intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 14 februari 2022

verspenen

Vandaag moet ik thuisblijven van mijn baas, manlief is wel naar zijn werk toe. Hij deed een zelftest voordat hij wegging en die was negatief. Dat geeft nog geen garantie, maar hij is toch vertrokken. Wanneer ik weer mag werken weet ik nog niet. Dat ging mijn baas nog laten weten. 

Nou ja, dan maar thuisblijven! Ik hoor vaak van anderen dat ze zich vervelen als ze in quarantaine zijn, maar de kans dat ik me verveel is niet zo groot, want ik weet altijd wel iets te verzinnen om te doen. Zo ben ik vandaag de dag maar eens begonnen met zaailingen verspenen, oftewel ontkiemde plantjes in een grotere pot/bak zetten. Ik moet er nog een paar doen, maar eerst even koffiedrinken 😀


Links naast het kasje staan bloempotten waar pronkerwten(lathyrus) inzitten. Die had ik vorige week al verspeend, want als er iets hard groeit dan zijn die het wel!

Tot nu toe vind ik het erg leuk om me met het zaaien en opkweken bezig te houden en ik hoop echt dat het mooie planten zullen worden, die lekker veel bloemetjes geven. 

Gisteren ben ik bijna de hele middag in de tuin aan het werken geweest. De vlinderstruiken zijn gesnoeid, ik heb onkruid gewied en maagdenpalmplantjes geplant. Vannacht regende het en zo kregen de plantjes gelijk water. 

8 opmerkingen:

  1. Nee vervelen zal ik me ook niet gauw doen. Maar wat leuk dat verspenen en dan straks.... al dat moois!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou ook best wel een paar dagen in quarantaine willen, genoeg te doen, mooie boeken lezen, lekkere dingen koken! Maar gelukkig bijna voorjaarsvakantie. Niet dat ik mezelf opzettelijk zou laten besmetten hoor... maar het idee aan een paar daagjes verplicht thuis...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Verspenen..., ik vind dat zo'n leuk woord. Het is niet nieuw voor me hoor, maar het heeft iets baby-achtigs vind ik.
    Nee, vervelen.. eigenlijk weet ik ook niet wat dat is. Een enkele keer ben ik te moe om iets te doen, maar dat is geen vervelen.
    Wat heerlijk dat je ze lekker je gang kunt gaan in de tuin en in huis. Sommige mensen kunnen zich daar echt niet mee vermaken.
    Je mooie rekje heeft ook nog plastic om af te schermen, zie ik nu. Echt handig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat rekje is erg handig. Het kan eventueel ook nog buiten aan de muur of een schutting geschroefd worden. Een hoesje is ook apart te kopen, mocht het per ongeluk kapot gaan.

      Verwijderen
  4. Ah, dus dat betekent verspenen! Ik vroeg het me al af. Weer wat geleerd : )

    BeantwoordenVerwijderen