intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 25 december 2021

stenen

Een keertje geen All You Need Is Love, dit jaar. Ik had er geen zin in en manlief geeft er al helemaal niet om. We keken naar Langs de Maas en De slimste mens. Daarna ging ik verder met waar ik de afgelopen dagen mee bezig geweest was: stenen schilderen.


Een deel van de stenen op de foto moet ik nog vernissen. 

Verder heb ik nog een voorraadje stenen in huis die ik nog in de primer (gesso) moet zetten, voordat ik ze kan beschilderen. Als ik wandel raap ik mooie gladde stenen op die ik thuis was en als ze goed droog zijn kunnen ze beschilderd worden. Daarna kunnen ze gaan zwerven. Ik heb plezier in het maken en ik hoop dat ik de vinders er ook een plezier mee doe. Soms hou ik een steen zelf. 

🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄

Vandaag is het Eerste Kerstdag en ik ga straks, net zoals iedere zaterdag, morgen (vandaag is ijzel afgegeven) naar mijn moeder toe. Morgen ga ik bij mijn broer op de revalidatieafdeling langs. En voor de rest... niks!

Fijne Kerstdagen!

22 opmerkingen:

  1. Mooie stenen maak je. Mijn zus is er ok zo goed in geworden, heeft het schildertalent van onze vader geerfd, ik niet. Ze maakte voor mij een met vis mijn sterrenbeeld en voor H een Dobermann en die is echt goed gelukt. (als ik iets nateken wordt dat een varkentje of zo)

    Gisteravond hebben de de film de Slag om de Schelde bekeken, maar ik kon er eerlijk gezegd geen touw aan vastknopen, voor mij was het soms onduidelijk wie wie was en een echt verhaal kon ik er ook niet aan ontdekken. Vooral veel grijze beelden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had al van verschillende mensen gehoord dat die film best wel tegenvalt. Ik geloof dat hij op Netflix ook staat, dus misschien bekijk ik hem nog wel eens.

      Mijn moeder ontdekte twee jaar geleden opeens, toen ze 85 was, dat ze kon schilderen en mijn zus kan ook schilderen, maar voor de rest zit er niet echt tekentalent in de familie (geloof ik). Het schilderen op stenen zijn eenvoudige tekeningen en patroontjes, maar ik vind het effect wel heel erg leuk. Ik word er ook helemaal zen van :)

      Verwijderen
  2. Je stenen zien er zo mooi uit, lijkt me erg leuk om die te vinden.Ik heb er nog nooit
    eentje zien liggen hier.
    Wij keken naar de Slag om de Schelde maar haakten na 3 kwartier af, kon ons niet echt
    boeien.
    Verder houden wij het erg rustig deze dagen, ben niet helemaal fit, dus een beetje rust
    kan geen kwaad.
    Groetjes, Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie ook fijne dagen. Gisteren kwamen middelste zoon en gezin. Vandaag met z'n tweeën en morgen naar jongste zoon. Geen moeilijk kerstdiner. Gewoon een gezellige dag.

    Liefs Joanne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijne dagen. Mooi dat je je broer kan bezoeken en hij Kerst mee kan vieren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vandaag gaat mijn oudste broer bij hem op visite en ik morgen. Ik ben ook blij dat we langs mogen komen (ook al zijn dat slechts twee vaste personen), want anders is het helemaal zo triest allemaal.

      Verwijderen
  5. wat een schoonheden.
    jammer dat je zo ver weg woont......Gezegende dagen en vrede in je hart.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zoveel leuks is er tegenwoordig niet meer op televisie...
    Dan kun je beter stenen gaan beschilderen! Ik ben het steeds van plan, maar er is nog niet van gekomen.
    Goede dagen met elkaar en doe gewoon wat je goed lijkt!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie stenen. Wat een talent. Eenvoudige tekeningen en patroontjes? Niet voor iemand die totaal niet creatief is, zoals ik.
    Fijne kerstdagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Meer dan eens zo'n steen gevonden vind ze vaak erg creatief en vrolijk. Die van jouw zijn wel heel mooi, wat een details! De kat vind ik ook heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Ik heb er het afgelopen jaar vijf (op verschillende plaatsen) gevonden en die verder laten zwerven.

      Verwijderen
  9. Wat zijn ze mooi geworden zeg! Wat een leuk idee om stenen zo te beschilderen!

    BeantwoordenVerwijderen