intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 18 oktober 2022

grote en kleine vogels

Wij zijn niet ver van Schiphol af en om de paar minuten vliegt er een vliegtuig over ons hotel. Manlief slaapt overal doorheen en ik doe 's nachts oordopjes in en hoor daardoor de vliegtuigen ook niet. Ik ben namelijk niet zo'n hele diepe slaper, maar zo is het mooi opgelost.

Nu Schiphol niet zo ver weg was, gingen we vliegtuigen spotten. Dat is weer eens iets heel anders!



We hebben geoefend met fotograferen: het was de bedoeling dat het vliegtuig scherp bleef en de omgeving niet. Zo zit er beweging in de foto's. Veel foto's mislukten, maar er waren er gelukkig toch ook gelukt. 



Later op de dag gingen we naar IJmuiden aan Zee. 
Zijn we een keer niet in de buurt van ons eigen strand, gaan we tóch weer naar het strand toe! 


En ik dacht dat bij ons het strand best wel breed was, maar het strand van IJmuiden is nog veel breder.


We hebben over de pier gewandeld.




Het is weer totaal anders dan bij ons, maar ook wel heel erg mooi.


Er waren veel vogels en het was mooi om te zien hoe de golven kapotsloegen tegen de pier.



Morgen gaan we weer naar huis en we zullen nog wel ergens een tussenstop maken om te gaan wandelen.

En o ja, ik ben in IJmuiden toch nog even naar een kringloopwinkel geweest. Dat kon ik nou eens echt niet laten 😉

15 opmerkingen:

  1. Ja leuk kringloopwinkel ergens anders, vaak zijn ze ook net wat anders.
    Ik heb 2x op Schiphol gewerkt, de eerste keer op het oude Schiphol in hele oude barakken. Was leuk werk, ik moest schema's van motoren in electrische installaties in boeken vervangen naar bijgewerkte tekeningen. Die boeken lagen in de vliegtuigen en die moest ik in de hangar ophalen, snel aanpassen en weer terug. Echt wel verantwoordelijk werk en ik werkte voor uitzendbureau. De tweede keer in het ATD gebouw (Algemene Technische Dienst) ook voor uitzendbureau dat gebouw was toen een van de grotere daag (1974 was dat) nu is het afgebroken. Een deel van mijn werk was pasjes uitschrijven wie de luchthaven achter de schermen op moest voor technische dingen. Waren mensen van buiten die dan aan mijnbureau kwamen en ik pasje uitschreef. Kan je je nu niet meer voorstellen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De goede oude tijd :) Ik denk dat ik voor de eerste keer in 1992 op Schiphol geweest ben. Mijn allereerste vliegreis ging naar Mallorca met Martinair. In mijn herinnering was de luchthaven toen ook al groot en ondertussen zal het nog wel een heel stuk groter geworden zijn.

      Verwijderen
  2. De zee .......... heerlijk!!!! Wij wonen er te ver vandaan maar zeker 1 keer per jaar wil ik naar de zee waar ik ook ben. Soms slapen we dicht bij de zee en geniet ik van het ruisen van de golven. Manlief vindt dat minder. Hij vindt dat het geluid op harde wind lijkt en dat vindt hij niet prettig. Maar zeker 1 keer per jaar is het mijn dag, wind of niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben aan de zee geboren. Het strand was 250 meter van mijn ouderlijk huis. We werden opgevoed met de gevaren van het water, maar helaas zie je het tijdens de drukke zomermaanden toch nog al te vaak misgaan met mensen die de zee onderschatten.
      Van storm hou ik niet, alhoewel het dan wel mooi is aan de kust.

      Verwijderen
  3. Bbrr, ik krijg het al koud als ik naar je foto's kijk van de zee. Ik ben opgegroeid op een eiland, mijn vader nam ons heel vaak mee "bootjes kijken" en zeilen, maar ik heb nooit van het water gehouden. Geef mij maar bossen, heide, groene velden, bergen, kortom land 😄.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind bos en bergen wel mooi, maar voel me er heel snel opgesloten. Ik moet ver kunnen kijken. Een zeezwemmer ben ik trouwens niet. Ik wil heus wel met mijn voeten door het water lopen, maar zwemmen in natuurwater is niet echt mijn ding,

      Verwijderen
  4. Zo is je vakantie lekker afwisselend. Bertiebo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is het zeker. Vandaag gaan we toch nog een keer in de mooie duinen hier wandelen.

      Verwijderen
  5. Wat een gave foto s altijd weer spannend hoe ze worden . Maar ze zijn prachtig ook de meeuwen staan er goed op denk de grote mantelmeeuw. Strandfoto s staan ook op mijn verlanglijstje maar wij wonen midden in het land ha ha wat in het vat zit.. ....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Geweldig die vliegtuigfoto's, het is je gelukt om er vaart in te laten zien.
    Ik krijg gewoon zin om ook weer eens richting kust te gaan, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Ja, de kust blijft mooi. Ik kom er ook erg graag.

      Verwijderen
  7. Heel mooi daar. En vliegtuigen spotten is altijd fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En we liepen daar ook nog eens 4,5 km! Helemaal tot aan het begin van de landingsbaan en terug.

      Verwijderen
  8. Lang geleden heb ik dat ook een keer gedaan, vliegtuigspotten. Jammer genoeg zijn de mogelijkheden in Zaventem (Brussel) zeer beperkt geworden en er is veel toezicht.... Het was wel indrukwekkend, want we stonden vlak aan de drempel van de landingsbaan.

    BeantwoordenVerwijderen