intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 10 februari 2022

boeken

Twee weken geleden werden (onder narcose) de oren van poes schoongemaakt en gisteren moest hij terug naar de dierenarts voor controle. Zijn oren zagen er schoon uit, maar hij heeft nog steeds last van jeuk en daarom is er nu een grote hoeveelheid zalf met antibiotica in zijn oortjes gespoten en volgende week gaat de dierenarts dat nog eens herhalen. Ik hoop echt dat het daarna over is, want we zijn nu al vijf weken met de poes zijn oortjes aan het sukkelen en dat is erg vervelend voor het beestje. 

😿 😿 😿 😿 😿 😿 😿 😿

En net als ik denk dat ze dit jaar niet zullen komen, zijn ze er opeens:


Sneeuwklokjes! 
Het zijn er niet zoveel meer dan vorig jaar, maar een eindje verderop in de tuin staan er dit jaar ook voor het eerst.

Binnenkort moet ik naar de verjaardag van een achterneefje toe, het mannetje wordt één jaar. Ik ging cadeautjes voor hem kopen in België en zo kon ik gelijk even tanken (35 cent per liter goedkoper dan hier) en op de terugweg om boodschappen. En omdat er een kringloopwinkel in de buurt was, ging ik daar ook nog heen. Ik had thuis al besloten dat ik eens bij de tuinboeken moest gaan kijken en niet alleen bij de handwerk- en knutselboeken. En zo gezegd, zo gedaan. Tuinboeken staan er namelijk meestal meer dan genoeg en ik koos deze twee boeken (samen voor €2,50) uit:


Op internet is genoeg informatie over tuinen te vinden, maar door een gewoon boek bladeren vind ik ook weleens fijn. 

Ik heb momenteel niet zo heel erg veel te vertellen en daardoor post ik ook weinig berichten. Het zal binnenkort vast wel weer beter gaan...

16 opmerkingen:

  1. Nu hopen dat het goed blijft gaan met de oortjes van poes .En ja hoor hier staan de Sneeuwklokjes ook volop in bloei .Ook zie ik in de gemeente tuinen al krokussen in bloei .Laat de lente maar komen!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier bloeien de krokussen ook en ik zag het in de gemeentetuinen ook. Ik geloof dat ik zelf alleen maar paarse gepland heb. In het najaar zal ik eens een andere kleur erbij planten.

      Verwijderen
  2. Die laatste zin, met die puntjes erachter... die houdt me bezig. Ik hoop dat het binnenkort beter met je gaat! (en natuurlijk ook met poes, zo sneu)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Februari is mijn maand niet. De sterfdag van Jus komt eraan en daar zit ik tegenaan te hikken en daardoor onderneem ik weinig. Maart en de maanden erna zullen me vast beter afgaan. Bedankt voor je zorgen ♥️

      Verwijderen
  3. Heerlijk om te bladeren in de tuinboeken. Vroeger toen we nog een tuin hadden deed ik niets liever.
    Dat scheelt tanken in België. Wij boffen want we kunnen altijd benzine in België tanken. We wonen er heel dicht bij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij wonen ook dichtbij België, alleen is het naar de eerste benzinepomp nog best een stuk rijden. Expres ervoor rijden doe ik niet, want dat loont niet, maar als ik naar België ga, ga ik wel altijd tanken.

      Verwijderen
  4. Sneeuwklokjes, hier zijn ze niet teruggekomen na het renoveren van de tuin. Ik dacht dat ik een stel bolletjes had gered maar ik zie nog niets. In de tuin bij een cliënt staan er veel. Ik zag dat mijn collega er een paar geplukt had voor bij de foto van zijn vrouw.
    Wat een verschil 35 cent benzine!! Ik vind het wel heel erg veel.
    Ik wens je veel sterkte deze moeilijke maand❤️.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.

      Ja belachelijk die 35 cent! België was met benzine altijd al goedkoper, maar nu is het verschil best wel extreem. Met diesel is het andersom: dat is hier weer goedkoper dan in België, maar dat is niet altijd het geval geweest.

      Verwijderen
  5. Straks eens goed de voortuin bekijken of er wat sneeuwklokjes komen. Vorig jaar was het veel, maar de narcussen hadden daarna alleen bladeren geen enkele bloem.

    Vorige week de tweede Knip van de kruidvatabonnement gekregen maar er staat echt niets in wat ik zou wille n maken, teveel frutsels of jurken die niet bij mijn figuur passen. Jammer

    Sterkte deze maand.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb 3 sneeuwklokjes gevonden!
      En een paar blauwe druifjes zijn ok al te zien

      Verwijderen
    2. Ik vond de Knip ook niet zo bijzonder en die van vorige maand eigenlijk ook niet.

      Verwijderen
  6. Vooral dat boek Troeteltuinen ziet er erg leuk uit! Ik zag vorige week de eerste sneeuwklokjes in onze tuin : )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben nu sneeuwklokjes, blauwe druifjes, krokussen en een enkel narcis in bloei :)

      Verwijderen
  7. Heeeeerlijk, sneeuwklokjes in de zon zonder sneeuw!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die sneeuw hoeft voor mij ook niet. De sneeuwklokjes wel ;)

      Verwijderen
  8. De sneeuwklokjes staan ook hier in bloei. De blauwe druifjes piepen uit de grond. Die voorjaars bloemetjes zijn prachtig.
    De blauwe druifjes groeien in mijn piepkleine inmiddels uit tot een "kleine plaag. Ze overwoekeren alles.
    Als ik die druifjes probeer te temmen, komen er het volgende jaar nóg meer. Dus laat ik ze nu met rust en geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen