intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 10 september 2022

tv

Afgelopen zomer keek ik weinig televisie. We hebben De Slimste mens gevolgd en dat was het enige. Voor de rest waren mijn avonden gevuld met buiten werken of zitten. Nu het alweer zo vroeg donker is en ook nat buiten, is het tijd om de gemiste programma's in te halen. We kijken nu naar We zijn er bijna en Langs de Kust. Manlief kijkt nogal eens naar een film of volgt een serie, maar ik kan me daar niet mee bezighouden. 

Een programma waar ik ook altijd naar kijk is Break Free, dit gaar over jongeren die zijn omgekomen terwijl ze hun droomreis maakten. In het programma vertellen familie en vrienden over hoe deze persoon was en wordt de reis door één of twee van hen ook gemaakt. Het programma is mooi van opzet en vooral: het is voor ons zo herkenbaar! De emoties, de vragen en hoe het is om plotseling iemand te verliezen, we herkennen het allemaal. 

Ik weet nog wel dat mijn vader vroeger altijd zei dat een overlijden niet steeds opgerakeld moest worden, want zo werden de nabestaanden er steeds opnieuw weer aan herinnerd. Na het overlijden van Justus heeft hij dat nooit meer gezegd. Het zal wel een idee van vroeger geweest zijn, maar nu is alles gelukkig anders en mag erover gepraat worden. Graag zelfs. Een dierbare overledene zit niet ergens achter een deurtje in je hoofd, maar is ieder moment in je gedachten, altijd en overal. 

Naar programma's als Ik mis je en Over mijn lijk kijk ik niet. Daar heb ik dan weer minder mee, wat niet wegneemt dat het wel goede programma's zijn.

Bijna het hele seizoen van Vroege Vogels van dit voorjaar moet ik ook nog bekijken, Reizen Waes heb ik ook nog niet helemaal afgekeken en er zijn ook nog een paar afleveringen van Gardener's World (op You Tube) die ik nog moet zien. Ik kan voorlopig dus nog wel even vooruit 😉


13 opmerkingen:

  1. Vorige week de crematie bijeenkomst van mijn oom geweest, hij was ruim 97. En dan realiseer je ook hoelang je al zelf leeft. Ik herinner me dat ik op zijn huwelijk was geweest, met de zus van mijn vader en als je dan teruggaat komen er veel herinneringen boven, Kon me 2 achternichten herinneren van mijn leeftijd, toen jaar of 6 en die waren er ook.

    De bijeenkomst duurde ruim een uur met 5 toespraken en als je dat van een dergelijke bijeenkomst mag en kan zeggen, het was geweldig! Herinneringen ophalen is fijn voor iedereen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op een uitvaart kom je soms mensen tegen die je allang uit het oog verloren was. Fijn om elkaar na al die tijd dan weer eens te kunnen spreken.

      Verwijderen
  2. Ik vind het goed om herinneringen aan overleden dierbaren op te halen! Ze waren en zijn altijd deel van ons leven gebleven.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klopt. Gelukkig wordt er nu anders mee omgegaan dan vroeger en zijn veel meer dingen gewoon bespreekbaar geworden.

      Verwijderen
  3. Dat "wegstoppen, er niet over praten" is hopelijk echt iets van vroeger, ik denk dat voor de meeste mensen het juist belangrijk is om juist wel te praten over een overleden persoon.
    Ik kijk erg weinig tv, wel soms een serie op Netflix, en ik kijk, net als jij, graag naar Gardeners World, maar altijd op mijn laptop, op het moment dat ik er zin in heb. Loop nu ook een paar afleveringen achter. Vandaag wandelen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gardener's world vind ik echt slow-tv. Ik cast van mijn telefoon naar de televisie en meestal lig ik dan op de bank te kijken.
      En inderdaad: we zijn vanmorgen wezen wandelen.

      Verwijderen
  4. Ik merk dat het mensen zo goed doet als je de naam van hun overleden geliefde nog eens noemt, dus dat doe ik dan ook maar zodra het te pas komt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is goed van je. Soms zijn anderen bang dat het je extra pijn doet als ze erover beginnen, maar dat is totaal niet het geval. Je denkt toch wel de hele dag aan de overleden persoon.

      Verwijderen
  5. Ik keek deze zomer ook heel weinig tv. Ik heb programma's opgenomen in de herfst of winter te kijken. We zijn er bijna kijk ik ook graag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik echt een heerlijk kneuterig programma. Echt veel gebeurt er meestal niet, maar gewoon dat alledaagse op de camping is al leuk om te zien.

      Verwijderen
  6. Langs de kust kijken wij ook. Leuk informatief programma.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De aflevering over Noord-Holland heeft ons toch alweer op een idee gebracht, want de Amsterdamse waterleidingduinen willen we nu ook best wel eens gaan bezoeken.

      Verwijderen
  7. De naam van mijn overleden zus werd dood gezwegen. Mijn vader wilde dat, mijn moeder niet. Ik heb er nu zoveel spijt van dat ik mijn moeder er niet meer liet over praten om mijn vader te beschermen. Zo erg....

    BeantwoordenVerwijderen