intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 28 maart 2022

dromen

De tulpen in onze tuin bloeien volop en er moeten er ook nog een heleboel uitkomen. 


Ik plantte dit najaar weer veel tulpenbollen en omdat ik de verpakkingen weggegooid heb, weet ik niet meer wat ik geplant heb. En weet je, dat is gewoon leuk! Zo is het iedere keer weer een verrassing hoe een tulp gaat worden. 

🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷

Zoonlief was aan het klussen en schoot uit, met zijn hand keihard tegen een muur. Dat gebeurde eergisteren en vandaag ging hij naar de huisarts toe, omdat hij er steeds meer last van begon te krijgen. Hij moest röntgenfoto's laten maken en er zit een scheur in een botje. Dat was dus slecht nieuws, maar het goede nieuws was dat het scheurtje alweer aan het dichtgroeien is. 

🩹 🩹 🩹 🩹 🩹 🩹 🩹 🩹

Onze jongste zoon overleed vijf jaar terug. Het leven van zijn vrienden ging door en soms gebeurt er iets wat me erg verdrietig maakt. Zo is een vriend van hem geëmigreerd om zijn dromen na te jagen. Ik vind het geweldig voor die jongen en heel erg stoer dat hij dit doet. Toch heb ik het er het hele weekend moeilijk mee gehad. Onze zoon had ook dromen, alleen zijn die van hem nooit uitgekomen. Hij heeft nooit de kans gehad om zich verder te ontplooien. Ik gun iedereen het allerbeste en ik ben niet jaloers, maar het doet gewoon enorm veel pijn. Dit moet weer even bezinken. 

17 opmerkingen:

  1. Je had je zoon zo ontzettend gegund dat hij zijn dromen had kunnen najagen, zoals zijn vrienden dat nu wel kunnen doen, maar hij niet. Dat is geen jaloezie, dat is verdriet, en zo enorm begrijpelijk, en confronterend. Dat zal moeten bezinken, want het doet pijn, elke keer weer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En steeds komt er weer iets nieuws...
      Nee, jaloers ben ik niet. Ik ben ook totaal niet jaloers aangelegd, gelukkig.

      Verwijderen
  2. Pijn en verdriet. En dan ineens weer in alle hevigheid. Ik denk aan je, Mevr. W.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dat is ook logisch mevrouw w... verdriet is er ineens weer... snap ik goed

    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, zulke dingen kunnen je opeens raken! Pijn en verdriet, een schurend gevoel om iets wat er nooit heeft of zal kunnen gebeuren...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. pijn en verdriet overvallen je op de meest onverwachte momenten, moeilijk, ik voel je pijn en weet het goede niet te zeggen, ik voel het. lieve groet Amanda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Soms weet je niet eens precies waarom, ben je ineens weer zo verdrietig.
    Soms weet je het wel, en dit is zo begrijpelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Soms bedenk je van tevoren dat iets pijnlijk gaat worden en op andere momenten overvalt het je gewoon.

      Verwijderen
  7. Dat is het voordeel van verstrooidheid; daar pluk je soms de vruchten van, of in dit geval de tulpen : )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En ik heb ook nog andere soorten bollen geplant, waarvan ik niet meer weet wat het is :)

      Verwijderen
  8. Volgens mij is het volkomen logisch dat dit soort dingen regelmatig heel veel impact op je hebben. Zou eerder raar zijn als dat niet zo zou zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik verwonder me er ook niet over, maar het zijn vaak zomaar de onverwachte dingen waardoor ik opeens weer een opdonder krijg.

      Verwijderen