intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 24 juli 2022

voorwerken

In de tuin ben ik al volop bezig met het verzamelen van bloemzaadjes voor volgend jaar. Als de zaaddoosjes of de bloemetjes helemaal gedroogd zijn, is het zaad makkelijk op te vangen.


Bij Amazon had ik eens kleine papieren envelopjes gekocht, speciaal om mijn geoogste zaadjes in te bewaren. De gevulde zakjes ga ik in een doosje in de groentela van de koelkast bewaren, zodat ze goed kiemkrachtig blijven.

Ook heb ik stekken van planten genomen.


En het opkweken is iets waar je heel veel geduld voor moet hebben. De stekjes hebben tijd nodig om te wortelen en voordat ze echt gaan groeien, ben je zo een paar maanden verder. 


Maar weet je, hoe leuk is dat: mijn eigen plantjes!
Als ze groot genoeg zijn en er een periode met regen op komst is, ga ik ze in de tuin planten.

🌞 🕶 🌞 🕶 🌞 🕶 🌞

Het gaat vandaag een warme dag worden. Sterkte voor wie er niet tegen kan en voor wie het geen probleem is: geniet ervan 😎 

17 opmerkingen:

  1. Ik ben ook zaadjes aan het verzamelen, maar dat van de koelkast wist ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kwam ik op internet tegen. Je moet er wel voor zorgen dat ze droog blijven en dus in een luchtdicht doosje of pot doen.

      Verwijderen
  2. Wat een heerlijk werkje. Je kunt er zoveel voldoening uit halen. Vroeger deed ik dat ook altijd en als ik op vakantie was nam ik altijd wel een stekje mee van een of andere cactus of mooie Oleander. Ik kon daar zo van genieten. Heerlijk!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een tijd geleden heb ik een stekje van maagdenpalm bij een wegrestaurant meegenomen. Ik kan er niks aan doen, maar het voelde wel een beetje illegaal om te doen ;)

      Verwijderen
  3. In de koejast bewaren dat heb ik niet eerder gehoord. Maar ik onthou dat wel heerlijk om zo weer nieuwe plantjes te kweken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het enorm leuk om te doen en het geeft best wel veel voldoening.

      Verwijderen
  4. Ja, je moet ver vooruit kijken! Slim om dit zo te doen... En ik denk dat het ook echt iets is wat je leuk vindt. Ik ben blij dat de warme dag van gisteren weer voorbij is. Tot 25 graden is prima, maar daarboven....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vroeger zaaide ik weleens groentezaadjes voor en na heel wat jaren niks meer gedaan te hebben, ben ik opeens op de bloemenzaadjes gevallen. En ik vind dat hele proces van zaaien, verspenen, uitplanten, het resultaat en nu alvast weer zaad winnen erg leuk om te doen.

      Verwijderen
  5. leuk hè, zo bezig zijn en wat zien je stekjes er al fris uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De stekjes doen het goed. En na een regenbui van vorige week zag je ze bijna groeien...

      Verwijderen
  6. Er zijn mensen die echt ALLES kunnen. Zo iemand ben bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit lijkt me echt een geweldige hobby/interesse om te hebben waar je heel veel plezier aan kunt beleven.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik doe ze in een koffiefilter. Werkt ook goed. Zo blijf een mens bezig he als je van tuinieren houdt Zaadjes verzamelen, stekken, plannetjes maken. Geniet er van.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk, zoals je ermee bezig bent. Ik vind het ook zo leuk. En de kinderlijke blijdschap die ik ervaar als iets opgroeit...

    BeantwoordenVerwijderen