intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 4 augustus 2022

goede zaken

Schoonmoeder, twee schoonzussen en ik gingen naar de rommelmarkt toe. Omdat mijn schoonzussen en ik alle drie 's morgens moesten werken, waren we pas rond twee uur op de rommelmarkt. Het was een erg warme dag, het was niet druk meer en sommige verkopers waren al aan het opruimen. Ik kwam met een schaal, eierdoppen(om te stippen), drie boeken, schoenen en een grote glazen pot thuis. Voor die glazen pot gaf ik een euro en de rest was gratis, want velen wilden van hun 'rommel' af zo aan het eind van de dag en gaven van alles weg. Zo goedkoop ben ik nog nooit uit geweest! 

Voordat we naar de rommelmarkt gingen had ik bedacht dat ik voor een sierschaal wilde kijken en die vond ik ook. Hier wilde ik die schaal voor gebruiken:


Het is weer eens iets anders dan bloemen in een vaas.

Schoonmoeder en mijn schoonzussen vonden ook allerlei leuke koopjes en gratis dingen. Ook voor een klein achternichtje namen we gratis kleding mee. 

Voor mij was het al heel lang geleden dat ik naar een rommelmarkt geweest was. Vroeger heb ik massa's speelgoed en kleding van rommelmarkten weggesleept, toen de kinderen nog klein waren. Later waren de kinderen groot genoeg om zelf voor dingen te kijken en ook stonden we zelf op rommelmarkten, waarbij we de winst deelden. Oudste haakte als eerste af, maar tot zijn dood was onze jongste een fanatiek 'rommelmarkter'. Die spaarde van alles en was altijd op zoek naar dingen voor zijn verzamelingen. Na zijn overlijden miste ik mijn rommelmarktmaatje en daarnaast was het bezoeken van rommelmarkten te confronterend en verdrietig voor me. Ik denk dat het nu de eerste keer was dat ik weer eens naar een rommelmarkt geweest ben, sinds zijn overlijden.

Schoonmoeder, mijn schoonzussen en ik hebben afgesproken om over een paar weken nog eens naar een rommelmarkt te gaan, mits het goed weer is. En we gaan de komende tijd nog meer leuke dingen samen doen en dan gaan een neefje en nichtje ook mee. 

20 opmerkingen:

  1. Zo, dat is boffen, zoveel spullen voor een euro.Ik heb ook dahlia's in een schaal op tafel staan, ze bloeien uitbundig dit jaar, de roze die ik op de foto zie heb ik ook, hele grote bloemen.
    Net de tomaten weer opgebonden, die gaan ook prima.
    Ik heb het idee, dat er hier steeds minder rommelmarkten zijn, jammer is dat.
    Vorige week vond ik wel leuke spullen bij Nobel, maar eigenlijk vind ik zoeken op een
    rommelmarkt wel zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als een rommelmarkt niet te groot is, kan ik het nog redelijk overzien. En het scheelt ook of ik alleen of met anderen loop: met anderen duurt het veel langer en daardoor zie ik ook veel meer.
      Die roze dahlia heeft inderdaad grote bloemen.

      Verwijderen
  2. Vergat mijn naam, groetjes van Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi idee, die schaal en zo fleurig ook.
    Goed geslaagd, en dat bijna allemaal gratis.
    Ik houd wel van rommelmarkten.
    Wel fijn dat jullie samen konden gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was gezellig. We zijn wel vaker samen op pad en dat gaat altijd erg goed.

      Verwijderen
  4. Leuk, zo samen met je schoonmoeder en schoonzussen. Vroeger ging ik ook regelmatig naar een rommelmarkt maar de laatste 5 jaar niet meer. Moest zelf ontrommelen.
    Ik kan me voorstellen dat je ‘rommelmarkten’ zonder Justin niet deed.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zeg altijd dat ik niks nodig heb en dan vind ik toch altijd weer van alles. Ik ga nu eens een doosje met spullen aan de weg zetten die gratis meegenomen mogen worden. Misschien raak ik zo ook weer eens van wat spullen af.

      Verwijderen
    2. Ik weet dat jullie jongste zoon Justus heet, verkeerde toets ingedrukt.
      Het spijt me ❤️
      Thea

      Verwijderen
  5. Mijn man mag altijd graag struinen op rommelmarkten, ik loop met alle plezier mee, maar zie nooit juweeltjes tussen de spulletjes liggen, heb er geen oog of fantasie voor denk ik. Moedig dat je dit nu weer gedaan hebt zonder Justin.
    lieve groetjes Amanda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan beter naar een kringloopwinkel gaan, waar alles soort bij soort staat dan naar een rommelmarkt gaan. En als een rommelmarkt erg groot is dan zie op den duur door de bomen het bos niet meer.

      Verwijderen
    2. Excuses dat ik de naam van jullie zo geliefde kind verkeerd geschreven heb, je hebt zo gelijk dat je hier een blogpost over schreef, de naam is zijn identiteit, slordig van me. lieve groet Amanda

      Verwijderen
  6. Net als Amanda heb ik ook een man die dat heerlijk vindt, maar ik loop niet met plezier mee. Ik zie alleen maar troep, hij vindt er altijd leuke/mooie spulletjes. Die houden we of hij verkoopt ze weer door. Moet erg spannend geweest zijn zonder Justin, gelukkig heb je het leuk gehad en vast ook af en toe een verdrietig moment. Maar dat mag en dat mag altijd! xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik doe mijn man geen plezier met rommelmarkten en kringloopwinkels. Als we ergens zijn en er is een kringloopwinkel, dan blijft hij in de auto zitten, terwijl ik binnen rondstruin.

      Verwijderen
  7. Wat is kringlopen toch leuk! En ik vind het echt prachtig zoals je de bloemen in die schaal hebt gedaan. Op die manier kun je ook nog veel langer met bloemen doen stel ik me zo voor.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Bloemen als dahlia's moet je afknippen, dan krijg je namelijk een veel rijkere bloei en zo komen ze mooi van pas.

      Verwijderen
  8. Het is altijd leuk om eens over een rommelmarkt te lopen, zelf doe ik het ook graag. Je weet nooit op wat je stuit, wat niet wil zeggen dat ik er de allerbeste klant ben hoor :-)
    Nog een fijn weekend gewenst en groetjes,
    Rudi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toen ik nog met mijn zoon ging, gebeurde het best wel vaak dat we beiden niks kochten. Maar het lopen over een rommelmarkt is ook wel weer leuk, net zoals zelf zitten. Er zijn vaak leuke ontmoetingen en gesprekken.

      Verwijderen
  9. Rommelmarkten zijn vaak heel leuk om te bezoeken en al helemaal als je er ook nog iets vind wat je leuk vind. Trouwens een leuk idee om bloemen eens in een schaal te leggen. bedankt voor de tip.

    Geweldig dat je de stap hebt genomen om toch weer een rommelmarkt te gaan bezoeken ondanks de gevoelens die het voor je zullen oproepen. Uiteindelijk gaat het je lukken en kun je het allemaal een goed plekje geven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het heeft allemaal zijn tijd nodig. Er zullen dingen zijn die ik nooit meer zal doen en over andere dingen doe ik een paar jaar.

      Verwijderen
    2. Geef het ook de tijd en de dingen die je nooit meer wil doen ook niet meer doen. Niets Moet!!!!!!

      Verwijderen