intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 26 augustus 2022

keek op de week

Deze week was ik niet zo heel veel op mijn weblog te vinden en dat kwam doordat ik van alles te doen had. Werken, internist, kapper, op ziekenbezoek... Mijn week was ermee gevuld. 

Over mijn werk en de drukte schreef ik in mijn vorige bericht al. Iedereen begint zo zachtjesaan terug van vakantie te komen en daarna heb ik een week vakantie. Na negen weken buffelen tijdens deze zomerperiode ben ik daar best wel aan toe. Manlief en ik gaan nog een weekendje weg, maar daarover vertel ik t.z.t. wel. 

Zoonlief had per 1 juli ontslag genomen en hij wilde daarna twee maanden thuis blijven. Ik geloof dat hij zich nog geen moment verveeld heeft en maandag begint hij met een nieuwe baan. Tussendoor heeft hij een week bij een ander bedrijf meegelopen, maar daar was het werk niet uitdagend genoeg voor hem. Wij hebben er geen moment aan getwijfeld dat hij snel een nieuwe job zou vinden. Hij heeft goede papieren en referenties en de banen liggen momenteel voor het oprapen. 

Voor de Ziekte van Crohn had ik een afspraak bij de maag-darm-lever-specialist. Sinds anderhalf jaar gebruik ik helemaal geen medicijnen meer voor deze chronische ziekte en het gaat goed met me. Het enige wat niet goed was, is dat ik een tekort aan foliumzuur heb en daarvoor ga ik een pilletje per week moeten innemen. 

Een neef lag in Brugge in het ziekenhuis. "Je komt toch wel op bezoek, hè?" vroeg hij en dus maakte ik een ritje naar Brugge. Voordat ik naar het ziekenhuis ging, stapte ik bij drie kringloopwinkels binnen. Ik kocht een broek, een hemdje, een vest en twee hobbyboeken. Toen mijn broer vorig jaar een paar maanden in hetzelfde ziekenhuis lag, ging ik ook regelmatig naar deze kringloopwinkels toe. 

Mijn broer is trouwens twee weken geleden weer voor een petscan geweest en de bacterie is nog steeds niet helemaal uit zijn lichaam. Over vier maanden moet hij terug op controle komen en tot die tijd blijft hij antibiotica gebruiken.


Afgelopen nacht schrok ik om twee uur wakker van mijn telefoon: het was mijn moeder. Ze moest naar het toilet en had hiervoor al meerdere keren alarm gemaakt (in het verpleeghuis) maar er kwam niemand. Uiteindelijk was ze toch maar uit bed gegaan en naar haar zetel gescharreld en vandaar kon ze mij bellen. Ik belde op mijn beurt naar de nachtdienst en die is direct naar haar toegegaan. Er was iets met de aansluiting van het alarm niet goed en als het goed is, is dit nu weer verholpen. Ach mijn arme moedertje... ze heeft het toch goed weten op te lossen. En ik? Ik heb daarna nog een tijdje wakker gelegen, maar vertrok daarna toch weer naar dromenland.

12 opmerkingen:

  1. Je moeder is duidelijk nog goed bij de pinken! Leuke foto's van je tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Het is echt omdat het lichamelijk niet meer kan dat ze in een verpleeghuis zit.

      Verwijderen
  2. Gelukkig dat je moeder er aan dacht om jou te bellen. Die arme oude moedertjes toch van ons. Oud worden willen we allemaal maar oud zijn is niet leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je iets gaat mankeren is oud zijn helemaal niet leuk. Mijn moeder heeft Parkinson en is het afgelopen jaar erg achteruit gegaan. Ze kan niet veel meer en is enorm beweeglijk, wat steeds erger wordt en met medicijnen niet meer onder controle te krijgen is.

      Verwijderen
  3. Slim van je moeder om jou even te bellen. Wel schrikken waarschijnlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat was inderdaad schrikken, maar ik ben wel blij dat ze naar mij belde. Zo kon het tenminste opgelost worden. Ze belde even later nog terug om te zeggen dat de zuster er was.

      Verwijderen
  4. Reacties
    1. Ze stuurde 's morgens een berichtje naar me waarin ze schreef dat ze het vervelend voor me vond. Maar het was vervelender geweest als ze daar de rest van de nacht had moeten zitten.

      Verwijderen
  5. Heeft ze slim opgelost, je moeder. Fijn weekend en gefeliciteerd dat jullie zoon een nieuwe baan heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Het zal gek zijn als zoonlief weer hele dagen weg is.

      Verwijderen
  6. Knap van je moeder om jou te bellen. Fijn dat het goedgekomen is. Succes voor zoonlief net zijn nieuwe job. En beterschal met de zieken

    BeantwoordenVerwijderen