intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 4 maart 2022

uitstapje

Schoonmoeder was jarig: 81 is ze geworden. En wat geef je aan iemand die alles al heeft? Nou, gewoon een uitstapje! Je kan haar niet blijer maken dan haar mee op stap te nemen. We waren met ons vijven: schoonmoeder, twee schoonzussen van me, een nichtje en ik en we gingen naar Brugge toe. Aangezien we allemaal dol op kringloopwinkels zijn, gingen we er sowieso een kringloopdag van maken. We hebben drie kringloopwinkels bezocht en deden goede zaken. Ik kocht het volgende:


Een teiltje(metaal), een tegeltje, een beeldje en vier platte (oven)schaaltjes. Allemaal voor in de tuin.
 En drie boekjes:


We konden ergens op een terras buiten lunchen en daarna gingen we naar het centrum van Brugge toe.

Twee jaar geleden had ik bedacht dat ik toen voor mijn verjaardag iets wilde doen dat we nog nooit gedaan hadden, namelijk een rondvaart door Brugge maken. We wonen helemaal niet ver van deze stad af, maar hadden dit alle vijf nog nooit gedaan. Doordat twee jaar geleden corona uitbrak, was het er echter niet meer van gekomen. Omdat het nu prachtig weer was, besloten we dat we het nu gingen doen.


We namen plaats in een rondvaartboot en de gids vertelde in drie talen over wat we zegen. Alleen in zo'n rap tempo, dat ik alweer heel veel vergeten ben.


Maar gelukkig hebben we de foto's nog! Het word deze keer daarom vooral plaatjes kijken. 










Na de rondvaart gingen we ergens iets drinken. Het was druk in de stad en de toeristen struinden de chocoladewinkels af, want dat is één van de dingen waar Brugge bekend omstaat. Voor mij is Brugge meer de stad van het kantklossen en dat komt doordat ik als kind vaak met mijn ouders in Brugge kwam. Ik herinner me nog goed de oude vrouwen die voor de kantwinkeltjes zaten te kantklossen. Nu zie je dat, volgens mij, niet meer. Kantwinkels zijn er nog wel:


Brugge is een schitterende stad en eigenlijk kom ik veel te weinig in de binnenstad zelf. 


's Avonds gingen we bij ons in de buurt ergens een hapje eten en toen schoven man- en zoonlief, een zwager en een neefje ook aan. 

Schoonmoeder kan weer terugkijken op een fijne dag... en wij ook!

27 opmerkingen:

  1. Hoi Meverouw W, wat een heerlijke dag met mooie foto's. Jullie hadden het niet beter kunnen treffen met het weer! En je schoonmoeder had het niet beter kunnen treffen met jullie! De mens die alles al heeft.... mijn vader wordt in augustus 80 en heeft ook geen wensen, je hebt me op een idee gebracht en ik ga voor hem ook een leuk dagje uit organiseren. Waarschijnlijk geen kringloop, maar iets in de natuur en dan na afloop ergens lekker eten. Nu al zin in!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat ik je op een idee gebracht heb. Wij (mijn schoonzussen en ik) zijn hier een paar jaar geleden mee begonnen en we kunnen haar geen groter plezier doen dan een dagje mee uit nemen. En zelf vinden we het ook altijd heel erg leuk en gezellig.

      Verwijderen
  2. Zo'n 35 jaar geleden heb ik ook eens een tochtje door Brugge gemakt. Dochter was toen jaar of 8 en weet er niks meer van, ze woont er nu niet ver vanaf! Eigenlijk wil ik het wel eens overdoen.
    Hoe zit het met de bereikbaarheid vd bootjes per auto? Mijn lopen, vooral op ongelijke grond, wordt steeds moeilijker dus hoop dat dat makkelijk is

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn verschillende rederijen waar je kan opstappen: https://www.reisroutes.nl/blog/brugge/rondvaart-brugge/ . Wij voeren met Gruuthuse mee en daarvoor moesten we een trap af om bij het bootje te komen. Wij parkeren de auto altijd bij het station en daar kun je bij het laten zien van je parkeerticket gratis met de bus naar het centrum toe (en terug), maar er zijn ook wel parkeerterreinen/-garages in het centrum. In de stad zelf zijn er wel veel straten met kinderkopjes. De stoepen zijn wel redelijk goed begaanbaar.

      Verwijderen
  3. Oh, wat een heerlijke dag voor jullie allemaal! Schitterend weer zo te zien, en Brugge is zo mooi. Voor mij nu verweggistan, maar ik kwam er in mijn tienerjaren meerdere keren, en heb er toen ook rondvaarten gedaan. Die uitbouwtjes boven het water, de dames die kant klosten en de chocola (ik ging sowieso vaak naar België omdat daar bittere chocola te koop was en in Nl niet). Deze dag werd een mooie, dierbare herinnering voor jullie alle 5.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We kunnen weer terugkijken op een gezellige dag.
      Wij wonnen dichtbij Brugge, maar echt naar het drukke centrum gaan we zelden. We komen af en toe in de winkels buiten het centrum en afgelopen najaar ben ik acht weken lang naar het ziekenhuis gereden, maar dan ben ik ook niet in de binnenstad geweest. Volgens mijn oudste broer kon ik vanaf het ziekenhuis naar de stad wandelen, maar dat heb ik geen één keer gedaan.

      Verwijderen
  4. Ik heb weer even meegenoten van je foto's en kreeg meteen weer zin in Brugge. We gaan eigenlijk als we in Z.Vl. zijn altijd wel een keer. De laatste keer op de fiets. Ik verheug me al weer op de volgende keer. En trouwens de kantklosters heb ik de laatste keer ook niet meer gezien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zal natuurlijk ook aan het weer, of seizoen, liggen of de klosters buiten zitten. Maar het kan best zijn dat ze er helemaal niet meer zitten.

      Verwijderen
  5. Wat heerlijk wwer voor jullie. De rondvaart maakte wij in september 2021 en hebben er van genoten. Hele leuke stad en fijne dag gehad daar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn om te lezen. Ik kom al mijn hele leven in Brugge en de stad was eigenlijk gewoon voor me geworden. Het is leuk om dan af en toe ook eens de toerist uit te hangen.

      Verwijderen
  6. Wat een leuk idee om een uitstapje cadeau te doen. Heel gezellig en dan naar Brugge dan kan zo'n dag toch niet meer stuk. Fijn dat de jarige en jullie ook allemaal een leuke dag hebben gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En het weer werkte ook nog eens mee. Als het had geregend waren we naar een tentoonstelling gegaan, maar nu konden we gewoon lekker buiten blijven en genieten van de zon.

      Verwijderen
  7. Gefeliciteerd. Leuk zo'n uitstapje. Aan het begin van onze overwinterreis hebben wij Brugge aangedaan, maar dan lopend. We vonden het ook een prachtige stad. En mooi om van jou de foto's vanaf het water te zien. Op onze vlog staan de bewegende beelden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waar kan ik deze beelden ergens vinden? Heb je een link?

      Verwijderen
    2. Op YouTube: CamperTV . Het is de eerste of de tweede vlog van overwinteren 2.0

      Verwijderen
  8. Prachtig he, die oude panden. wat zijn er toch veel mooie steden!

    Enne nog van harte met je schoonmoeder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      De gids op de boot vertelde dat de helft van de panden leegstaat omdat de renovatiekosten heel erg hoog zijn. Wel zonde.

      Verwijderen
  9. Wat een fantastisch uitje, en dat als 81-jarige! Geweldig dat jullie allemaal dezelfde dingen leuk vinden, een bijzonder feestje...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die 81-jarige is niet echt een standaard bejaarde. Ze heeft wel wat lichamelijke klachten maar wil daar absoluut niet aan toegeven. Ze gaat gewoon door. Ze verft haar haren, draagt vlotte kleding, onderhoudt een groot huis (nu is ze met de voorjaarsschoonmaak bezig), is heel erg goed bij de tijd, wil nog steeds een keer gaan bungeejumpen... :)

      Verwijderen
  10. Bootje varen is fijn hé! Ik doe dat graag als ik ergens in een stad kom waar het kan.

    Dat van die chocoladewinkels snap ik niet goed: ik was gisteren in Brussel aan de grote markt en daar is het ook vergeven van de chocoladewinkels. Dat is zo nep bind ik. Alleen op toeristen gericht. En al die toeristen maar denken dat wij allemaal hopen van die dure chocolade in huis hebben .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die chocolade is ook nog eens enorm duur. Je kan beter naar de supermarkt gaan om chocolade te kopen. Mijn ouders kochten vroeger altijd cote d'or chocolade bij de GB in Brugge. Ik denk dat dit merk bij ons toen nog niet te koop was en ik vind het nog altijd de lekkerste chocolade die er is.

      Verwijderen
  11. Amanda Van Gessel7 maart 2022 om 07:42

    wat een leuk idee, en wat een prachtige foto's van Brugge, van harte gefeliciteerd met je schoonmoeder, groet Amanda

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wij geven onze moeder ook een dagje uit als verjaarscadeau.
    Met zes vrouwen gaan we op pad. Er is van te voren een soort planning gemaakt, maar het loopt altijd anders. Dat maakt het dubbel leuk.
    We kunnen onze ma niet blijder maken om als afsluiting een frietje te gaan eten.
    Een simpel dagje uit, maar we hebben altijd ontzettend veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk zo'n dag! Wij zijn dan altijd met vijf vrouwen en we sluiten de dag samen met man- en zoonlief, zwager en een neefje af in een restaurant. We komen altijd weer met leuke verhalen thuis: die heeft dit gedaan, die heeft dat gezegd en we hebben dit gezien en dat gehoord...

      Verwijderen