intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 30 juni 2022

feestje

En toen zat het er toch echt op voor zoonlief: vanaf morgen is hij een vrij man, voorlopig dan toch. Het was vandaag zijn laatste werkdag, nadat hij een week of zes geleden ontslag nam. De komende maanden is hij vrij en in tussentijd zal hij naar een andere baan zoeken. Misschien had ik het er de afgelopen dagen wel moeilijker mee dan hem. Ander werk zoeken zal geen probleem zijn, maar bij dit bedrijf volgde hij zijn opleiding en de eerste jaren heeft hij het er enorm naar zijn zin gehad. En ook al was het zijn werk, we waren toch begaan met het bedrijf. 

Het is toeval, maar morgen 'vieren' we het toch een beetje. Eigenlijk vieren we zijn en de verjaardag van manlief, maar toch... op zijn eerste vrije dag hebben we twaalf eters. We hebben nagedacht wat we kunnen eten: barbecue of eten halen bij de chinees... maar dat gaat het toch niet worden, want ik heb besloten om zelf te koken. Het volgende komt op tafel: varkenshaas in champignonroomsaus, kip in satésaus, kip in kaassaus, salade, erwten, gegrilde groenten en friet. Ik ben niet van het koken met zakjes, dus alles maak ik zelf. Best goed voor iemand die niet graag kookt, hè? 

De boodschappen zijn al binnen, het huis is aan kant. We moeten alleen de boel nog een beetje 'verbouwen' zodat we allemaal in de woonkamer kunnen eten. Maar daar kan zoonlief mooi mee helpen. Die is nu toch thuis. 


20 opmerkingen:

  1. Succes met kokkerellen en eet smakelijk. Rita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Succes met koken, je hebt het jezelf niet al te makkelijk gemaakt. Groet Amanda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelukkig zijn het gerechten die ik regelmatig maak en waarvan ik weet hoe het moet. Anders zou ik het niet doen. Als we bij anderen eten is het vaak Chinees of gourmetten of BBQ en ik wilde graag iets anders.

      Verwijderen
  3. Met zoveel eters is planning eigenlijk het belangrijkste, dat je weet waar alles staat en er wat reserve is mocht er iets misgaan.
    Kip in kaassaus klinkt heerlijk, recept in volgende blogje?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kipfilet in reepjes snijden en in een pan goed doorbakken, op het laatst 2 eetlepels ketjap manis erdoor roeren en 2 minuten meebakken. Vlees uit de pan scheppen. Verwarm 2 dl crème fraîche in dezelfde pan, 75 gr. oude geraspte kaas erdoor roeren totdat het gesmolten is. De saus eventueel op smaak brengen met peper. Vlees aan de saus toevoegen en nog even doorwarmen.
      Een heel erg makkelijk recept, wat je ook met vegetarische kipstukjes of andere vleessoorten kunt maken.

      Verwijderen
    2. dat is een bijzondere combinatie! Ketjap en creme fraiche en kaas. Zou ik zelf niet zo snel gaan maken omdat in recepten met ketjap zelden room wordt gebruikt eerder kokosmelk. Maar ga hem zeker proberen, hou wel van een experimentje

      Verwijderen
  4. Veel kookplezier, maar ook lekker genieten van je gasten hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Best spannend zeg. Als moeder merk ik dat ik toch het liefst had dat hij dan al een nieuwe baan had. Maar dat zal inderdaad best goedkopen. Ik merk dat ik als moeder echt voortdurend moet Loslaten. Dat valt niet altijd mee...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij wil eerst een paar maanden vrij zijn en klussen aan zijn projecten thuis. Wij vinden dat prima zo. Anderen gaan een tijd op reis, hij besteedt zijn vrije tijd thuis, al dan niet met vrienden. Die baan komt heus wel.

      Verwijderen
  6. Knap en moedig om te koken voor zoveel mensen....
    Doe ik je niet na.
    Ik hoop dat zoon gauw fijn werk, naar zijn zin, vindt!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Geniet ervan en ik vind het goed van je zoon om uit die baan te stappen! Kansen genoeg voor hem daar twijfel ik niet aan!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij was niet meer gelukkig met zijn werk, was de voorgaande maanden vaak ziek en zat niet echt goed in zijn vel. Achter zijn keus kunnen wij alleen maar staan en hopen dat hij zich in zijn volgende baan een stuk beter zal gaan voelen.

      Verwijderen
  8. Nou dat wordt een koningsmaal. Heel veel succes voor zo'n dappere knul bij het zoeken van een nieuwe baan !!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Eerst even rust en ondertussen kan hij naar iets anders uit kijken.

      Verwijderen
  9. Dus dat zit er nu waarschijnlijk al op. Ik denk dat jullie heerlijk gegeten hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was prima en we hebben een gezellige middag/avond gehad. Alles is nu weer opgeruimd en vanavond eten we de restjes op.

      Verwijderen