intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 19 mei 2022

de eerste

In januari begon ik met het voorzaaien van bloemenzaadjes. Voor het opkweken van plantjes moet je veel geduld hebben, want terwijl in de winkels allang zomerbloeiers te koop zijn, zijn mijn plantjes nog klein. Maar na al de tijd die ik eraan besteedde en alle liefde die ik er in stopte... bloeien nu de eerste viooltjes!



En dat geeft best wel een goed gevoel! Nu is het wachten totdat in de rest van de planten bloemen komen. 

Er zat vannacht onweer in de lucht. Het heeft geregend, maar niet veel. Voor de paddenstoelen, die gisteren nog maar kleine knopjes waren, was het genoeg om een groeispurt te nemen. 


Ze zijn er mar heel kort en morgen of overmorgen zijn ze alweer verdwenen. 

Deze sieruien gaan steeds een stukje verder open:


Ik vind ze nu al mooi en ben benieuwd hoe ze er uit gaan zien als ze helemaal open zijn. 


⁕ ⁕ ⁕ ⁕ ⁕ ⁕ ⁕ ⁕

Gisteren werd ik geveld door hevige hoofdpijn. Ik heb de hele middag en een deel van de avond in bed gelegen. Vervolgens sliep ik vannacht ook nog eens acht uur. Ik werd vannacht wakker van het onweer, ging even naar de wc en bedacht me ineens dat de hoofdpijn weg was. Gelukkig! Dat hebben we ook weer gehad.

Voor vandaag heb ik met een vriendin afgesproken.
Hierbij wil ik je een fijne dag wensen. 

15 opmerkingen:

  1. fijn dat de hoofdpijn weg is, de foto's zijn weer schitterend en eer van je werk hoor, prachtige viooltjes en zo opgekweekt hebben ze veel meer emotionele waarde. Fijne dag en lieve groetjes Amanda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Ik ben ook echt trots op mijn viooltjes en riep manlief erbij om naar de bloemen te komen kijken :)

      Verwijderen
  2. Vannacht best wel een grote bui overgehad. Een regenton is weer vol, die gaan vandaag overhevelen naar een die loos staat en dan hopen we dat de lege weer wordt gevuld vandaag. Voor is hij 20 cm onder de rand, die zal ook wel vol komen.
    Maar het was vooral een licht show vannacht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens buienradar komen er vandaag nog een paar buien langs. Het gaat er weer om spannen of we nu wel de volle laag krijgen of wéér net niet.

      Verwijderen
  3. Oh..., hoofdpijn is echt balen... Fijn dat het nu weg is!
    Dat voorzaaien is harstikke leuk om te doen, maar ook heel tijdrovend. Een beetje geduld moet je ook wel hebben. Maar daarna is het stukken leuker dan plantjes die zo uit de winkel komen!
    Bij ons is er lekker wat regen gevallen vannacht...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tijdrovend is het zeker. Ik ben er al maanden druk mee, maar ik vind het wel leuk om te doen. Dus volgend jaar ga ik weer voorzaaien.
      Laatst nam manlief een mandje met bloeiende plantjes van de boodschappen mee. Dat is momenteel het enige wat we aan perkplanten in de tuin hebben. De rest is zelf gezaaid.

      Verwijderen
  4. :-) zelf opkweken is natuurlijk wel heel erg dankbaar he mevrouw W. dat doe ik eigenlijk ook het liefste,
    heb er jammer genoeg te weinig plek voor maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, ik doe het in het klein :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook mooi om te doen. Wij hebben veel tuin en ik zou best nog veel meer borders kunnen maken, alleen ontbreekt het me hiervoor aan tijd. Ik krijg het nu al allemaal niet rond.

      Verwijderen
  5. Dank je, jij ook een fijne en hoofdpijnloze dag gewenst

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vanmorgen ging ik met mooi weer op de fiets naar de kapper, daarna nog even naar de supermarkt en toen ik daar buiten kwam vielen de eerste druppels.Ik was zonder jas, heb
    even geschuild in een tunneltje, maar besloot toch naar huis te gaan.Ik was nat tot op mijn
    vel, maar dat maakte me niet uit, de regen was bijzonder welkom. Het was 10 mm en er schijnt nog meer aan te komen morgen.
    Je violen zijn prachtig, ik zag net dat de kalebassen boven zijn leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vergat mijn naam er onder te zetten,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vriendin en ik gingen wandelen. We hadden al afgesproken om naar het strand te gaan zodat we naar een strandpaviljoen konden, mocht het gaan regenen. We hebben uiteindelijk twee uur binnen gezeten. Lekker op het gemakje geluncht terwijl buiten de regen met bakken naar beneden viel. Als het goed is gaat het morgen ook een paar uur regenen.

      Verwijderen
  8. Hoofdpijn is geen pretje, Fijn dat je het weer achter je kan laten. Mooi zijn die sieruien. Ook ik heb bollen in de grond maar ik weet nog niet of het wel wat wordt. Ziet er nog niet zo florissant uit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jammer dat bij jou de sieruien niet echt willen lukken. Het is het eerste jaar dat ik ze heb en ze doen het boven verwachting goed. Ik denk dat ik er van het najaar ook op andere plaatsen ga planten.

      Verwijderen