intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 9 december 2021

voor de kerst

Laat ik de kerstperiode maar eens in stijl doorbrengen met kerstmondkapjes: 


Ik was wat op zolder aan het rommelen en kwam een doos met kerststofjes tegen, van vroeger nog toen ik kerstkaarten en andere dingen met lapjes stof maakte. Dus ja, waarom zou ik er geen mondkapjes van maken? Dan komen die lapjes toch nog eens van pas! Vorig jaar had ik al eens ergens een patroontje voor mondkapjes gedownload en elastiek had ik nog. De mondkapjes zijn aan twee zijden te gebruiken en voor de binnenkanten heb ik effen stof genomen zodat ik na de feestdagen de andere kant gebruiken kan. 

❊❊❊❊❊❊❊❊❊

Volgende week zou ik op controle bij de Maag-Darm-Lever arts gemoeten hebben. Van de week ging ik daarvoor bloed laten afnemen en de volgende dag werd ik al opgebeld: alle bloeduitslagen waren goed en als ik verder geen vragen had, zou de afspraak gecanceld worden. De nieuwe afspraak is over een half jaar.

Sinds april gebruik ik geen medicijnen meer voor de Ziekte van Crohn. Ik voel me goed en of het inderdaad ook echt goed met me gaat, zal volgende jaar het darmonderzoek moeten uitwijzen. Het kan heel goed zijn dat ik wel last van ontstekingen in mijn darmen krijg, maar voor nu wijst niets erop dat er een ontsteking zit.

Uiteraard werd de afspraak in verband met corona afgezegd. Hoe minder mensen er in het ziekenhuis komen, hoe beter. Op mijn werk zijn de maatregelen alweer verder aangescherpt: de bewoners mogen zo min mogelijk van hun kamers afkomen, er mag niet teveel visite komen en gezamenlijke activiteiten mogen voorlopig niet meer. Deze week krijgen onze bewoners de boosterprik en de verscherpte maatregelen worden sowieso tot veertien dagen na deze prik gehanteerd. Tot nu toe hebben we gelukkig maar één bewoner met corona, maar onder het personeel zijn er helaas meerdere collega's besmet. 

23 opmerkingen:

  1. Wat een mooie mondkapjes heb je gemaakt, dat zal de bewoners een beetje opfleuren als je die op hebt als je bij ze langs gaat. Sneu voor ze dat ze weer meer beperkingen hebben. En sneu voor jou en je niet-zieke collega's dat jullie weer extra hard moeten werken door het ziek zijn van collega's. Het zal wel naïef van me zijn, maar ik denk toch echt dat het zou helpen als iedereen meer in z'n eigen bubbel zou blijven en meer afstand zou houden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind dat niet naïef, maar weet eigenlijk wel zeker dat je gelijk hebt. Zo min mogelijk contacten zorgt voor minder besmettingen.
      Op het werk proberen we elkaar zoveel mogelijk te helpen. Er is uitval in alle teams en als we ergens kunnen bijspringen doen we dat.
      Morgen komt die ene bewoner uit quarantaine en moet de hele kamer ontsmet worden in beschermende kleding. Dat ga ik samen met een collega doen.

      Verwijderen
    2. Tjonge zeg, hoe doe je dat? Je kan kleding wassen en gladde oppervlaktes afnemen met een ontsmetten middel. Maar de matras, de zware gordijnen? De lamp hangklok en de schilderijtjes of borduurwerkjes? Het klinkt alsof jullie daar nog een hele kluif aan hebben.

      Verwijderen
  2. Normaal ben ik erg ongeduldig maar gisteren ben ik er echt voor gaan zitten en na tigx bellen erdoor gekomen en voor volgende week de boosterprik kunnen boeken voor ons beiden, wel 40 min rijden

    Mooie mondkapjes zijn het geworden en inderdaad leuk om op je werk te dragen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat jullie binnenkort om de boosterprik kunnen. Ik zou dat ritje daar ook voor over hebben.

      Verwijderen
    2. Er zit aardig wat verschillen tussen de locaties zo te merken.

      Mijn moeder ging gisteren haar boosterprik halen en zij werd begeleid door mijn tante. Mijn tante kon toen vervolgens ook aansluiten evenals mijn oom.

      Verwijderen
  3. Mooie mondkapjes heb je gemaakt. Bij mij op werk zijn er bijna geen Corona besmettingen. Ik werk in een supermarkt, maar ik hou mijn hart vast voor de feestdagen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier zijn veel kinderen besmet en daardoor ook veel ouders. En daarnaast heersen er ook griep en het norovirus. Alles komt tegelijk.

      Verwijderen
  4. Gaaf, die mondkapjes, je brengt me op een idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke mondkapjes. Een goed idee. Mijn man kan volgende week voor de booster. Ik moet wachten tot mijn jaar aan de beurt is en dan ga ik bellen of ik gelijk met mijn man kan. We kregen het nog niet telefonisch voor elkaar omdat we geen uitnodigings brief hadden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zou makkelijk zijn als jullie samen kunnen. Dat scheelt weer een rit.

      Verwijderen
  6. Vorig jaar had ik al mondkapjes gemaakt van Kerststofjes dus die kunnen nu weer
    dienst doen, ik hoop van harte, dat het volgend jaar niet meer nodig is.
    Kleinzoon van 10 is besmet met Corona en zit al bijna een week thuis met zijn ouders.
    Vanmorgen moesten die gaan testen bij de Ggd, schoondochter was positief, is volledig
    gevaccineerd en zou volgende week de boosterprik krijgen, dus flink balen.
    Zoonlief was negatief, die kan nu mooi de boodschappen doen.
    Wat fijn voor je, dat het goed gaat met je darmen!
    Fijn weekend,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Veel beterschap voor je kleinzoon en schoondochter. Hopelijk hebben ze milde klachten.

      Verwijderen
  7. prachtige mondkapje, al mag je dat zo niet zeggen... ik zou willen dat ze snel weer uit de mode zijn mevrouw w

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat hoop ik ook. Maar voorlopig zitten we er nog wel een tijd aan vast, denk ik.

      Verwijderen
  8. Wat fijn die goede uitslag!

    Ik hoop dat de bewoners snel gevaccineerd zijn en dat er na twee weken weer wat vrijheid komt. Zo je dagen door te moeten brengen is niet oké.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee zeker niet. En het is te hopen dat er visite mag blijven komen. Vorig jaar mocht er maandenlang niemand buiten het personeel om binnen komen. Dat was erg verdrietig.

      Verwijderen
  9. Ik word helemaal vrolijk van je prachtige mondkapjes! Wat zien ze er mooi en fleurig uit!

    BeantwoordenVerwijderen