intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 8 juli 2022

naailes

En zo zit de eerste werkweek na de vakantie er alweer op. Covid komt steeds dichterbij en er zijn al verschillende cliënten op mijn werk met het virus besmet. Laat het alsjeblieft een zomer zonder werken met mondkapjes worden. De voorgaande jaren hebben we de zomer steeds zonder mondkapje kunnen overbruggen, maar nu vrees ik er toch voor. En het is nu al zo warm...

👗 👚 👗 👚 👗 👚 👗

De laatste naailes van dit jaar zit er aan te komen en ik heb weer voor een jaar bijgetekend. Het wordt mijn negende jaar bij deze docente. Daarvoor heb ik vier jaar bij iemand anders naailes gevolgd, totdat deze met pensioen ging. Natuurlijk ben ik best ervaren, maar toch kom ik nog regelmatig dingen tegen waarbij ik hulp nodig heb. En daarnaast is de naailes gewoon enorm gezellig. 

Mijn één na laatste werkstuk van dit naailesjaar rolde deze week van onder de naaimachine:


Een vestje met haakjes- en oogjessluiting uit Knipmode nr. 6, juni 2022. Het stofje kocht ik een tijd geleden bij Driessen stoffen en bij Zeeman kocht ik een bijpassend hemdje om eronder te dragen. 

20 opmerkingen:

  1. Het is mooi geworden, leuk die kleur(en).
    tja, die corona... op dit moment heeft onze zoon het.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei, hopelijk is hij er niet al te ziek van. Beterschap voor hem.

      Verwijderen
  2. Wat mooi geerlijk om zo je eigen kleding te maken. Ha corona rukt op hoop dat we het de baas blijven

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In een paar dagen tijd hebben we nu zes cliënten die positief getest zijn. Van het personeel gelukkig nog niemand.

      Verwijderen
  3. Bij het bekijken van de zomerkleding kwam ik de jurk tegen die vorig jaar niet afgekomen was. Krinkelkatoen, donder zalmroze in prinsessenlijn met voorsluiting. Hij zit wel goed maar is zooooooo saai. Ik ben ook de reststukjes kwijt en kan geen beleg maken. Nu heb ik de voorkant zo dichtgenaaid dat het wel op een sluiting lijkt en ga er mooie knopen voor kopen. In de zomer vindt ik sjaaltjes niet prettig en van ceintuurs hou ik ook niet en staan me ook niet Misschien kan ik nog een mooi randje vinden voor mouwen en V-hals en het zo wat ophalen.
    Bij Driessen heb ik gezocht naar een krinkel of India katoen, daar zoek ik al heel lang naar om mijn favoriete jurk uit een Knip van 30 jaar geleden weer te maken. En heb daar echt een dikkere krinkelkatoen in wat donkere kleuren en design nodig. Op diverse markten ook de stoffenbeurs heb ik al paar x gezocht, alleen eens een dunne en zoetig roze kleuren gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In de zomer draag ik ook geen sjaals, dat is veel te warm. Het is wel een goed idee om iets met een biesje of mooie knopen te doen, zodat de jurk minder saai wordt.
      Ik weet niet of hydrofiel (mousseline) iets is voor de jurk die je wilt gaan maken?

      Verwijderen
  4. Leuk setje heb je weer gemaakt. Ik hoop inderdaad voor je dat Covid een beetje meevalt. Het is hier bij mij in de buurt (Amsterdam) ook al weer bar en boos.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Van covid gaan we nooit meer afraken, dat is een blijvertje. Ik hoop alleen dat het niet terug zo erg als ik het begin, twee jaar geleden, zal worden toen de mensen er echt doodziek van werden.

      Verwijderen
  5. Wat ‘n leuk vestje. Fijn om er dan een bijpassend hemdje bij te vinden.
    Virnden van kns hebben allebei Covid, mijn man heeft het pas gehad (ik gelukkig niet) en mijn oudste kleinzoon heeft het nu voor de tweede keer en mijn jongste dochter voor het eerst. Kleinzoon en dochter wonen in Australië en daar lopen de getallen snel op.
    Prettige weekeinde, Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn nicht in Australië (Canberra) heeft het ook net gehad.
      Beterschap voor de zieken.

      Tot nu toe hebben we het virus op mijn werk nog goed buiten weten te houden, maar nu moeten we er helaas toch ook aan geloven.

      Verwijderen
  6. Ik ben altijd vol bewondering voor mensen die hun eigen kleding maken. Dit vind ik ook erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      In iets zelf maken zitten vaak heel wat uurtjes werk, maar dat geeft niet. Ik doe het heel erg graag. Van een patroon en stofje uitzoeken tot aan de foto van het kledingstuk maken... het blijft leuk.

      Verwijderen
  7. Ziet er goed uit, dat vestje...

    En Corona... bij ons zijn er al weer locaties waar met mondkapje gewerkt moet worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij ons nog niet, maar wel afdelingen waar het alweer moet. Voornamelijk ook voor onze veiligheid.

      Verwijderen