intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 14 mei 2022

stroom

En nu heb ik het toch echt opgegeven: de grond in de tuin is zo droog en hard dat ik er echt niet meer doorheen kom. Zelfs het kleinste onkruidje krijg ik er niet meer uitgehaald. De voorgezaaide planten die ik in de volle grond wil zetten, moeten ook nog even wachten. 

Maar ik geniet wel hoor, van alles war nu wél groeit en bloeit. Of bijna bloeit, zoals deze allium:



En gelukkig zijn er toch nog andere werkjes in de tuin te doen, waarmee ik me kan bezighouden.


De afgelopen weken hebben man en zoon zonnepanelen op het dak van ons huis en een schuur gelegd. De zonnepanelen brengen nu al meer stroom op dan dat we verbruiken en dit weekend gaan ze de resterende zonnepanelen er nog paar bijleggen. 

Vandaag ga ik naar mijn moeder toe en morgen heb ik een teamuitje van mijn werk en voor de rest zie ik wel wat ik ga doen. 

Hierbij wil ik je een fijn weekend wensen!

13 opmerkingen:

  1. Wat lastig als je tuiniert op kleigrond. Ik ga vandaag lekker aan de slag, heb een enorm grote hosta, die ik wil verplaatsen, en splitsen. Geen probleem om daar gaten voor te graven, hier in het hoge noorden.
    Die zonnepanelen, fijn dat je man en zoon dat zelf kunnen plaatsen, maar moet de aansluiting niet door een electricien worden gedaan? Binnen je meterkast mag je niet zelf aan de slag, en als je dat toch doet, betaalt je verzekering niet uit als er brand oid zou ontstaan. Zomaar even meedenken hoor. Wij hebben kort na de aankoop van ons huis vorig jaar direct zonnepanelen laten plaatsen, zo leuk om elke dag te zien hoeveel meer energie we nu opwekken dan gebruiken.
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed dat je meedenkt. Die elektricien heb ik zelf in huis :) Dat is erg makkelijk. Maar verder mag je ook gewoon zelf zonnepanelen installeren, maar ik denk dat het wel handig is als je weet wat je doet.

      Verwijderen
    2. Ik heb alleen begrepen dat het wordt aangeraden om een andere elektricien het even na te laten kijken. Op die manier heb je minder kans op problemen met de verzekering als er iets is met de zonnepanelen.

      Verwijderen
  2. Wat een mooie tuin hebben jullie. Dat is echt genieten en al helemaal met dit prachtige weer alleen jammer van de droogte. Gisteren zag er ook iets over op de tv. In Wageningen waren ze aan het onderzoeken of we i.p.v. aardappelen te planten beter naar iets anders kunnen gaan kijken. Misschien ook een idee voor in de tuinen en dan bedoel ik geen stenen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met het veranderende klimaat is het wel goed dat er gekeken wordt naar het telen van andere gewassen.
      Laatst stuurde zoonlief van zijn werk een foto van een behoorlijk stortbui. Bij ons is er toen geen mm gevallen, terwijl we slechts 7 km van elkaar verwijderd waren.

      Verwijderen
  3. Mooi he, zo'n allium die zijn jas uitdoet. Ik loop al weken achter met reageren, ik lees al
    je berichten wel, maar heb het de laatste tijd nogal druk, vandaar. Deze week heb ik kalebassen gezaaid, ben benieuwd of ze het gaan redden, ik geef wel iedere dag water, ik zou toch wel
    heel blij worden met af en toe een regendagje , ik kan ook de grond niet meer in.
    Geniet ze morgen van je uitje!
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Ja, die grond... het is gewoon niet meer te doen en door de droogte barst de grond open. En alsmaar die harde wind werkt ook niet echt mee, daar droogt alles ook van uit. Maar goed, het zal wel weer eens goedkomen. Ik hoop alleen dat we nu geen ellendig natte zomer gaan krijgen.

      Verwijderen
  4. Zonnepanelen, die wil ik ook zo graag. Maar manlief zegt dat ons huis niet goed staat voor 100% opbrengst. Nou, ik neem ook wel genoegen met 75% opbrengst. Maar hij laat zich niet overtuigen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het dak van ons huis is op oost en west. Op de westkant liggen nu zonnepanelen, maar de zon schijnt daar niet de hele dag op. Op een schuurtje, met het dak op het zuiden, hebben we er daarom ook gelegd zodat we toch een hoger rendement hebben.

      Verwijderen
  5. Zonnepanelen daar krijg je geen spijt van. Droog is het hier ook en ik laat alles maar een beetje gaan zien we straks wel weer als het geregend heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De grond die openbarst, we hebben het vandaag gezien op Tholen. Geen doorkomen aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh, dan is de grond wel er-rug hard en droog! Bij ons kan ik de onkruidjes er juist goed uit trekken omdat de grond droog is. Maar niet hard dus, en dat maakt het verschil!
    Fijn, die zonnepanelen. Ik hoop dat we nog lang kunnen salderen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gelukkig bloeit er toch nog wel van alles ondanks de droogte.

    BeantwoordenVerwijderen