intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 11 januari 2022

nog meer stippen

Van al die mooie luchten 's morgens kan ik geen genoeg krijgen:


Een paar minuten twijfel ik en daarna ga ik toch maar weer met mijn camera naar buiten om een foto te maken.

🌣 🌣 🌣 🌣 🌣 🌣 🌣 🌣

Ik vond het de hoogste tijd om mijn saaie bloempotten (voor binnen) op te pimpen met stippen. Toen ik dat tegen mijn moeder vertelde, zei ze dat ik best wel bloempotten van haar kon krijgen. Ze had er toch genoeg. Ik nam dat kleine witte bloempotje mee en stipte die ook en die krijgt ze zaterdag gewoon weer terug. En ook nog met een plantje erin.


Van mijn eigen bloempotten is dit nog maar het begin, want ik heb nog meer van deze bloempotten. Ooit een keer gekocht bij Ikea.

⁕ ⁕ ⁕ ⁕ ⁕ ⁕ ⁕ ⁕

Er zijn veel zieken in mijn omgeving. Ook veel mensen met corona. Manlief deed gisteren nog een test omdat hij opeens aan het snotteren was en gelukkig was de uitslag negatief. We gaan er niet aan ontkomen, daar ben ik inmiddels wel zeker van. Corona komt steeds dichterbij. 

Op het werk zijn ook zieken onder de collega's. Vorige week heb ik overuren gemaakt en vandaag hoor ik of dat deze week ook nodig gaat zijn. Vandaag werken al een paar andere collega's over en misschien hoef ik deze week daarom niet, mits er niet nog meer mensen ziek worden. We schalen af en doen alleen het hoognodige werk. 

Op mijn werk is de gemiddelde temperatuur altijd rond de 24℃ en nu in de winter staan in alle woningen de radiatoren op de hoogste stand. Slechts bij een enkeling staat nog een raam open. Normaal gesproken is dat al warm, ook al werken we met blote armen en dunne kleding aan. Als straks waarschijnlijk de ffp2 maskers verplicht gaan worden, wordt het voor ons nog warmer en benauwder. Nu dragen we de hele dag een medisch plissémondmasker en dat zorgt al voor de nodige (hoofdpijn)klachten. Dat ffp2 masker is nog een graadje erger. Het zal ook wel weer wennen, maar we staan echt niet te juichen. 

28 opmerkingen:

 1. Wat een mooie bloempotten. Het zijn echte kunstwerkjes.
  Ja, dat virus komt steeds dichter. Ik denk dat we er allemaal een keer door moeten. Is misschien ook nog zo slecht niet, mits je er natuurlijk niet te ziek van bent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel.
   Toen mijn vader twee jaar geleden corona had, was hij onder andere heel erg kortademig. Als ik hem aan de telefoon had en daar een opmerking over maakte, zei hij dat hij helemaal geen last van kortademigheid had. Zo raar, want ik hoorde hem echt naar adem happen.

   Verwijderen
  2. Ja! Dat had ik bij een collega die corona had gehad en nog niet helemaal beter was. Ik hoorde ze aan de telefoon telkens naar adem happen, en zelf besefte ze dat blijkbaar niet. Ze had dat in die periode elke keer! Enkele weken later was dat weer over.

   Verwijderen
  3. Bij mijn vader was dat na een paar weken ook over. Hij is, tot aan zijn dood vier maanden later, wel heel erg moe gebleven.

   Verwijderen
 2. Wat mooi die potjes en wat netjes gedaan. Heerlijk weer zo een creatieve bui he. Er is iedere keer wel weer iets leuks.
  Tja, Corona. Soms vergeet ik het en denk dat er van alles kan maar door zo een blog als jij ben ik mij er weer zeer van bewust. We zouden wat familieleden uitnodigen maar ik moet er toch vanaf zien .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Ik kan me ook altijd erg goed met van alles bezig houden. Vervelen doe ik me nooit.
   Ik pas zelf heel erg op, wat corona betreft. Temeer omdat ik met kwetsbare mensen werk. Ik ga ook echt de drukte niet opzoeken, tenzij ik afstand kan houden. Ik zag gisteren een foto van winkelend publiek in Antwerpen, dit weekend. Niet normaal hoe druk het daar was!

   Verwijderen
 3. Ik vind je potjes zò leuk! En je hebt er slag van zo te zien...
  Die zelftesten vertrouw ik niet zo hoor. Momenteel zitten we allebei met corona thuis, na verschillende negatieve zelftesten. Maar bij de GGD waren we wèl positief!
  Vroeg of laat lijkt het je een keer te treffen...
  Wat akelig om in zo'n warme omgeving en dan nog met mondmasker te moeten werken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel.
   Heel veel beterschap en ik hoop dat jullie niet teveel klachten hebben.

   Verwijderen
  2. Nee hoor, dat valt na een dagje in bed liggen hard mee....

   Verwijderen
 4. Leuk zeg, die bloempotjes.
  Het ziet er uit alsof je dit al jaren doet!
  Laatst zag ik op TouTube een vlog over stippen: https://www.youtube.com/watch?v=gsjfPHSQrPs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, die lucht is echt prachtig. Hij vlamt gewoon! Zo keek ik gisterochtend na het mediteren recht de ochtendzon in haar gezicht. Dat was een geweldige afsluiter van de meditatie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je dan al niet zen was, was jet het daarna wel!
   Ik zag vandaag op facebook heel veel foto's van die oranje lucht langskomen.

   Verwijderen
 6. Vanmorgen heb ik ook veel foto's gemaakt en ze als achtergrond op telefoon gebruikt.
  Je potten zijn echt mooi geschilderd, ik ga de foto naar mijn zus sturen (als dat mag) want zij houdt erg van dit soort dingen te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De zonsopkomst en ondergang blijven mooi om op de foto te zetten. Jaren geleden toen we eens in Indonesië waren moesten we betalen om de zonsondergang te mogen fotograferen. Het gekke was dat we dat ook nog deden en nooit hebben de zon mooi zien ondergaan omdat het net weer bewolkt was. Nu zouden we daar niet meer intrappen want een mooie zonsondergang kun je overal tegenkomen het ligt er helemaal aan hoe het weer is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt de handigheid van het stippen mooi onder de knie.
  Werken met die zwaardere maskers in de te warme temperaturen lijkt me zeker geen evidentie. dat we niet aan de Omicron gaan ontsnappen, vrees ik ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En er is alweer een nieuwe variant opgedoken ook. Er lijkt geen einde aan te komen.

   Verwijderen
 9. Oh, wat een prachtige lucht en wat zijn je bloempotjes mooi geworden. Dat lijkt me een heerlijke ontspanning, in deze spannende tijd, met Corona dat steeds dichter bij jullie komt, en de hitte op je werk. Veel sterkte ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel.
   Nu heeft een collega, waar ik maandag mee samen gewerkt heb, corona... Gisteren testte ze positief.

   Verwijderen
 10. Lijkt op Hindelopen stipwerk. Heel erg leuk. Lijkt me ook fijn om te doen. En ja, je hebt er gevoel voor.
  Sterkte op je werk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hoeft er niet voor te kunnen tekenen, dat is makkelijk.
   Dank je wel.

   Verwijderen
 11. ik zag je mooie luchtfoto voorbij komen wat mij nieuwsgierig maakte naar je blog en ik vond het heel mooi en zeker ook dat met die bloempotten. Dat geeft toch wel meer kleur. Ja verder is het niet leuk om maskers te dragen want ik ontvang er vele benauwdheid van. als die andere komen ben ik er ook helemaal niet gerust op. Vermijd dus al een hele tijd de drukte maar soms moet je wel boodschapjes doen. En volgende week kan ik nu wel in Z/H komen voor mijn jaarlijkse Duplex onderzoek want was ook al paar maal uitgesteld. Ben dan wel benieuwd wanneer ik dan aan de beurt zal zijn voor (al) weer een dotterbehandeling want het lopen is weer pet en pijnlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie.
   Ik zal voor je duimen dat je snel gedotterd kan worden.

   Verwijderen
 12. Je hebt het goed onder de knie, dat stippen. Het ziet er mooi en harstikke vrolijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen