intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 21 juli 2022

ein-de-lijk

Ons allerliefste herdershondje had van een dode duif gegeten en ja hoor, die kreeg natuurlijk diarree. Een paar keer kwam ik 's morgens beneden en kon ik poep opruimen. Het is een werkje waar ik gelukkig tegen kan, maar leuk is anders. Van de dierenarts hebben we medicijnen gekregen en het gaat gelukkig alweer beter, maar nu liep gisteren onze andere hond met een dode merel rond... Het zijn toch ook viezeriken hè!

🐕 🐕 🐕 🐕 🐕 🐕 🐕 🐕


Gisteren keek ik de hele dag naar de beloofde regen uit, maar op een paar verdwaalde spetters na, bleef het droog. Net zoals overal was het ook hier gortdroog en iedere dag kwamen er wel berichten over (berm)branden langs. Maar wat was het fijn toen ik vanmorgen opstond: het regende en niet zomaar een beetje ook. Eindelijk! Laat het maar even flink doorregenen, hoor. 

Van die hitte van maandag en dinsdag heb ik niet zoveel last gehad. Ik heb het ook wel warm en ik zweet ook wel, maar het is niet zo dat ik niet meer uit de voeten kan. Met een aangepast tempo en heel veel drinken kom ik de dagen makkelijk door. 

Vandaag zijn man en zoon de hele dag weg. Manlief gewoon voor zijn werk en zoonlief loopt een paar dagen bij een bedrijf mee. Ik heb vandaag dus het rijk alleen. Er moeten boodschappen gehaald worden en ik ga me verder een beetje met het huishouden bezighouden. En vanavond heb ik een etentje samen met mijn collega's.

Hierbij wil ik je een fijne dag wensen!

28 opmerkingen:

  1. Ik heb ook geen last van de warmte gehad. Maar toch ben ik blij dat het nu miezert. Een beetje, maar alle beetjes helpen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier nu al de hele morgen (stevige) buien. Eind van de ochtend zal het over moeten zijn.

      Verwijderen
  2. Dit warme weer was voor mij een zaligheid, helaas voelde ik gisterenavond al dat de lucht vochtiger werd, maar er is hier nog geen druppel gevallen, en op de radar zie ik dat de neerslag voorlopig om ons heen blijft draaien. De tuin kan wel de neerslag gebruiken, en daarna lijkt het mooie weer terug te komen, graag! Geniet van je vrije dag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dinsdag was de luchtvochtigheid hier 25%. Gisteren heb ik niet gekeken, maar ik was gistermiddag in de tuin bezig en het was behoorlijk benauwd, dus de luchtvochtigheid zal toen ook alweer hoog geweest zijn.
      Normaal ben ik de regen al bij de eerste druppel beu, maar nu was het even meer dan welkom.

      Verwijderen
  3. Je tempo aanpassen helpt het beste ik ben ook gewoon wat door gegeaan en ik moet zeggen het ging best wel heel veel gedronken aan water. Geniet van je dag :))))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ook heel veel gedronken en ben heel vaak wezen plassen. Het ging prima zo.

      Verwijderen
  4. Er is dinsdag veel verbrand in de tuin, al mijn mooie varens zijn eraan plus nog veel andere planten.Gelukkig staat er ook nog veel wel goed bij. Nu regent het al een tijd stevig, daar
    ben ik erg blij mee dan koelt ook het huis weer wat af! Die 2 hete dagen waren voor mij
    geen pretje ik kan er erg slecht tegen, nu is het heerlijk.
    Fijne dag met je hondenboeven
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier zijn een paar eenjarige perkplantjes wat verpieterd en de hortensia's heb ik dinsdagavond nog water gegeven, want die hadden het zwaar.
      De boel staat hier nu lekker open, het waait niet hard dus echt goed doortrekken doet het niet, maar het zal toch wel iets afkoelen.

      Verwijderen
  5. Hier op Tholen hebben we vanmorgen flinke buien gehad vanaf 6 uur, de regentonnen zijn weer helemaal vol.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik las bij Hélène dat jullie ook zo'n grote witte regenbak hebben. Die hebben wij ook. Ik ben nog niet wezen kijken, maar hij zal inmiddels wel weer gevuld zijn. Er kan 1000 liter in, dus daar kan ik de komende tijd weer volop water uit tappen.

      Verwijderen
  6. Aan regen geen gebrek vandaag. Hier hoost het al van deze morgen. Soms lijkt het wat te minderen en even later trekt het weer aan. Onze regentonnen zullen goed vol zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier hadden we 's morgens pittige buien en 's middags miezerde het. De tuin is er weer mee opgeknapt.

      Verwijderen
  7. Heerlijk die regen! Na de plens, een heerlijke miezerregen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nou, dinsdag was het toch wel er-rug warm hoor. Daar houd ik niet van. Maar de regen is meer dan welkom, tjonge wat was het droog...
    Balen als je hond van alles te pakken krijgt, daarna is het geheid foute boel.
    Een kennisje van me had het ook met de hond gehad; hij is een paar dagen aan de diarree geweest. Jullie honden zullen wel loslopen in de tuin en dan is het zo gebeurd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hebben het met onze hond even afgewacht en het leek erop dat het vanzelf overging, maar de diarree kwam weer terug.
      Wij hebben veel struiken in de tuin en ook gedeeltes waar we soms dagenlang niet komen. En dan kan er weleens een dood dier liggen. We kunnen de honden niet de hele dag in de gaten houden en soms krijgen ze dan iets binnen wat niet helemaal zo goed meer was.

      Verwijderen
  9. Oei oppassen maar met die dode vogels waar de honden mee aan de haal gaan. Je weet het maar nooit met vogelgriep. Je hoort vanalles. In Nederland is het nu weer even over met de hitte. Wij zitten nu in Zweden en het is echt puf en plak weer. Nog even en dan zou het over zijn, gelukkig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij ons in de buurt is een maand geleden een hele kolonie grote sterns door de vogelgriep om zeep geholpen. De vogelgriep zit dus in de buurt.
      Hopelijk koelt het in Zweden ook een beetje af. Hier is het nu lekker.

      Verwijderen
  10. Wat heerlijk dat je het rijk alleen hebt. Daar verlang ik ook hevig naar. Al sinds het begin van de coronacrisis ben ik zelden tot nooit meer alleen. En dan mis ik mezelf...

    Wat betreft de dode vogels... Brrr. Zelfs onze kleine Trixie had laatst een dood vogeltje in haar mond.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn man werkt thuis en ook buitenshuis. Vroeger was hij vrijwel nooit thuis en door een andere functie kon hij jaren geleden meer thuiswerken. Ik heb daar toen heel erg aan moeten wennen. Op zich is het gezellig en makkelijk als hij vaak thuis is, maar zo af en toe vind ik een hele dag alleen zijn gewoon heerlijk.

      Verwijderen
  11. Hopelijk is jullie hond al weer opgeknapt en heeft de ander geen last gehad. Gelukkig dat de hoge temperaturen geen dagen duurden. Een etentje is met die temperatuur niet te doen. Gelukkig was het gisteravond niet zo warm. Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Buiten eten kon gisteren niet, daarvoor stond er een te koude wind. Binnen was het gelukkig niet te warm.
      Met de honden gaat het goed en onze andere hond is niet ziek geworden.

      Verwijderen
  12. Ik kon maandagendinsdag ook goed tegen de hitte want ik had me voorbereid: ramen en deuren gesloten, rolluik naar beneden in de slaapkamer en binnen blijven. Maar ik had woensdag echt veel last van de warmte! Ik was ook erg blij met de regen, maar er mag nog vallen van mij! En ik heb ook wel zin een wat gedonder en gebliksem. Zonder schade uiteraard ...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vandaag hadden we hier eind van de middag nog wat regen. De regen heeft mijn plantjes goed gedaan. En onweer mag voor mij ook best wel.

      Verwijderen
  13. Hier gelukkig ook behoorlijk wat regen. Het was nodig en is nog lang niet genoeg. Waarom kan het niet gewoon altijd 's nachts regelen en overdag zo'n graadje of 25 zijn? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Nog nooit was ik zo tevreden met een sappige, maar onophoudelijke regendag!

    BeantwoordenVerwijderen