intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 8 maart 2022

fazant

En eindelijk heb ik dan eens een fazant kunnen vereeuwigen:


Er zitten momenteel veel fazanten in de buurt en vaak zit er ook wel één in de tuin. Of ze slapen 's nachts in onze bomen. We zien ze vaak en horen ze nog vaker. Toch komen ze nooit zo heel erg dichtbij, maar vandaag was het dan toch raak!


Een 100% scherpe foto maken is dan nog wel een probleem. Die fazant stond niet stil en ik heb geen vaste hand en ik had te weinig tijd om mijn statief te pakken. Maar het is niet erg. Ik ben tevreden.

16 opmerkingen:

  1. Oh wat leuk. Goed gelukt toch wel. Je herkent de fazant. Wij hadden vaak een bonte specht, maar elke foto die ik probeerde was ook bewogen. Je herkende alleen wat je zag als je hem ook in werkelijkheidmhad gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die spechten zijn ook behoorlijk schuw. Bij de minste beweging vliegen ze gelijk op.

      Verwijderen
  2. Reacties
    1. Het zijn hele mooie vogels, vooral de mannetjes dan. De vrouwtjes zijn een stuk minder opvallend.

      Verwijderen
  3. Vorig jaar kwamen elke dag eind vd middag 2 vrouwtjes en een mannetje onder de voederboom de afgevallen zaden opeten. Dit jaar helaas niet, we zien ze wel verder weg

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij onze voederhuisjes heb ik ze nog niet gezien. Ik denk dat die te dicht bij huis staan.

      Verwijderen
  4. Wat is het toch een prachtige vogel en ik vind het een prima foto! Ik zie ze regelmatig op het boerenland (in Nederland)
    Hier in Australië zijn ook de schitterendste vogels te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat geloof ik goed! Soms zie ik filmpjes op facebook langskomen van papegaaien en kaketoes in Australië en er zullen vast nog veel meer mooie vogels zijn.

      Verwijderen
  5. Wat is het toch een prachtige vogel en ik vind het een prima foto! Ik zie ze regelmatig op het boerenland (in Nederland)
    Hier in Australië zijn ook de schitterendste vogels te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Schoon beest zeg! Zijn het wilde of uitgezette exemplaren denk je?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zijn wilde, maar wel exoten. Ze werden eeuwen geleden als volièrevogel gehouden of uitgezet voor de plezierjacht. Zo zijn ze hier terechtgekomen.

      Verwijderen
  7. Ik zag er ooit één de struiken in de uiterwaarden inschieten. Een uur rondgelopen in een poging een foto te schieten maar helaas... ik heb het beestje niet meer gezien.

    Ik vind de foto's prima geslaagd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze kunnen zich goed verstoppen. Als ik met de honden loop, neemt een hond soms een duik in het hoge gras en dan vliegt er een fazant weg. Als de hond het niet geroken zou hebben, was ik er gewoon langs gelopen.

      Verwijderen
  8. Een mooie vogel qua kleuren. Maar ik vind ze altijd zo paniekerig rennen.

    BeantwoordenVerwijderen