intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 14 december 2021

kerststuk

 De workshop van de personeelsvereniging om een kerststuk te maken kon niet doorgaan, dus haalde ik de workshop naar huis toe. Met een instructiefilm erbij kwam het gewoon allemaal goed:


Wat je dan wel mist is de gezelligheid en het kunnen kletsen met anderen en dat vind ik wel jammer. Door corona werden alle activiteiten van de pv afgelast. Bij deze workshop hadden we best wel afstand van elkaar kunnen houden, maar ik begrijp het wel: binnen de zorginstellingen gelden strenge regels en die worden ook door de pv doorgevoerd. En eigenlijk is dat niet meer dan logisch. 

De ring van dit kerststuk heeft een diameter van 35cm. Om de foto te nemen had ik hem even voor een effen achtergrond gezet en nu staat hij voor het keukenraam, waar de lichtjes in het glas gespiegeld worden. Ik heb nog genoeg groen over om nog een kerststukje mee te maken en dan heb ik genoeg kerst in huis. 

🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁

Met de cadeaubon van de Hema, die ik van de Postcodeloterij kreeg, ben ik een cadeautje voor iemand anders wezen kopen. Niet dat er iets te vieren valt, maar gewoon zomaar. 

23 opmerkingen:

  1. Wat is dit mooi en het zal zeker heel erg mooi staan bij een raam .Jammer dat door deze tijd zoveel leuke en gezellige dingen niet door kunnen gaan .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik ook. En van de persconferentie vanavond werden we ook niet echt vrolijk.

      Verwijderen
  2. Een heel mooi kerststuk! En ook weer eens iets anders dan wat je overal ziet...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Ik heb al eerder een kerststuk van deze bloemist gemaakt en dat was ook weer iets anders dan de standaard kerststukken: https://mevrouww1.blogspot.com/2019/12/kerstversieringen.html

      Verwijderen
  3. Dat is heel leuk geworden met die lichtjes. Ik heb er eigenlijk geen plek voor anders zou ik er ook eens een gaan maken. Maar heb al zoveel wat ik neer wil zetten.
    Morgen ga ik de boom optuigen, doe dat altijd met veel plezier en aandacht. Vooral de lampensnoeren vind ik belangrijk dat ze goed zitten/
    Eerst de boosterprik halen, hopelijk heb ik dan niet een nog meer pijnlijke arm krijg dan de vorige tweede keer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier staat het ook niet overvol met kerstspullen. Ik heb wel meer lampjes dan eerdere jaren.
      Succes morgen bij het halen van de boosterprik.

      Verwijderen
  4. Dat ziet er heel mooi uit. Zelf ben ik er niet zo handig in om zoiets te maken. Ik vind het altijd knap hoe een ander dat kan. Lijkt me mooi, de lichtjes die in raam spiegelen. Geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Als ik een bloemstuk maak is dat meestal tijdens een workshop en met uitleg erbij. Ik vind het ook handig dat je dan niet zelf overal van alles moet gaan kopen.

      Verwijderen
  5. Dat heb je mooi gemaakt, ik hou niet van overdadige Kerststukken, maar wel van zo iets.
    Gisteren werd onze Kerstboom opeens donker, alle lampjes doorgebrand, dus vandaag
    kon ik opnieuw beginnen, niet fijn, maar hij staat er nu weer mooi bij.
    De persconferentie maakte mij ook niet vrolijk, volgende week gelukkig de boosterprik.
    Groetjes, Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb enorm te doen met werkende ouders en ook met de kinderen die geen leuke schooltijd hebben en een leerachterstand opbouwen.
      Wat vervelend dat de lampjes doorgebrand waren!

      Verwijderen
  6. Wat lief, zo-maar-cadeautjes vind ik eigenlijk de leukste die er zijn, omdat je dan spontaan aan iemand denkt, en niet omdat die jarig is of zoiets. Mooi kerststuk heb je gemaakt, heel smaakvol. Bij ons is vanuit het hoofdkantoor een Corona-beleid opgesteld, waar o.a. in staat dat personeels-bijeenkomsten, anders dan werk gerelateerd, niet zijn toegestaan, dus geen feestjes, uitstapjes, bbq's enzovoorts. Dat is nu bijna 2 jaar van kracht, jammer, maar wel heel begrijpelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toen de regels een tijd geleden losgelaten werden, hadden wij een personeelsfeestje. Het was buiten en we zaten niet hutjemutje op elkaar. Dit weekend was er ook iets georganiseerd, maar dat kan natuurlijk niet meer doorgaan.
      Vandaag ga ik het cadeautje geven. Ik ben heel erg benieuwd naar de reactie van de ontvanger...

      Verwijderen
  7. Wat een mooi kerststuk heb je gemaakt. Ik wou dat ik zo creatief was.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je kerststuk is super leuk geworden.
    En wat lief dat je van je bon een cadeautje voor een ander kocht!
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hij is prachtig geworden zeg! Ik vind hem echt heel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Na een week staat hij er nog steeds mooi bij.

      Verwijderen
  10. Heel erg mooi gemaakt! Een kerstig warme sfeer nu bij je thuis.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je hebt er echt gevoel voor zo'n stukje maken. Hou van deze soort eenvoud. Past denk ik (maar dat denk ik maar hoor) bij de stemming die je beschrijft. Dank je voor de inspiratie weer. Heb het goed met elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen