intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 28 december 2021

goed nieuws

Hoe lang ik mijn wasmachine heb, weet ik niet meer. Wat ik wel weet is dat een schoonzus twee jaar nadat ik deze aangeschaft had zeer toevallig dezelfde kocht. Alleen is zij alweer aan de volgende bezig. Ik heb deze dus al eventjes en ben er nog altijd zeer tevreden over, alleen pompte hij de laatste weken niet meer iedere keer af en daardoor centrifugeerde hij ook niet. Manlief bestelde een nieuwe pomp en afgelopen weekend verving hij de oude pomp voor de nieuwe. Probleem opgelost!

De afgelopen tijd nam ik het wasgoed van mijn jongste broer uit het ziekenhuis mee om te wassen. Dat waren steeds een paar shirts en onderbroeken, dus dat stelde niet zoveel voor. Op een dag vertelde ik, tussen neus en lippen door, over mijn wasmachine die niet afpompte. Toen ik de keer daarop naar mijn broer ging, was het eerste wat hij vroeg hoe het met de wasmachine ging. Hij wilde mij een nieuwe geven... Heel erg lief natuurlijk, maar voor mij hoefde dat niet. Hij lag toen nog in Brugge in het ziekenhuis en we spraken af dat we later een keer uit eten zullen gaan: hij, mijn oudste broer en ik. Hij wil namelijk graag iets teruggeven voor alles wat mijn oudste broer en ik voor hem gedaan hebben de afgelopen maanden. 

Aan het eind van deze week wordt broerlief uit het ziekenhuis ontslagen. Hij heeft ruim elf weken in het ziekenhuis gelegen, waarvan acht weken in Brugge in het ziekenhuis en daarna nog drie weken op een revalidatieafdeling hier in Nederland. En ook al zal het nog heel lang duren voordat hij weer de oude is, hij gaat goed vooruit. Hij oefent veel en merkt zelf ook dat hij sterker wordt en steeds meer kan. Inmiddels is hij ook alweer een paar kilo aangekomen. Dat mocht ook wel na eerst eenentwintig kilo afgevallen te zijn. 

We zijn heel erg blij dat het zo goed afgelopen is, want door de stafylokokkenbacterie in zijn bloed is hij doodziek geweest en er kwamen steeds meer complicaties bij. De eerste weken hebben we echt voor zijn leven gevreesd. 

Toen broer in Brugge in het ziekenhuis lag, ging ik twee keer in de week op bezoek. Zestien keer, honderd km per bezoek. In het begin was hij zo ziek dat ik na een minuut of tien alweer wegging. Hier in Nederland ging ik drie keer in de week naar hem toe want dat was slechts dertig km per bezoek. Mijn andere broer kon door zijn werk alleen tijdens de weekenden langsgaan, wat hij dan ook trouw ieder weekend deed. Mijn zus is helaas nooit geweest en heeft zelfs niet de moeite genomen om een kaartje of een berichtje naar haar zieke broer te sturen... :(


36 opmerkingen:

  1. Wat een heftig verhaal blijft het van je broer, en wat fijn dat het goed is afgelopen. Het klinkt echt als een stressvolle periode. En wat fijn voor je broer dat je zo trouw op bezoek kwam.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een behoorlijk stressvolle periode geweest. En dan hadden we ook nog de broer van manlief die een kwaadaardige tumor bleek te hebben. Die heeft inmiddels de derde chemo gehad. Binnenkort horen we of de chemo's aanslaan.

      Verwijderen
  2. Wat fijn zeg. Ik heb geen zus en geen broer, maar jouw broer kan ik toch heel goed begrijpen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow zeg je zou maar zo een zus als jij hebben. Wat ben je toch trouw en lief voor je familie. Wil je mij niet als zus?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lief van je broer om er zo over na te denken en je wat wil geven..

    Mag ik je wat vragen over Wordfeut? in een ander blog las ik dat je man dat regelmatig speelt.
    Ik ben al weken aan het spelen met een Lois en ze reageert altijd erg snel met nieuwe woorden, gaat echt lekker samen, ik doe het om mijn hersens beetje soepel te houden.
    Maar aangezien ze altijd zo snel antwoord, in de afgelopen weken slechts 3x heeft gewonnen en we beginnen bijna dagelijks een nieuw spel vroeg ik me af of het soms een computer of andere fake manier is. Ik heb al paar x chatbericht gestuurd maar krijg geen antwoord.
    Werkt de chatfunctie eigenlijk wel en gebruikt je man die ook?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij speelt geen Wordfeud maar ClassicWords en dat speel je tegen de computer. Het voordeel is dat je zo ongeveer altijd wint en niet afhankelijk bent van wanneer iemand anders reageert. Ik heb ook wel een tijdje Wordfeud gespeeld, maar ik speel toch liever tegen de pc.

      Verwijderen
    2. Hallo Lot, Ik denk dat jouw "Lois" graag anoniem wil blijven :-) Ik speel Wordfeud met mensen die ik ken en ik kan bevestigen dat de chatfunctie echt wel werkt. In het verleden heb ik weleens onbekenden uitgenodigd maar die stopten regelmatig halverwege het spel. Of je ook tegen een computer kunt spelen weet ik niet. Groetjes, Anne-Marie

      Verwijderen
    3. Zelf speel ik Wordfeud met een half dozijn familieleden c.q. bekenden. Sommigen reageren snel, sommigen langzaam -- geen probleem. De chatfunctie werkt prima, maar als iemand niet "in" is voor conversatie, dan houdt het op. Aan onbekenden heb ik me nog niet gewaagd.

      Verwijderen
    4. Wordfeud speel ik met een familielid en met onbekenden.Maar zo onbekend zijn zij niet meer, met vier mensen speel ik al jarenlang.
      Wat heerlijk dat je jongste broer naar huis kan.
      Dat je zus niets laat horen is vervelend.Ik heb iets dergelijks ook meegemaakt.Vaak is er wel een oorzaak voor zulk onbegrijpelijk gedrag.Maar het blijft naar.

      Verwijderen
    5. Loudi, zo is mijn zus nu eenmaal. Als er iemand is waar je niet op hoeft te rekenen is zij het wel. Zo is het altijd al geweest.

      Verwijderen
  5. Jouw bezoek heeft je broer veel goed gedaan. Alleen al het gezien zijn. En dan nog de dingen je je zomaar 'erbij' doet. Mooi te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ik zelf in het ziekenhuis lig dan ben ik ook blij als er iemand op bezoek komt. En daarnaast wilde ik nu ook heel erg graag zien hoe hem met mijn broer ging, ook al was het soms maar voor tien minuten. En als ik nu op visite ga dan is het gewoon gezellig. We praten nu een uur lang over van alles en nog wat. En mijn broer weet ook dat hij me altijd mag appen of bellen als hij straks thuis is als er iets is of als ik ergens om moet.

      Verwijderen
  6. Wat fijn dat je broer binnenkort ontslagen wordt uit het ziekenhuis. Dat wordt een extra mooie jaarwisseling voor jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat fijn dat je broer zover is opgeknapt dat hij naar huis mag. Hij is van ver gekomen zeg. Ik herinner me jouw blog waarin je zo bezorgd was. Hopelijk mag het met de broer van je man ook beter gaan. Warme groet, Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat fijn dat je broer eindelijk naar huis mag en het goed met hem komt! Ik denk dat dat de beste eindejaarskado is die je jezelf kan wensen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo fijn dat je op je familie kan rekenen in moeilijke tijden.
    Gelukkig gaat het alweer een stuk beter met je broer. Da's een mooi begin van het nieuwe jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben net bij hem op visite geweest en hij kijkt er enorm naar uit om naar huis te gaan. Na bijna drie maanden kan hij eindelijk weer naar zijn eigen stek terug.

      Verwijderen
  10. Wat fijn dat je broer zo opknapt, nu hopen dat dat ook gaat gebeuren met de broer van je man!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat hoop ik ook. Dat is ook niet g spannend allemaal.

      Verwijderen
    2. Hè autocorrectie... ' dat is ook nog spannend' moet het zijn.

      Verwijderen
  11. Hoi Mw. W. lief van jou en fijn voor jouw broer, maar zoiets kan alleen als de relatie goed is en je om elkaar geeft. Dat is niet bij alle broers en zussen het geval helaas, en dit zeg ik uit eigen ervaring. Soms is het echter beter om het contact te verbreken. Ik ken de situatie van jouw zus niet en heb verder ook geen oordeel, maar begrijp dat je hier ook verdriet van kan hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er is geen ruzie, maar mijn zus leert heel erg haar eigen leven. Dat is weleens jammer.

      Verwijderen
  12. Fijn dat het goed met hem maakt. Jemig 21 kilo. Da's wel heel veel. Lief dat hij ziet wat je voor hem doet en gedaan hebt en dat hij 'dat goed wil maken'. Maar ik snap je ook dat je het met alle liefde gedaan hebt.

    Hoe is jouw relatie met je zus? Zou je in haar ook zoveel liefde en aandacht stoppen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als mijn zus in het ziekenhuis zou liggen, zou ik minder naar haar toe gaan. Dat komt omdat zij een man en een zoon heeft die haar zouden bezoeken. Mijn jongste broer is al zijn hele leven vrijgezel en is alleen. Toch zou ik mijn zus ook wel iedere week bezoeken. Andersom hoef ik dat van haar niet te verwachten.

      Verwijderen
  13. Familie... het is soms net los zand... En soms hecht het wat beter.
    Fijn dat het beter gaat met je broer. En met je wasmachine. Zonder zo'n ding kunnen we niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat heb je mooi gezegd. En je moet ook niet boos of verdrietig blijven als het een keer niet goed gaat.

      Verwijderen
  14. Wat fijn dat het steeds beter met uw broer gaat en ook dat de wasmachine zijn werkjes weer kan doen. Jammer dat de relatie met uw zus anders is, en ik bewonder de manier waarop u daarmee om kunt gaan.

    Hartelijke groet Amanda

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Fijn dat je dit voor je broer kan doen. En ja, de ene brus is de andere niet, maar als je elkaar kent èn accepteert hoeft dat geen probleem te zijn.
    Handig zo'n man die de dingetjes zelf kan opknappen.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Fijn hoe mooi jij voor je broer zorgt, echte familieliefde. Maar ook wat erg dat je zus van zich niet liet horen? Broer en zus....soms begrijp je dat toch niet.....
    Nu kunnen jullie met goed nieuws het nieuwe jaar instappen. De vreselijke tijd is gedraaid in de goede richting. Terug thuis na bijna drie maand! Ongelooflijk fijn!

    BeantwoordenVerwijderen