intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 2 juli 2022

plukken

Vorig jaar ging ik nog bloemen in een pluktuin van iemand anders plukken. Nu heb ik mijn eigen pluktuin.

Het zijn bloemen van vaste planten die ik al had en bloemen van een zaadmengsel van snijbloemen en van een bijenmix. 

Onderstaand klein kratje met flesjes kocht ik vorig jaar in een kringloopwinkel:


Met porseleinverf stipte ik er bloemetjes op en al vanaf het vroege voorjaar staat het kratje op de keukentafel met bloemen erin. Uiteraard ook bloemen uit de eigen tuin. 

🌼 🌺 🌼 🌺 🌼 🌺 🌼

Het etentje gisteren was geslaagd en iedereen vond het lekker wat ik allemaal gemaakt had. Er is ook flink doorgegeten. En ik heb zelf ook genoeg tijd gehad om te praten. 

Mijn jongste broer en de oudste broer van manlief zaten naast elkaar. Beiden waren vorig jaar ernstig ziek: de ene had bloedvergiftiging en heeft drie maanden in het ziekenhuis gelegen, de ander had een kwaadaardige tumor en als de chemo's niet aangeslagen zouden zijn, was het einde verhaal voor hem geweest. 

Broer krijgt over een maand weer een petscan en de verwachting is dat de bacterie uit zijn lichaam zal zijn. Hij ondervindt nog dagelijks de gevolgen van zijn ziekte: lang staan of ver lopen kan hij niet meer en zijn rechterhand kan hij bijna niet meer gebruiken, door beschadigingen van een groot abces dat daar gezeten heeft. Maar hij is positief en is al sinds zijn ontslag uit het ziekenhuis, eind december, hard aan het oefenen om weer op kracht te komen. Komende week begint hij met een paar uurtjes aangepast werk.

Zwager kreeg zes chemo's en daarna heeft hij een hele tijd op een operatie moeten wachten. Vier weken geleden is de tumor operatief verwijderd en ook een ander kwaadaardig plekje hebben ze kunnen weghalen. Hij herstelt goed, fietst veel en werkt inmiddels alweer halve dagen. 

Het is fijn dat het redelijk goed afgelopen is, want het allemaal heel anders kunnen lopen. Mijn broer wacht nog een paar (grote) operaties en het is te hopen dat bij zwager de kanker nu niet meer terugkomt. Voor hem was dit de tweede keer dat hij kanker kreeg. 

🍀 🍀 🍀 🍀 🍀 🍀 🍀

Hierbij wil ik je een fijn weekend wensen. 

10 opmerkingen:

 1. Dat is geluk. Ik bedoel dat het zo goed is gegaan met je broer en zwager. En die bloemen in die schattige vaasjes: ook geluk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie bloemen en heerlijk om uit je eigen tuin te kunnen plukken. Fijn dat het etentje geslaagd was. En de ernstig zieken wat fijn als dat redelijk goed afloopt. Hoe anders kan het zijn. Pluk de dag past goed hierbij Liefs Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie bloemen, heftige verhalen ...
  IK wens je een fijn weekend toe <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat het etentje zo goed is verlopen! Het lijkt me toch wel stressvol om voor alles te zorgen.
  Dat draagkratje met kleine flesjes heb ik ook! Ik weet niet meer hoe ik er aan kom... Uiteraard zonder stipjes op de flesjes..
  Wat staat het gezellig al die fleurige bloemen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is leuk dat je dat kratje ook hebt. Ik ben er nog altijd blij mee en gebruik het veel.

   Last van stress heb ik niet gehad. Er waren verschillende mensen die gevraagd hebben of ze ergens mee konden helpen, maar dat hoefde niet. Ik sta dan het liefst alleen in de keuken, zodat het overzichtelijk voor me blijft.

   Verwijderen
 5. Prachtige bloemen en wat een leuk kratje, dat ziet er heel gezellig uit. Fijn dat het weer beter gaat met de familie, vervelend dat de heren nog een heel traject voor zich hebben, stoer dat ze de koe bij de horens vatten, daar is moed voor nodig. Wens je een goede week, groet Amanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, ik vind het echt een schitterend boeket! Ik houd van dit soort bloemen!

  BeantwoordenVerwijderen