intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 17 mei 2022

opruimen

Zoonlief vond dat het er nu toch maar eens van moest komen: de zolder opruimen. En ik moest meehelpen... Nou, geen probleem, hoor.  Maar eerst begonnen we met iets anders, namelijk de rommelkamer opruimen. 

We hebben een kleine zolder boven de garage, maar ons huis zelf heeft geen zolder. Onder het schuine dak is een kamer van drie bij zes meter, waar we eigenlijk niks aan hebben: de ruimte is laag en onpraktisch en er loopt ook nog eens een steunbalk door. Sinds we hier wonen (29 jaar) fungeert deze kamer daarom als rommelkamer. En hoe gaat dat met een opslagruimte? Daar wordt regelmatig iets weggezet, wat niet direct nodig is. De kerstspullen, koffers, boeken, lappen stof, speelgoed, hobbyspullen... het komt daar allemaal terecht. 

Zoon en ik hebben de rommelkamer en de zolder boven de garage helemaal leeggehaald en alles uitgezocht. Heel veel dingen die we waarschijnlijk nooit meer zullen gebruiken gaan weg. Wat nog mooi en verkoopbaar is gaat naar de kringloop en de rest brengen we naar de milieustraat. 

Het was even een klus, maar we hadden er plezier in en beide ruimtes zien er nu weer uit om door een ringetje te halen. Zoon en ik zijn beiden niet zot van spinnen en die zijn we gelukkig niet tegengekomen. Fijn dat die gewoon buiten hun werk doen:


Sporen van muizen vonden we wel volop. Dat die er zitten wisten we wel, ondanks dat we altijd poezen hebben gehad. 

21 opmerkingen:

  1. Best fijn als iemand anders de boel aanzwengelt en je helpt om in actie te komen. Ik kan me het gevoel van prettige voldoening helemaal voorstellen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik mopper weleens omdat ik iets kwijt ben. Dan is er weer eens van alles voorgezet en kan ik er niet meer bij. Maar om alleen aan deze klus te beginnen, daar zag ik dan weer tegenop. Temeer ook omdat ik niet zo sterk ben en er van alles verzet moet worden.

      Verwijderen
  2. Dan heb je een bijzondere zoon! Meestal hebben de knullen een hekel aan dit soort karweitjes en ik kan me niet indenken dat die van ons zoiets zouden voorstellen. Maar het lijkt me heerlijk om dit samen aan te pakken. Zo te lezen hebben jullie flink wat bergruimte en ze zeggen; hoe meer ruimte, hoe meer je bewaard.
    Ik vind het ook wel iets hebben zo'n zolder of zolderkamer met bewaarde schatten. Allerlei herinneringen komen boven, soms ook minder leuke...
    Maar nu weet je weer wat je hebt en waar je het kunt vinden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vroeger stond ik regelmatig op rommelmarkten, maar sinds Jus overleden is, heb ik dat niet meer gedaan. Er stonden dus best wel wat dozen met rommelmarktspullen. Daar zaten ook nog wel wat spullen in die ik in de tuin kon gebruiken. En er stond ook best wel veel van mijn ouders, nadat ze een paar keer verhuist zijn. Dingen waarvan ik weet dat ze niet weg mogen, bewaar ik. En voor de rest mag het weg.
      Zoon en ik gaan straks een toertje naar de kringloopwinkel doen.

      Verwijderen
  3. Fijn: opgeruimd staat netjes. Wat een lieve zoon

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat moet het heerlijk zijn om een zoon te hebben die uit zichzelf aan opruimen denkt. Dat kennen we hier niet!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij is altijd wel netjes geweest. Terwijl het vroeger bij zijn broer overal chaos was, bewaarde hij zijn speelgoed in de originele dozen.

      Verwijderen
  5. Goed van jullie! Voorjaar in het hoofd! Haha, die spinnen! Gelukkig niet gezien!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Voorjaarsschoonmaak? En wat een geluk, geen spinnen tegenkomen..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ja dat hoort bij het voorjaar lekker opruimen . Maar ik ben altijd weer verbaast hoe snel het weer dichtslibt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is gelijk ook weer het nadeel van veel ruimte hebben. Binnen de kortste keren staat het weer vol.

      Verwijderen
  8. Gelukkig geen spinnen!! En wat zal dat veel voldoening geven! Ik ben dol op opruimen en ontspullen, manlief is meer een hoarder maar heeft daar zijn eigen opslag voor. Hij is wel heel opgeruimd dus alles heeft een plek en het staat er netjes bij. Leuk om zo'n klus samen met je zoon te doen. Lijkt me een fijne gast!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is zeker een fijne gast.
      Er stonden ook veel dozen met spullen van manlief. Veel technische dingen die allang weer achterhaald zijn. Hij is dat nu nog aan het uitzoeken, ook met zoonlief, en het meeste daarvan gaat naar de milieustraat toe.

      Verwijderen
  9. Wes, je bent een topper! Niet veel leeftijdsgenoten die met zo'n voorstel komen, en dat samen met hun moeder (willen) doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eigenlijk hebben we wel vaker van dit soort klussen gedaan. We vormen best wel een goed team :)

      Verwijderen
  10. Wat goed van je zoon om mee te helpen!

    BeantwoordenVerwijderen