intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 29 juli 2022

doof

In juni waren wij op vakantie en na een duik in een zwembad, had ik een probleem met mijn linkeroor. De vliegreis een dag later deed daar vervolgens ook niet veel goed aan en de dagen erna zat mijn oor dicht. Maar gelukkig ging het na een dag of vier weer over.  

Vorig weekend was ik ziek. Ik had heel veel hoofdpijn en opeens zat mijn oor ook weer dicht. Na een paar dagen half doof rondgelopen te hebben, was ik echt enorm blij dat gisteren mijn oor uitgespoten werd. Er zat niet alleen oorsmeer, maar ik bleek ook nog eens een beginnende oorontsteking te hebben. En omdat er in mijn andere oor ook oorsmeer zat, werd die ook gelijk uitgespoten. Ik geloof dat ik zelden zo blij geweest ben dat ik in de behandelkamer van de huisarts zat. En ik was nog blijer toen daarna mijn oor niet meer dicht zat en ik gewoon weer kon horen. Wat een verademing was dat!

🌻 🌼 🌻 🌼 🌻 🌼 🌻


Daar zijn weer een paar foto's van onze tuin. Ik hoopte dit jaar op een bloemenzee en die heb ik gekregen ook. 







Eén van onze kikkervriendjes in de vijver:


 Af en toe kwaken ze nog, maar allang niet meer zo vaak als een tijdje terug. 'Onze' kikkers en kikkers in andere vijvers en poelen in de buurt leken met elkaar te communiceren. Het is niet te begrijpen dat zulke kleine beestjes zoveel herrie kunnen maken. 

🐸 𑁍 🐸 𑁍 🐸 𑁍 🐸

Fijn weekend!

21 opmerkingen:

  1. Gelukkig dat je ‘doofheid’ opgelost is, zo vervelend.
    Prachtige foto’s van je tuin, werkelijk schitteren!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Ik ben iedere dag in de tuin dode bloemen aan het afknippen. Gewoon een vast rondje. En ik pluk er ook om binnen in vaasjes te zetten.

      Verwijderen
  2. Wat een prachtige bloemen allemaal.
    Volgens mij woon je daar heerlijk rustig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De kikkers vormen een lekker zangkoortje en ze hebben het vast naar hun zin bij jullie!
    Doof zijn is akelig... Mijn man hoort maar 30% aan één kant en dat is niet fijn.
    Hopelijk herstelt je oorontsteking ook snel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelukkig was deze doofheid van korte duur. Ik heb wel last van tinnitus, maar dat is toch een stuk minder vervelend dan zo'n dicht oor.

      Verwijderen
  4. Ik dook als tiener een keer de Middellandse Zee in, en had daarna enorme oorpijn en hoorde niets meer met mijn linkeroor. Naar een Franse arts, met mijn school-Frans uitgelegd wat er aan de hand was, bleek er dus zand in mijn oor te zijn gekomen, wat langs mijn trommelvlies had geschuurd. Helemaal hersteld is mijn gehoor nooit.
    Wat een genot, al die bloemen in jullie prachtige tuin. Elke dag een rondje, ik herken het, zo dankbaar om weer een (flinke) tuin te hebben! Goed weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klinkt behoorlijk serieus! Ik wist ook niet dat zoiets kon.
      Als het even kan ben ik elke dag in de tuin te vinden. Niet om te zitten, maar om er in bezig te zijn en dat vind ik gewoon fijn om te doen.

      Verwijderen
  5. Kortgeleden zijn mijn oren ook uitgespoten, was hard nodig. Maar ik ben er de hele dag duizlelig van geweest, vind het gedoe in mijn oor zo vervelend. Aan alle andere onderdelen mogen ze wat doen maar aan mijn oren lie ver niet.
    We wonen tegenover een slotencomplex vd gemeente en daar zitten zeer hard kwakende kikkers.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De assistent zei dat ik duizelig kon worden, maar gelukkig heb ik daar geen last van gehad. En gisteren had ik dan nog wel pijn, van die beginnende ontsteking denk ik, maar vandaag voelde het al een heel stuk beter.

      In onze vijver zitten nu twee kikkers, zover wij weten. De vijver is onder ons slaapkamerraam en toen ze zoveel kwaakten was ik ook best blij dat het er maar twee waren.

      Verwijderen
  6. Wat weer een mooie foto’s. Heerlijk zo’n tuIn. Rita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Het is veel werk, maar dat doe ik graag en nu is het echt genieten van alles wat bloeit.

      Verwijderen
  7. Wat heb je een mooie tuin, en zoveel prachtige bloemen. Een feestje om te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Ik ben al plannen aan het maken om volgend jaar nog meer borders aan te leggen. Hopelijk wordt het dan net zo'n succes als dit jaar.

      Verwijderen
    2. Met zulke groene vingers kan het haast niet anders dan een succes worden.

      Verwijderen
  8. Fijn dat je oor weer beter hoort en de ontsteking minder wordt. Pas als je last krijgt, merk je hoe belangrijk goed kunnen horen is. Prachtige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik herken het, dat angstaanjagende gevoel van een doof oor. Gelukkig werd de oplossing gevonden.
    Jij hebt een ongelooflijk mooie tuin! Ik bewonder je groene vingers.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb de indruk dat bloemen het deze zomer zeer goed doen in mijn tuin. Beter dan andere jaren. Heb jij ook die indruk?

    BeantwoordenVerwijderen