intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 25 februari 2022

winkelen

Twee jaar geleden gingen we met zes collega's naar de Huishoudbeurs in Amsterdam toe. Op de heenreis hoorden we dat juist op die dag het eerste coronageval in Amsterdam opgedoken was. We konden er wel mee lachen. Wat we toen uiteraard nog niet wisten was hoezeer alles daarna veranderen zou. De besmettingen, de zieken, de doden, de lockdowns, de mondkapjes, afstand houden, ontsmetten... Corona zette ons leven behoorlijk op zijn kop. 

De uitstapjes met de collega's kwamen ook op een laag pitje te staan, maar donderdag gingen mijn collega's en ik toch eindelijk weer eens op stap: een dagje winkelen in Gent, met ons zessen. 

Het was niet druk in Gent. Op straat was het stil en in de winkels waren geen wachtrijen voor de kassa's. En ook als we iets wilden eten of drinken hoefden we niet te zoeken waar we ergens konden zitten. Dat was allemaal erg prettig.

Veel kochten we niet, maar we waren tevreden met onze aankopen. We gingen twee keer iets drinken, lunchten in een brasserie en op de terugweg hebben we, toen we bijna thuis waren, ergens gedineerd. Om 8 uur 's morgens ging ik van huis en precies twaalf uur later kwam ik weer thuis. 

Het was ook de dag dat Rusland Oekraïne binnenviel en deze keer was er niets om lacherig over te doen. 


Vandaag op het werk in het verzorgingshuis stonden op alle afdelingen de televisies aan en bewoners volgden gezamenlijk het nieuws. Veel van hen hebben de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. De oorlog komt vaak in hun verhalen terug en nu lijkt het alsof ze allemaal hun adem inhouden, bang voor wat er komen gaat. 
De televisiebeelden maken ook mij stil. 

13 opmerkingen:

  1. Mijn ouders waren van 1925,tieners in de oorlog en al samen. Mijn moeder had erg veel moeite met onverwachte knallen, er was vlakbij hun huis een vliegtuig neergestort en ze waren op de Dam bij de schietpartij op 7 mei 1945. Verder zijn hebben ze die rot tijd redelijk kunnen doorbrengen dankzij mijn moeders vader die een scharrelaar en ruiler was en veel mensen hielp Ben blij dat ze dit nu niet meer hoeven meemaken want dit is anders dan veel oorlogen in verdere landen. Dit kan ons ook treffen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn vader was uit 1927 en mijn moeder uit 1934. Ze hebben altijd veel over de oorlog verteld. Ze zijn beiden geëvacueerd geweest. Mijn vader na een bombardement, mijn moeder omdat ze in Den Helder woonde waar de marinebasis was. De oorlogsjaren hebben ze echt gevormd.

      Verwijderen
  2. Het lukt me moeilijk om die beelden te zien. Hoe mensen radeloos worden bij het vreselijke machtsmisbruik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is vreselijk triest en ik hoop dat al onze landgenoten begrijpen dat deze mensen hulp nodig hebben. Maar ik weet nu al dat veel mensen die vluchtelingen hier niet willen. Zo gaat dat altijd.

      Verwijderen
  3. Ik zag gisteren (Down Under) het lange. Nederlandse journaal van, ik meende donderdag.
    Verschrikkelijk wat daar gebeurt, ik moest huilen om de tragiek van dit alles
    Via You-tube zag ik een speech van de president van Oekraïne met Engelse ondertiteling. Erg de moeite waard om te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is vreselijk. Al die onschuldige mensen, al die mensen die moeten vluchten.

      Verwijderen
  4. Het is verschrikkelijk. Meer kan ik er niet van zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is echt zo triest en verschrikkelijk. Mannen met macht en oncontroleerbare ego's. Brrrrr ...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat Poetin een heel erg gevaarlijk mannetje was, wisten we denk ik al. Maar daadwerkelijk een oorlog beginnen... ik had gehoopt dat zijn dreigementen bluf waren, maar helaas...

      Verwijderen
  6. Het is verschrikkelijk. En het ergste is dat het eigenlijk vooral van één kant komt. Van een Russische machtswellusteling. De man is miljardair en heeft de totale macht. En nog is dat niet genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het komt beslist van één kant. Van iemand die echt over lijken gaat.

      Verwijderen
  7. Wat Oekraïne betreft: ik slaag er niet in om er ook maar 1 ding over te zeggen, ik vind de woorden niet...

    En de begindagen van Corona: ik herinner me ook nog de eerste persoon die ik zag rondlopen met een mondmasker. Ik vond het belachelijk en flink overdreven en nu vind ik het belachelijk als iemand op plekken waar het moet er geen op heeft

    BeantwoordenVerwijderen