intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 14 juli 2022

flitsbezoek

Wij waren zondag nog niet zo lang aan onze wandeling begonnen, toen manlief een blaar op zijn kleine teen kreeg. Hij plakte er een pleister op en later thuis prikte hij de blaar door. Een paar uur later voelde hij zich beroerd en werd hij koortsig en hij klaagde over een pijnlijk been. Hij sliep veel en de dag erna ook. Zijn been voelde warm aan en werd rood, een roodheid die snel uitbreidde. We hadden al een beetje het vermoeden dat het wondroos was en de huisarts bevestigde dat vermoeden. Manlief kreeg antibiotica voorgeschreven en een zalfje voor op zijn teen, want de blaar en de wondroos hadden waarschijnlijk iets met elkaar te maken. Hij was er op tijd bij. 

💉 💊 💉 💊 💉 💊 💉

Zoonlief zit nu twee weken zonder werk en het is gezellig om hem thuis te hebben. Het is goed aan hem te merken dat er een last van hem afgevallen is. Hij praat, hij lacht, hij is vrolijk... Heerlijk dat het nu weer goed met hem gaat. 

We gingen naar Ikea, hij en ik. Hij had van alles nodig en ik ging vooral voor de gezelligheid mee. In de Ikea in Gent was het stil, het was dinsdag waarschijnlijk veel te mooi weer om naar een woonwarenhuis te gaan. Voor ons kwam dat dus goed uit. 

Zoonlief en ik hadden een tijd geleden de rommelkamer opgeruimd en door de ontstane ruimte konden daar een bureau en een rekje neergezet worden. Dat was wat hij kocht.

In de woonkamer hebben wij twee kleden op de vloer liggen. Eén van de twee kleden (een hoogpolige) hadden we onlangs weggedaan, want het zag er niet meer uit en rook nogal naar hond. We hadden het kunnen schoonmaken, maar we kwamen tot de conclusie dat een nieuwe kopen een betere optie was. Ik was nog niet echt op zoek naar een nieuw vloerkleed, wilde dat na de zomer doen, maar bij Ikea kwam ik een kleed tegen dat eigenlijk wel heel erg goed bij ons interieur paste en ook nog eens niet al te duur was. Ik hoefde er niet lang over na te denken: het kleed ging mee naar huis. 

We aten nog een kleinigheidje in het woonwarenhuis en gingen daarna weer huiswaarts. We waren bijna thuis toen ik een berichtje van manlief kreeg: "zijn jullie nog bij Ikea?" Nee jôh, wij waren gewoon door die winkel gevlogen! Zoonlief wist wat hij moest hebben, want dat had hij thuis al uitgezocht. En het enige waar ik voor had willen kijken was een wokpan en daar hoefden we ook niet echt achter te zoeken. Verder konden we overal gewoon doorlopen en hebben alleen even voor de kassa moeten wachten. Dat was dus echt een flitsbezoek geweest!


11 opmerkingen:

  1. Ineens denk ik: ik zou best weer eens naar Ikea willen. Dat is nog van ver voor corona. Maar het gaat niet gebeuren, want niks nodig

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ook niet echt rondgekeken, want verder had ik ook niks nodig. Ik zag wel leuke vaasjes, maar ik heb een kast vol met vaasjes, dus ook niet nodig en niet gekocht.

      Verwijderen
  2. Wij zijn vorige week geweest voor beddengoed en hoofdkussens. Was ook even snel maar wel leuk om weer even te zien, in een flits, wat er allemaal is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Manlief zou eigenlijk eens voor een ander matras moeten, maar dat moet hij zelf doen. Ik lig graag op een hard matras en hij ligt liever zacht.

      Verwijderen
  3. Oh IKEA is zo leuk, het is gewoon een uitje! Voor mij al weer jaren geleden (3) toen was onze Aussi-fam. over en voor een kleine reünie gingen we naar "Aikiejaa" zoals zij zeiden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vroeger maakten we er ook echt een uitje van, nu zijn we eigenlijk een beetje door de winkel heengevlogen.

      Verwijderen
  4. Goed te lezen dat je het herkende die wondroos. Hoop dat het nu al een stuk minder is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Manlief had het op het www opgezocht. En ik heb ook eens wondroos gehad, in mijn gezicht. Ik ben nog nooit zo ziek geweest als toen.

      Verwijderen
  5. Goed dat je de wondroos herkende want zonder tijdig ingrijpen kan het lang duren. Weet ik van mijn broer en mijn tante.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een hele nare aandoening waarbij hele ernstige complicaties kunnen optreden. Manlief heeft nu vier dagen antibiotica en nu begint het iets beter te gaan.

      Verwijderen
  6. Wat ging dat bij je man snel zeg.
    Ik viel in november, been was bont en blauw en had één blaartje.
    Dus dat leek erg mee te vallen
    Half december begon het te prikken en pas na kerst werd in een paar uur tijd mijn been dik en auberginekleurig.
    Ben nu nog steeds aan het revalideren.

    BeantwoordenVerwijderen