nu mooi en ook de padenstoelen doen het goed.





Eigenlijk kan ik er verder ook niet veel meer over vertellen, dus zijn het deze keer meer foto's dan tekst.







Na onze wandeling was het dan toch tijd om terug naar huis te gaan. Terug naar zoonlief, de hondjes en de poes. We hebben het geweldig gehad! Het is echt een enorm mooi stukje Nederland.


10 opmerkingen:

  1. Ik ben er nog maar een keer geweest en had het voornemen nog eens te gaan, maar het komt er maar niet van. Nu weer geïnspireerd

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien is het ook wel leuk voor de kleinkinderen met al die herten. Wij vonden het best wel bijzonder.

      Verwijderen
  2. Oh, dit is gewoon een belevenis, nu wil ik er helemaal naar toe!
    Geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toen wij zondag in Zuid-Kennemerland een hert zagen, waren we blij. Maar in de Amsterdamse Waterleidingduinen hebben we er echt veel gezien en ook nog eens van dichtbij. Ze zijn gewoon wild, maar niet echt heel erg schuw. Verder is het een heel erg mooi gebied.

      Verwijderen
  3. Heel mooi gebied. We zijn rond de Amsterdamse Waterleidingduinen gefietst want je mag (en kan) binnen het gebied niet fietsen. Wel in ht N.P Zuid-Kennemerland trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij vonden het er ook heel erg mooi. Zo anders dan bij ons.

      Verwijderen
  4. Wat is het daar toch mooi, je foto'sspreken voor zich. Ik ben er vlakbij opgegroeid en als kind liep ik daar veel met mijn vader. Maar nog steeds gaan we er regelmatig wandelen, het verveelt nooit.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geweldig mooi daar he! Er zijn daar ook heel veel vossen. Een kennis van mij woont er vlakbij en maakt daar zulke mooie foto's ,ontroerend mooie foto's van jonge vosjes ect. Wat fijn dat jullie daar zo genoten hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jammer dat het voor ons zo ver weg is... het gebied zou me wel heel erg aanspreken hoor. Bedankt voor de vele mooie foto's en het verhaal dat je ons meegaf.

    BeantwoordenVerwijderen