intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 20 september 2022

even bijpraten

We zijn alweer anderhalve week aan het werk, na onze korte vakantie. En ach ja, je zit er dan ook gelijk weer helemaal in en lijkt die vakantie opeens alweer heel lang geleden. In mijn team zijn nog steeds zieken, maar er is nu gelukkig iemand gevonden die ons een paar maanden komt helpen. Dat geeft weer een beetje moed. 

Ik had vorige week een lunchafspraak met twee ex-collega's. Al jarenlang plannen we na de zomer een middag om lekker bij te kletsen en om nog even in de winkels te snuisteren, ook al kopen we zelden iets. Ook deze keer gaven we alleen maar geld uit aan een hapje en een drankje. 

Mijn nichtje van bijna dertien jaar stuurde een appje waarin ze vroeg of ik zin had om met haar en haar moeder te gaan shoppen. Ze zit momenteel in een groeispurt en ze had nieuwe broeken nodig. Daar ging ik dus ook mee op stap. Nichtje slaagde goed en ook haar moeder kwam met een paar kledingstukken thuis.

En ik? Ik deed tijdens deze twee uitstapjes genoeg inspiratie op en bestelde online lappen stof. Van de kleding die momenteel in de winkels hangt vind ik de kleuren niet mooi. Al dat beige, oker en bruin... dat staat mij gewoon niet! Ik draag nu eenmaal liever roze en rode tinten, dat maakt me minder flets. Wel ben ik op het ogenblik een truitje in panterprint aan het maken en dat is ook zwart/beige/goud van kleur. Ik ga daar echt mee uit mijn comfortzone en dan bedoel ik vooral met die panterprint. 

Tussen de buien door ben ik in de tuin bezig en de grond is nu heerlijk werkbaar. Het is niet te nat en niet te droog. De bloembollen liggen klaar om geplant te worden, maar eerst moeten de eenjarige planten uitgebloeid zijn, want dan heb ik meer ruimte voor de bloembollen. Ook de grote bloempotten komen dan weer vrij en daar ga ik ook weer bollen in planten. 


En zo zijn we dan toch weer in de herfst aangekomen. Op zich is dat niet zo erg, maar die lange vervelende winter komt daarna... Vandaag aten we stamppot, om alvast in de stemming te komen. 

14 opmerkingen:

  1. Dat helpt vast, die stamppot. Heerlijk...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Stoer hoor, panterprint!! Ik durf het niet maar ik ben ook niet van dessins, alles altijd effen, hooguit een streepje. Oh ja ik heb ook een jasje met een hele kleine ruit :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben nogal van de bloemetjesprints. Veel effen bovenstukken draag ik niet, of er moet in de stof een patroontje zitten.

      Verwijderen
  3. Oker met zwart en griis wit kan wel mooi zijn maar beige staat mij ook niet. Blauw en geel staan mij het beste, tenminste als ik dat aan heb dan krijg ik het vaakst te horen dat ik er goed uitzie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Blauw draag ik ook vaak, maar geel totaal niet, dat staat niet bij mijn blonde haar.

      Verwijderen
  4. Haha, panterprint is voor mij ook ver buiten mijn comfortzone! Herfstkleuren staan mij juist goed. Hier liggen de bloembollen ook al klaar, gaan komend weekend de grond in.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is weer iets anders, die panterprint. Je ziet het al jaren, maar nu pas ga ik me er toch ook maar eens aan wagen. Zomaar 1 truitje, hoor.

      Verwijderen
  5. Ik vind panterprint wel mooi, maar alleen als bovenstuk. Dus geen broek in panterprint (en al zeker geen legging). Ik heb zelfs korte laarsjes in panterprint. Ze zijn inmiddels tot op de draad versleten maar ik kan er geen afscheid van nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is wat ik met bloemetjes heb: in de winkel zal ik altijd het eerst op een bloemenprint afgaan. Ik vind panterprint wel leuk, maar mezelf zag ik er nooit in.

      Verwijderen
  6. Elk najaar is het hetzelfde met die kleuren alsof ze de overgebleven kleding van vorig jaar terughangen. Ik vind oker een afschuwelijke kleur wat de meeste mensen niet staat ook. Snap helemaal dat als je het kan, zelf wat maakt. Ben benieuwd. De bloemenfoto's zijn prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Op zich vind ik oker wel mooi, maar voor mij is het niks. En ik hou toch meer van een beetje fleur dan van beige en bruintinten.

      Verwijderen
  7. Hier ook lekker de tuin klaar maken voor de winter en zeker straks ook bollen planten. Ieder zn kleur ik heb veel blauw en zwart in de kast en waag me af en toe eens aan rood

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vandaag ook nog wat in de tuin gewerkt. Het was echt lekker weer.

      Verwijderen